Lediga dagen

Vad är detta för väder?! Jag hade tänkt rida nu direkt efter frukosten, men regnet bara öser ner... Paddocken är nog väldigt blöt också. Det kanske är bättre ikväll? Men det är väldigt skönt att vara färdig i stallet på morgonen så man kan duscha och bli fräsch för att göra andra saker resten av dagen. 
Jag har gått upp 5kg på de här 18 veckorna,detmörkt att jag nu väger 67kg och då är jag bara tre kilo från Maxvikten jag satt för att rida min häst. Jag vill rida varje dag jag kan nu för snart kommer jag inte kunna rida, på alldeles för lång tid. 
Mamma kämpa nu så att du kan hålla igång henne åt mig! 

Då var det bara tretton dagar kvar till ultraljudet.. Och jag blir bara mer nervös, men det känns bra att vi ska dit på en tisdag, jag gillar tisdagar så allt kommer nog se bra ut :) (hoppas jag!) 

Nu ska jag skriva en lista på vad jag ska göra idag så att jag inte bara mosar bort hela min lediga dag! 



Här är någon som kan njuta iaf :) 





Cassie trött i ösregnet

Anledningen till att jag kom upp ur sängen i morse var för att jag visste att jag är ledig imorgon. 
Så trött, så trött har jag varit idag... Men det gick ganska snabbt idag ändå och efter jobbet fik jag åka en sväng förbi polishuset igen. Jag jade med nog lappen som jag fick på posten igår och frågade varför det stod noll kronor på summan att betala vid hämtning, varför det inte stod någonstans att det var begärt hittelön för att få ut sin plånka. 
Svaret jag fick var att de kunde inte skriva i någon summa eftersom de inte visste vad jag ville ge i hittelön. 
Vad är det för idiotiskt system? Om jag hade först fått lappen och sedan åkt för att hämta börschen så hade ju jag inte tagit med några pengar eftersom det står att det kostar noll att hämta ut. 
Då borde de ju skriva någonstans på pappret att hittelön är begärt och att man själv får bestämma summan. Helt galet konstigt. 

Igår regnade det så jag orkade inte rida, jag var ju trött igår oxå... Tänkte -Jag tar det imorgon då kan jag vara uppe länge eftersom jag är ledig på onsdag. 
Men idag öser regnet ner så ni kommer min söta lilla ponny stå två dagar i rad, inte bra. 
En nyttig sak har vi gjort idag iaf, hämtat hö! :) Nu blev det årets hö så jag måste blanda bra så att inte Barbie får fång.


Mycket vatten....

Blöt Barbie som är glad för att få kommit in. 


Erran också :)

Jag har inte långt till hagen, men jag hann bli vääääldigt blöt! 



 

Snälla tiden snurra fortare

Då var det måndag igen. Helgen var skön men gick som vanligt för fort. 
Efter jag slutat i fredags skulle vi egentligen åkt och handlat mat men då jag lagt börschen på huven på bilen, gått och släppt ut hästarna och sedan åkt till jobbet på morgonen och glömt ta med börschen in i bilen så var den nu hos polisen. Som hade stängt. 
Väldigt snällt av mannen Torbjörn som sett den och lämnat in den! Det är jag väldigt tacksam för att han tagit sig tid till att göra, en tumme upp och stjärna i kanten till honom, hoppas han hade en fin fredag. 
Jag blev för trött för att åka och handla pga detta missöde så vi sköt på det till nästa morgon ist. Vi blev bjudna på middag på kvällen så vi slapp laga mat även denna dag (slapp i torsdags med för då fick vi middag hos Anders och Becci) vi har det bra vi. 

