Slut på jul

Då var julen slut och snart hela det här året. Ett bra och ganska händelserikt år. 
Hela våren var så fin och så hoppfull om att hitta en liten gård, jag kom in på sjuksköterskeutbildningen men tackade nej för att vi hade bestämt oss att satsa på hus först. Rebecca skulle ha barn i juli och min bästa kompis skulle ha barn 
September. 
Nu är bebisarna ute, friska och fina! Vi har hittat, köpt, firat jul och börja snickra en sadelkammare på våran mysiga gård. Och om en vecka ska jag för första gången åka låååååångt bort till värmen, flyga flygplan, vara hemifrån i två veckor. 
När vi kommer hem ska jag flytta hem mina två hästar och min lilla katt Sigge! 
Det känns som om året 2015 kommer starta med en smäll. 
Sen kommer den underbara våren och Ronnie ska bli farbror 2ggr på tre månader. Sommaren, semestern, Harry ett år... Snart kommer det att vara jul igen 😊
Jag känner mig alldeles för lycklig nu.. Man får väl njuta så länge det känns så här, man vet aldrig när något går åt helvete. 

Just nu är på väg till mamma och pappa för att äta middag. Så hinner vi träffa familjen Widing en gång till innan de åker hem! 

Allt är vitt! 



Dagen före julafton

Jag har tur att min lediga dag inträffade just dagen innan julafton i år! 

Skjutsade Ronnie till jobbet imrose och när jag kom hem så kände jag inte för att lägga mig och sova igen.. Så jag betalade räkningarna (konstigt hur pengarna försvinner, ändå har vi inte börjat betala av lånen än...) 
Yogade, duschade, åt lunch-ist för frukost och nu är vi här, klockan är nu snart tio och jag ska åka till stan och gå runt lite i affärerna innan jag ska till mamma och få mina naglar fixade! 

Lite ont i magen har jag för resan, det är bara 12 dagar kvar nu. Jag vet att det kommer gå bra och att det kommer bli kul, ändå känns det sådär... 
Men först ska vi fokusera på jul, nyår och dop! Har ingen aning om vad jag ska ge i doppresent bara. Kanske jag hittar nåt i mellandagarna? 

Jag har mycket på min lista idag, men jag tvivlar på att jag kommer göra allt för jag känner mig så seg :p 
Men jag ska göra ett försök, så det är bäst jag sätter igång.. 

Grattis till Harry som blir fem månader idag! Bara två dagar tills vi kan mysa 💜


Granen är så fin, men den barrar som fan redan nu.

Jag gillar utsikten vi har! 

Har toapapper i håret idag.





Det finns endel klappar under granen ändå! 









Fjärde advent

Det är en solig, frusen morgon idag när vi vaknar. Skönt att tända det fjärde ljuset och ha lite julkänsla :) 

Igår dog Rainer. Nu skuttar Gigge runt i sin bur alldeles rädd och ensam.. 
Då har vi begravt vårat första djur på vår gård. Känns inte så kul alls, måste försöka hitta en lösning till Gigge så han inte behöver vara ensam. 

Jag har lockat håret och Ronnie har sytt på knappar på sin skjorta, nu är vi på väg till Skövde och ska köpa krokar till hallen, de sista julklapparna och en förlängning av stupröret så att vattnet leds bort från huset. 

Älskar hur glad man blir av att solen lyser! 







Fredag

Så var det fredag igen! 
Ingen huvudvärk eller illamående, känns skönt. 
Jag och Ronnie börjar samtidigt idag, det är alltid lättare och roligare att kliva upp då. Det passar ju även bra att vi gör det just idag och att det är jul ny så att vi inte jobbar lika mycket eftersom lilla Skodan håller på att ta pension. Stötdämparna bak är tydligen på väg att komma upp igenom plåten... 
Ganska typiskt nu när man behöver två bilar. 

Jag ser verkligen fram emot den här lediga helgen. Det enda som jag har planerat är att hälsa på mamma och pappa och kanske åka till Skövde. 
Håll tummarna att Lina blir såld också! 

6dagar tills familjen Widing kommer. 
16dgar tills vi åker till Thailand. 
5dagar till julafton. 

Läskigt. Roligt. Spännande. 






Så har veckan börjat

Veckan började med huvudvärk, hela dagen. Jobbade långsamt och kunde vara kvar hela dagen, direkt efter jobbet åkte vi och tog sprutan. Har ondare i armen den här gången, jag var dum och tog i höger arm hade ju varit bättre med vänster som jag inte använder lika mycket. 

Idag känner jag lite av snurrigheten som jag hade igår men det känns som om det går över. Hoppas det gör det. 

Jag längtar så till fredag kväll då jag vet att hela helgen är ledig och sedan bara jobba en dag sedan är det julledigt i fem hela dagar! Och Harry kommer snart, han längtar jag efter! (Och Anders och becci så klart) 

Nu är det dags att åka! 

Helgen

Helgen är över och jag har jobbat min sista söndag innan jul. Det känns bra och legen har varit mysig. 

