Lediga dagen slut

Nu blir det tomt här hemma :) 
Kanske kan tycka att det är tidigt att packa redan nu men tiden går så mycket fortare än vad man tror. 
Den här veckan är snart slut och då är det bara sju veckor kvar. Man kanske blir sjuk då försvinner en vecka till... 
Bättre att vara förberedd! 


Hyllorna borta...


De ska bli vita! 



Allt trycker vi in i datarummet..






Ledig skön dag

Jag älskar mina lediga tisdagar, det är bara synd att de inte är fler i veckan.

Sov till halv nioidag, så skönt! Har packat några lådor med finglas och porslin som vi inte kommer att använda nu på två månader. Två månader! Det är ingenting! Hoppas det kommer gå lika snabbt som det känns som det kommer att göra. Det är iaf skönt att vi kommer få två löningar till innan vi flyttar. Det kommer ryka mycket pengar bara på saker vi måste ha, sen kommer jag vilja köpa lite roliga onödiga saker också.. Hoppas det finns lite pengar till det ;) 

Ikväll ska jag nog rensa garderoben och packa ned sommarkläderna. 

Klockan är redan tio! Den lediga dagen går så fort... Dags att åka till stallet och mocka. 





Bara fredag

Det känns som lördag idag bara för att det var sista dagen för veckan jag jobbade igår. Men så är det bara fredag! Och de är ju väldigt skönt. 

Jag var duktig och ställde klockan för att gå upp och hinna springa innan vi ska iväg till banken. Så nu sitter jag vid bordet, nyduschad och väntar på äggen, sen ska jag väcka Ronnie. 
Betala räkningar ska jag göra också, brukar göra det den 25:e annars glömmer jag bort det..


Frulletajm!


Kontraktsskrivning

Nu är det bara tre timmar kvar!

 Dagen har ändå gått hyfsat fort, fast jag har vääääntat och vääääntat på att klockan ska bli tre och jag slutar. 
Det var en ganska rolig dag på jobbet, skulle skydda mig från en flygande degbit men ist träffade den min arm och flög rakt upp i ögat och när vi stod och väntade på barkisen kom det ut en hallongrotta ur maskinen! Jag skrattade så mycket så det kom tårar. Så roligt var det egentligen inte, men det såg så roligt ut och det är väl det sista man förväntar sig komma ut från limpmaskinen!? 

Ronnie ska följa med till Skara idag, kanske hinner jag rida idag? Det var en vecka sedan nu :( det ska bli skönt och rolig (även läskigt) att ha dom hemma hos oss, på gården :) (coolt det låter!) 

Längtar tills imorgon för att få träffa Anna, Mauritz och Saga. Och för att äta nutellakaka! 
Längtar tills på lördag för att träffa familjen Widing och mormor och Klas och se hur mycket mamma och pappa hunnit göra i huset den gör veckan då vi inte har hunnit varit där och hjälpt till. 
Sist men inte minst längtar jag efter 1december, då vi flyttar! Tog hem lådor igår så nu kan jag börja packa! :D 



Snart har vi ett hus Ronnie & jag! <3

Måste kanske smaka ikväll....





Händer grejer

Nu är (förhoppningsvis) allt i sin ordning. 
Imorgonbitti ska Ronnie iväg till gården och besiktiga huset, jag hoppas och tror att allt är i som det ska. 
Imorgonkväll ska vi skriva på kontraktet! Då är det kört, då blir vi fast. Men det känns bra och det ska bli så roligt att ha en gård att ta hand om :) 
Första december flyttar vi troligtvis, tog hem lådor från mamma och pappa idag för att börja packa lite smått. 
På fredag klockan nio ska vi svänga förbi banken och skriva under pappren, wiho! 

Skönt att det är sista jobbdagen för veckan imorgon, tråkigt att vi är lediga på fredag pga begravning... 
Idag är en sorglig dag med, våran Kinmie finns inte mera, hon har fått åka till hundhimlen. Jättetomt kommer det bli. 