Så i lördags fick jag kliva upp tidigt för att åka och handla för att sedan kunna starta med baket till Harrys kalas. Det blev blåbärsbullar, dajmsnitt, mini-chokladmuffins med nutellafrosting och så klart marängbottnar till själva tårtan! Jag hann precis klart med allt innan det var dags att åka, tyvärr hann jag inte duscha så jag var nog lite smörig och luktade nog jäst. Jag tror fikat var godkänt av folket, Harry fick mest bär han, nästa år får han vara med att godkänna fikat mera.

Söndagen kom ganska fort och jag startade dagen i stallet, kul ridtur på min fina Barbie och en promenad med gnäggiga Erran :) 
Sedan städade vi lite och sen efter lunchen hamnade vi i soffan... Regnet bara öste ner, inte så inspirerande.. Men vi fick in en promenad på nästan 40 min, nästan utan regn, innan vi åkte hem till Rebecca som kände sig ensam och åt middag. Myste med Harry och såg på Johan Falk och fick godis av Rebecca. Sedan var det hem och läggdags för att ladda måndag. 
Tiden går fort men ändå så långsamt... Imorgon är det två veckor till ultraljudet, jag vill bara att det ska vara imorgon! 

Idag jobbade jag som fan så att jag kunde komma iväg några minuter tidigare för att hinna till polisen och hämta ut mitt pass. Jag hann fram och såg den och var så nära att ha den i min hand, men då säger tantf** -Har du någon hittelön med dig? 
Hur fan kan jag veta att han ville ha hittelön och hur fan kan jag få ut pengar när de har min börsch? Nä då fick dom inte lämna ut den, de måste ha hittelönen först. Så nu måste jag jobba djävul imorgon med för att kunna komma iväg tidigare och åka dit igen. 
Den största sucken i det hela är att när jag kommer hem så har jag fått brev ifrån polisen där det står att jag har något att hämta hos dem, det står allt som var inuti den och sedan står det även, Att betala vid uthämtning 0kr. 0kr!? Vad fan sa tanten sådär då? Jag skulle ju kunnat fått den idag! Sjukt irriterande.... 
Men jag får se det från den ljusa sidan, jag får ju gå in i polishuset en gång till. 


Lite kul har det varit idag också, jag har hämtat min nya telefon :) 





Äntligen fredag

Idag är det sista jobbdagen på den här veckan och det känns otroligt skönt! 
Hela kroppen värker när jag vaknar på morgonen och näsan är full med snor, den är nog inte okej med att jobba så här mycket, hela jag är nog fortfarande i semestermode... 

Lite rikare är vi (ett tag iaf) idag också :) jippi!  

Igår kom jag hem till ett nystädat hus, det var helt underbart! Han är ganska underbar, min käre kille. 
Allt blev så lättsamt, jag behövde bara gå och och mocka. Sedan åkte vi till Stöpen för där hade vi blivit bjudna på mat, det var jättegott och kul att träffa Harry på sin födelsedag. Tänk att han redan är ett år... Och han kan så mycket! High five, han vet var lampan är, var Harry är, Harrys mage, katten.. Och mycket mer. 

Nu måste jag iväg till jobbet! Hoppas det går snabbt och bra idag, så vi kan handla och sedan åka hem och ha fredagsmys 😃👌☀️ 
Men först måste hästarna få komma ut :)

Morrn

Det tog bara en dag. Igår var jag pigg och glad, idag är jag jättetrött! 
Jag gillar mycket bättre att börja tidigt för nu när man hinner kliva upp, släppa ut hästarna medan man är är vaken på riktigt och äta frukost hemma, då vill man bara stanna hemma. 
Jag brukar mocka innan jag åker till jobbet nu när jag börjar kvart i nio men eftersom jag inte kan ha stoppa in huvudet i en mössa så luktar jag så väldigt mycket kiss, det känns ofräscht. Lite jobbigt att ha det kvar ikväll när jag kommer hem klockan sex., men jag har ju lätta hästar att mocka till! 