I fredags efter jobbet blev jag upphämtad av Ronnie och Tommy, de hade varit och lastat bilar fulla och bu skulle vi åka till Ulricehamn och bära upp alla grejer. Det var tre trappor med ca 14 steg i varje, det blev nästan ett litet träningspass! 
Vi kom hem igen halv nio och gjorde tacos, käkade och myste framför tvn. 
På lördagsmorgonen sov vi ända till halv åtta och jag hade sovit så gott! Kände mig väldigt utvilad. 
Efter frukosten åkte vi till Jula och köpte lite smågrejer och julklappar. Nu har jag bara Saga och Harry kvar att köpa åt :) 
När vi handlat klart åkte vi tillbaka till Falköping och fikade med Ronnies mamma, pappa och syster. Då bestämdes att vi skulle äta middag hos oss så vi åkte vem och städade, gick på en promenad, då träffade vi två grannar som pratade lite. Sen kom middagsfolket och vi började med middagen. 
Igår jobbade jag, det såg lite mörkt ut när vi kom till jobbet men vi hann skuta i tid till slut iaf. 
Precis när jag kommit hem kom mamma och pappa, jag hade bjudit dem på fika, de var så fina för de hade varit på julbord innan. 
Efter en stund kom även Anna, Mauritz och Saga, dom skulle också få fika. Jag tror de tyckte huset var fint :) ute får de gå runt och kolla en dag då det är ljust sen. 

Nu har det hunnit bli måndagmorgon igen, vaknade med huvudvärk😖 fy fan. Hoppas verkligen att det går över snart! 
Ikväll ska vi åka och ta andra sprutan, jag blir bara mer nervös för resan... Men ska försöka tänka på jul nu först och främst! 

Ronnie fick reda på att han ska bli farbror en gång till nästa år! Nu blir det full rulle i familjen! :) så roligt! 

Onsdag men känns som måndag

Idag blåser det så mycket så att man blir rädd. Man vill bara ligga och ha det varmt och mysigt under täcket hela dagen. Tyvärr kan jag inte göra så, måste åka och rulla katter! 

Annars har jag nog inget på schemat, får se vad jag har lust med när jag kommer hem. 
Exakt två veckor till julafton idag :D å jag längtar så, efter maten och kakorna och ledigheten... Mmmmm mums! Kommer nog köpa klart julklapparna den 23:e i år. Det har försvunnit så mycket pengar den här månaden, längtar till nästa lön nu. 

Dags att gå ut i stormen och åka till jobbet. Hoppas inte den där 5-10cm snön hittar hit. 

Skön dag

Det är inte alltid man får sovmorgon på sin lediga dag. Min klocka ringde klockan sex, men kom inte upp förrän kvart över... Lite efter sju åkte jag iväg till pappa som hjälpte mig med hästarna eftersom det är hovslagardag idag. Vi tog av skorna på alla för att det skulle gå så snabbt som möjligt för hovslagaren eftersom det är dåligt lyse, kallt och inte så säkert. Efter en timma och förtio minuter var hon klar! Supersnabbt! Och det var nog exakt så länge hästarna orkade vara stilla för när vi var på sista hoven på Barbie som var sist ut så brallade Lina loss, Sacke och Eranthis hängde på. Despina och Barbie  blev lite oroliga men kunde hålla sig lugna tills vi var färdiga :) dom är så snälla fast de bara gått i hagen i flera månader. 

Sen gick vi in, jag fick lunch och varm oboy med lussebullar av pappa :) när jag hade jag fått upp värmen åkte jag hemåt, till huset! 😉
Bar in lite ved, städade, tvättade, mätte upp en paddock i hagen. Det kan få plats en 20*40 om vi har den lite snett. 

Ronnie tömde garaget i lägenheten efter jobbet idag så nu ska vi bara lämna nycklarna så är det tack och adjö, vi syns aldrig mer! 

Vi har vi ätit mat och väntar på dessertmästarna (jag iaf), kanske blir det en liten kaka på det :) 

Nästa gång min lediga dag kommer är det dagen innan julafton! 

Måndag

Så var det måndag igen. Helgen har varit härlig, men som alltid för kort ;) 

På jobbet idag har jag rullat många lussekatter...Mellan åtta och halv tolv stod jag och rullade, fast det gjorde ju att klockan gick fort! 
Efter jobbet åkte jag och köpte en gran, en jättefin gran. Bara gardinerna kommer snart så kommer det vara juligt och fint :) 
(Mormor du måste komma och hälsa på)

Imorgon är det min lediga tisdag och halv 9 kommer hovslagaren, så jag får kliva upp klockan sex så jag hinner hem till lilla pappsen. Väldigt skönt att han är hemma och hjälper mig, jag ska be en extra bön ikväll, att hästarna sköter sig bra imorgon. 
Kul att få vara med pållarna, jag saknar dem så! 

Bakade chokladcigarrer och en ny mint/chokladtryffel/oreo kaka, väldigt mäktig och hade nog lite lite mint i kakan, men god. 
Nu ska vi mysa i soffan tills det är god natt ❤️





Lite bilder

Ån som är på andra sidan vägen




Gården :) 


Huset



Puben närmast och stallet uppe på kullen. 