Johan Falk filmerna är väldigt bra men den vi såg igår var det så mycket tortyr och dödande i så det var obehagligt. Det var bla en polis som blev väldigt mosad, jag undrar om man fortfarande skulle vilja vara polis efter det eller om man bara vill bli galen, strunta i alla regler och skjuta alla dumma, kriminella människor i huvudet, för dom är verkligen iskalla och dumma i huvudet. Det hade nog jag velat iaf. 

Min fula lilla Sigge går runt här inne och mjauar på sitt fulaste sätt och är väldigt gosig! 




Tillbaka till verkligheten

Lite oroligt har jag sovit i natt, rädd att försova mig antagligen. Konstigt för det har jag aldrig gjort någon gång. Kanske det är just därför? 

Det är alltid konstigt att komma tillbaka efter semestern, det känns som om man glömt allting och tror att de ska ha ändrat på allt. 
Men efter tre timmar var man inne i det och allt var som vanligt. Det gick riktigt snabbt idag, jag hoppas alla dagar i 18 veckor nu går precis lika fort! Ronnie var tveksam till att det skulle göra det...

Jag slutade tre så när jag kom hem gick jag ut och mockade, efter jag suttit och deppat lite över mitt höstschema...
Sen när Ronnie kom hem blev det lite vila och jag var nog tröttare än vad jag trodde! Ville inte kliva upp... Tur att Ronnie tog sig upp och ut och satte sig på gräsklipparen. Jag tog in hästarna och red en halvtimme i paddocken på Barbie, mer orkade vi inte med för vi blev tokiga på alla äckliga flugor. Idag fick vi till 2 galoppfattningar i höger varv! Kanske bara tre- fyra steg varje fattning men jag är nöjd 😃 hoppas det går lika bra (eller bättre) nästa gång! 

Ikväll, efter fotbollen, ska vi se den nyaste Johan Falk filmen och efter det gissar jag att jag kommer släpa mig upp och sova så gott. 



Jag har jobbat natt en dag varannan vecka innan och jag vet att jag blir snurrig och trött av det. Nu börjar vi iof tidigare så det går förhoppningsvis bättre. 
Sen den söndagen v.33 vet jag inte hur de har tänkt för då ska jag jobba 7-15:30 sen vill de tydligen att jag ska börja igen 21:45 och jobba till måndag 6:15... Det vet jag inte om jag orkar.





Idag är det fredagsmys

God morgon! Idag är det en solig fredag och jag vet inte vad vi ska hitta på förutom att jag ska äta lunch med min Anna klockan tolv. 
Men det löser sig nog! 

Jag har lite träningsvärk i benen sedan träningen med Sandra igår. 
Vi repeterade lite från förra gången och provade även mer galopp, men vi fattade bara vänster... Eftersom Barbie aldrig någonsin lärt sig det här med galoppfattningar och inte blir stressad av att hon tar fel så tror Sandra att det bara är att hon helt enkelt inte vet om att hon gör fel.
Nästa lektion sa hon att hon kunde ju sitta upp och prova en fattning och se om det går, då sa jag sa att hon kan få rida hela lektionen, då kanske det går ännu bättre. 
Men nästa gång hon kommer blir nog om två veckor för de skulle  iväg en vecka till Cypern. 
Så nu ska vi träna mycket så hon känner och ser förbättringar! :) 
(Om jag orkar något mer på dagarna än att jobba vill säga ;) ) 

Igår kväll när jag och Ronnie skulle ta en promenad fick vi sällskap av Zoey, hon är som en liten hund! Trippade efter och mjauade om hon tyckte avståndet blev för långt. Det blev inte så lång promenad som jag tänkt för jag var orolig att hon skulle bli påkörd av någon bil.
På vägen hem var det några svalor som flög över henne som hon var väldigt rädd för, en svala dök ner bakom henne och nästan bet hon i rumpan såg det ut som. Zoey blev så rädd att hon flippade runt och dunkade ned med ryggen rak i asfalten! Det såg så roligt ut så jag kunde inte hålla mig för skratt, men Zoey tyckte nog inte det var lika kul för hon bara blängde på mig... 

















Sista veckan

Ja, nu har vi gått in i sista semesterveckan. Tråkigt men ändå okej, jag har en känsla av att jag har varit ledig väldigt länge så det känns ganska lugnt att börja jobba igen. Till stor del beror det nog på att jag längtar så till ultraljudet och idag är det exakt fyra veckor kvar! 

Igår natt sov jag så dåligt, jag drömmer väldigt mycket nu och igår hade jag en hemsk och verklig dröm, efter det kunde jag inte sova så bra. Hela dagen var jag trött och hade på gränsen ont i huvudet, vi gjorde inte så mycket men iaf det vi var tvungna att göra. Barbies ben är som vanligt nu och det känns väldigt skönt, hon blev bara riden två ggr förra veckan så nu har hon fått vila sig iform (hoppas jag). Igår Red jag 32 min i paddocken, tränade det som jag och Sandra gör på träningarna, bra halter, minskning och ökning. Jag ska försöka bli mer stabil i kroppen också, men Barbie känns lite liten ibland, det bli lätt hackigt och vingligt. Despina känns som en perfekt storlek, tror inte hon tycker att jag är för tung och det känns inte som om hon stör sig av mig lika mycket om jag vinglar till. 
Men det är väl för mig bara att skärpa till mig lite och träna upp mig. 
Jag har redan gått upp fyra kg så nu väger jag 66kg... Hoppas för Barbie att jag inte går upp mer på ett tag nu,  för min del också, nu när jag har börjat träna så vill jag inte sluta än :) 

Hipp hurra för världens bästa pappa som fyller år idag! 
Jag har gjort en ny tårta till honom som jag hoppas han gillar. Stackarn som ska jobba hela sin födelsedag, förhoppningsvis säljer han många bilar och kommer hem till mat på bordet och många presenter. 

På torsdag kommer hovslagaren på morgonen och vid lunch kommer Sandra, då får jag en stalldag. 
På fredag ska jag luncha med min lilla Anna :) 
Sedan är det helg och ångest (kan jag tro) för att kliva upp klockan fem på måndag.
Sen, sen vill jag bara att dagarna ska swischa förbi så att det är den 11 augusti! Så vi får se vår bebis och att barnmorskan säger att allt ser bra ut, då kan man andas ut liiiite iaf. 


Vi gjorde en Ernst-kratthylla i fredags :) 


Ingen god morgon

Man kunde tro att det skulle bli en bra morgon för jag har sovit bra och länge, först tjugo över åtta vaknade jag. 
Upp och ut till hästarna så de fick frukost sedan gick jag in och åt frukost själv. Det har regnat mest hela natten men just när jag gick ut var det uppehåll, tänkte rida direkt efter frukosten eftersom jag och Rebecca ska iväg i eftermiddag. 

Igår var vi hos Anders och Rebecca och tapetserade Harrys rum, riktigt fin tapet :) jag fick mysa och busa mycket med lille mannen, han är så söt och charmig! 
Vi fick även middag och efterrätt och godis innan vi åkte hem, klockan var nästan åtta när vi kom hem. Jag gick ut och mockade och orkade inte rida, eftersom hon gick hårt i paddocken i tisdags så ville jag isåfall rida ut och jag visste att Ronnie var trött och skulle inte orka förlösa med. Eftersom jag inte kommer framåt själv så kändes det inte lockande att försöka sig ut halv nio på kvällen när man är trött. 