Utsikt från bron ner mot vägen. 



Utsikt från bron upp mot hästhuset och stallet. 



Ikea

Jag älskar min lediga helg. Det känns som om jag går och är speedad hela tiden! 

Idag klev jag upp halv åtta för att åka hem till mamma och pappa, jag och mamma skulle åka tidigt till Ikea i Uddevalla medan pappa fick åka till jobbet. Men det var han nog glad för ;) 
Jag köpte ett vitrinskåp, lite galgar, två fina lampor till sadelkammaren, en julklapp till Anna och Mauritz och en födelsedagspresent till Rebecca :) 
Det är verkligen kul att handla, har kommit på fler saker jag skulle vilja inhandla, gärna redan imorgon.. Får se om jag får min vilja igenom :) 

Vi ska iaf på kalas klockan ett, blir bjudna på lunch också, smarrigt! 
Efter det är det nog kväll, myskväll med film och lussekatt kanske? 

Så blev det med skåpet :) bara gardinerna kommer snart så blir det nog mysigt. 

Nu kan jag baka på heeeela bänken! 


Köpte röda, lite längre ljus till kandelabern. 


Vi ska äta snart för vi är hungriga, men det finns inget jag är sugen på så jag har ingen aning om vad det blir. 


Morgon och trött

God morgon! 
Inatt har jag sovit jättegott :) men är tyvärr jättetrött. Skulle nog kunna glömma saffran i lussekatterna eller nåt sånt dumt idag. 

Harry har blivit så stor! Ser fram emot till de kommer ned igen. Om det bara kunde gå lite snabbare...

Om en månad åker jag till Thailand! Ska skriva ett testamente innan dess.. ;) 

Klar för arbete! 

Kakbak

Det känns att detr den långa veckan vi är inne i. Det hade varit så skönt om det var fredag imorgon, jag är så trött. 

Efter jobbet idag åkte jag till lägenheten och skulle städa men då fanns det ingen ström, tänkte att då kan jag putsa fönster men nej, då fanns det ju inget hushållspapper. 
Så jag åkte hem (hihi till våran gård) sprang lite i hagen, skruvade ihop skottkärran (tack mormor!). 
Sen kom Ronnie hem, han vilade på soffan och jag bakade lite. Stockholmskakor- blev fula, hoppas goda. Kolakakor- blev fula, men smarriga. Chokladsnitt- provade bytt recept, tror de blev bra. Chokladstrass- blev sådär. Och en cookiebrownie, den får stå i kylen tills imorgon så får vi se om den går och äta. 
Det är så jobbigt att kära känna en ny ugn! Jag jade ju precis vant mig vid Ronnies... 

Sen åt vi gröt till middag! 

Servade bilen idag också, minus 3098kr på kontot. Bromsbeläggen bak var dåliga så de ska byta dem imorgon, 1400kr. Fy fan. 
Nu känns det inte lika kul att åka till Ikea på lördag när man känner sig fattig. 
Ska försöka tränga bort det och inte känna så! 

Nu får jag snart sova! 

Första tisdagen i huset

Inatt sov jag riktigt skönt. Kanske har vant mig vid ljuden och slappnat av lite :p 
Nu är marsvinen iaf hemma! Det känns riktigt skönt, så nu ska vi försöka städa klart lägenheten imorgon och på torsdag. Sen är det tacosmys som gäller på fredag! 
Det här kommer bli en dyr vecka, bilen ska in på service imorgon och på lördag åker mamma och jag till Ikea... Hoppas att Lina kan bli såld snart. 

Redan dags att åka till jobbet, först ska jag bara ringa och prata med sopgubben så att han kommer och hämtar våra sopor :) 

Hoppas gardinerna till tv-rummet kommer idag! Kan jag sätta upp dem och baka lite lussekatter efter jobbet. 



Första december

Ronnie åkte tidigare än mig till jobbet idag, men efter hans klocka ringde har jag inte kunnat somna om. Jag som nog skulle behövt lite sovmorgon.

Det är så mysigt att vakna upp och märka att det fortfarande är sant, vi har ett eget hus, på en gård. Och lite läskigt, när det känns som om man är i toppen på lyckoberget då undrar man om man är värd det eller om man bara ska få kraft för något tråkigt som snart ska hända? 
Jag ska försöker att inte tänka så och bara njuta! 

Efter jobbet idag åker vi till lägenheten och tar med maten som är kvar och så ska marsvinen få komma med! Kul att få in lite djur i huset :) längtar till Sigge och hästarna också är här! 

Jag har ingen lust alls att åka och jobba, jag vill bara bara ledig och gå runt i huset, baka i huset, städa i huset, bygga sadelkammare, åka till Ikea! 
Det ska iaf bli skönt när lägenheten är utstädad så man slipper vara där och tänka på det. 

Det ser riktigt kallt ut! Är glad att vädret höll sig så bra medan vi flyttade. 



Utsikten från dörrarna på baksidan i tv-rummet. Gäststugan, som ska få en ny dörr och lite längre bort ligger stallet :) 

Och utsikten från köksbordet, puben. 


RSS 2.0