Men imorse ångrar jag att jag inte försökte själv igår iaf. 
Jag tar ut Barbie i gången och börjar borsta så ser jag hennes bakben, det högra väldigt svullet och det vänstra lite svullet......
Jag antar att det är pga överansträngning och det hade nog varit bra om hon kommit ut och skrittat igår. 
Hon är inte varm, öm eller haltar. Ingen feber och beter sig som vanligt. Jag hade idag tänkt rida ut själv, Ronnie hade ont i magen så jag ville inte be honom följa med. Jag förstår att han tröttnat på att cykla med, särskilt nu när hon bara stannar och krånglar, då blir det inte roligt. 
Men pga hennes svullna ben vill jag inte rida ut eftersom hon eventuellt skulle takta sig igenom halva- eller hela ridturen. Inte heller vill jag skritta runt i en blöt, tung paddock på överansträngda ben. 
Jag bestämde mig för att skritta en bit ut och vända innan alla jobbiga saker kommer, vilket är efter ca 100 meter. 
Borstar, kratsar hovarna, på sista hoven hoppar vår lilla katt ned från taket och landar på höpåsarna, hästen (och jag) blev rädd och jag får en hov på foten. Men det gjorde bara ont i en liten stund. 
Väl ute har regent börjat ösa ner, sån tur är var det sånt smått ösregn så man känner inte att man blir genomblöt. 
       På ungefär 60 meter åker 5 bilar förbi oss och efter kanske 70 meter vänder jag för jag orkar inte gå ett steg i minuten i regnet. Totalt slutar ridturen på 7 min skritt mest runt på gården. 
Jag hoppas svullnaden gått ner ikväll och att det inte ger några bestående men. 

Hon som köpt Barbies båda avkommor har verkligen inte lätt med sina ponnyer, en har en massa problem med upphakningar i bakbenen och något med knälederna bak.. Holly har haft inflammation(?) i några ben och har nu fått hosta. 
Jag blir så rädd att det kanske är någon genetisk svaghet som de har och att det aldrig märkts på Barbie eftersom hon aldrig blivit riden, men att det kommer fram nu. 
Snälla, säg att det inte är så..
 
När jag är på sånt här dåligt humör och det regnar, då vill jag bara åka och shoppa. Gärna göra slut på alla pengar som finns. 

(Just det, den otroligt fina fläskpannkakan jag gjorde i tisdagskväll var skitäcklig! Den smakade ingenting, de hade nog glömt salta det där jävla fläsket.) 

Här njuter vi av semester

Vi överlevde de as-as-asvarma, men det var precis. I söndags låg jag på soffan hela dagen och hade migrän. Inte jättekul när det är 30 grader varmt...
Nu är det svalare men det stormar ist, nöjd blir man nog aldrig! 
Ikväll ska Sandra komma igen, den hör gången är jag ännu mer nervös än vad jag var förra gången. Det var så roligt och gick bra då jag vill så gärna att det blir lika roligt den här gången. 
Hoppad stormandet har lugnat ner sig lite tills sju. 

Igår var Anders, Rebecca och Harry här och käkade mat. Det är så kul att kunna träffa dem såhär på en em, de senaste två veckorna har vi nog setts sex ggr eller nåt :) 
Innan de åkte hem följde Harry och becci med mig ut och tog in hästarna. Harry var modig och klappade båda två! Blir kul när han kan rida lite. 

Min skalle är tung och slö idag, Ronnies med tror jag. Men vi har iaf åkt med två kärror ris på tippen. Så de högarna med granris är iaf borta, nu ska vi bara orka oss ge oss på de två andra högarna med jättelånga grenarna. Om vi får det gjort nu på semestern skulle det vara jätteskönt.

Ronnie har åkt med sin bror till Jula nu och sedan ska dem iväg på kalas för en annan brorsa fyller år idag, tyvärr hinner jag inte åka med eftersom Sandra kommer. Så jag är ensam nu ett tag, funderar på att yoga och kansk duscha... Och döda flugor, nu finns det många utav dom jävlarna, de siktar ner och irriterar! 

Imorgon efter frukosten åker vi iväg och tapetserar Harrys rum hos A&R skönt om det inte är lika hett som förra gången.


Om fem veckor exakt idag, är det dags för ultraljud! <3

RSS 2.0