Kul att bonde söker fru har börjat, extra roligt att titta när man känner någon :) 

Nu får jag se om jag kan sova något eller om jag bara ligger och funderar :) 


Å så roligt

Nu är det riktig höst, första natten med minusgrader inatt. Det är mysigt, men inte så bra för mamma och pappa som måste få iordning hagarna och någonstans för hästarna att gå in innan det får bli tjäle i backen och dåligt väder. 
Kom igen nu Björn! Arbeta! 

Den här veckan har bara börjat men det känns som om den snart är slut. Får man något utöver det vanliga småbilar det stressigt... 
Något sjukt är att vi fick reda på igår att vi vunnit budgivningen och att vi ska skriva kontrakt i veckan, flytta senast 1januari och vi blir någon miljon eller så fattigare. Det är galet pirrigt men otroligt roligt! 

Idag jobbar jag till halv sex så jag hinner inte så mycket mer än att jobba, duscha och laga mat. Ronnie ska ringa till banken, mäklaren och Anticimex idag för att få lite pengar och boka lite tider. 
Imorgon slutar jag tre och ska "hem" till Skara och mocka, det finns så många hem snart :p. Sen kanske hämta och hämta innan Ronnie ska iväg på fotbollsträning. Torsdag ska jag också hem och mocka och sen skynda mig hem för att nog åka och skriva på kontraktet (!). Mormor och Klas kommer också, det ska bli så roligt att träffa Klas och att träffa mormor igen :D
 Vips var det fredag! Vi är lediga för att gå på begravning klockan ett... På morgonen har vi klämt in ett besök hos familjen Hagman för att ge lilla söta Saga sina presenter och då ska jag även släppa bomben om att vi köpt gård :) hihi det ska bli kul, skönt att vi har mycket att göra så att jag klarar mig från att berätta något innan. 
På fredag kommer även familjen Widing så i helgen kommer det bli lite Harry mys <3 


Köpte sagor till Saga :) 

Å lite kläder.

1000kr har vi skramlat ihop :D 








FREDAG FÖR FAN

Inatt har jag drömt och drömt... Jag är så nervös, man vill ju att det ska gå som man vill. Alla får hålla tummarna för mig, för oss idag! Lova det. 


Igår följde Ronnie med mig hem till mamma och pappa för att mocka och rida. Vi tänkte rida ihop men Barbie kändes lite väl taggad och eftersom Despina stått så länge och Ronnie inte är van att rida så ångrade jag mig om att båda skulle rida och bara Ronnie red medan jag gick med. Despina var jättesnäll och Ronnie var jätteduktig! Han sitter fint, kan rida lätt perfekt och eftersom han inte har varit med om något än så är han tuff och lugn. Jag fick mig en promenad ist och kände efter halva vägen att det var för varmt för tjocksockar och hjälmen kunde jag lämnat hemma... 

Jag tränade frihetsdressyr med Barbie i hagen ist och hon är överfull med energi. Hon piper, sparkar och skuttar. Plus att hon är brunstig, inget överdrivet kul kombo ;) 
Men de korta stunder hon var koncentrerad på mig så var hon jätteduktig! 

Det är så skönt att de är fredag idag, man känner sig så fri när man kliver ut från dörren när arbetsdagen är slut på fredagar, underbart. Vi åt pizza igår så jag har tyvärr ingen matlåda idag, då är det bra att ha mitt jobb för där blir man mätt i alla fall. 

Dags att göra sig iordning och cykla iväg, med mina onda ben! (Glömm för Guds skull inte att hålla alla tummar!) 


Måste göra nåt åt håret snart, men min frisör har slutat jobba :( det är så svårt att hitta en ny bra.. 



Dimmigt höstmys

God morgon! 
Nu börjar det bli riktigt kallt på morgon och kväll, bara 6-8 grader. Nu behöver man vantar när man cyklar till jobbet på morgonen. 

Igår fick jag kliva upp klockan sex även fast det var min lediga dag, det är ju sånt man får göra när man har hästar som ska få pedikyr. Alla hästar var snälla, bara Sacke och Despina var lite trötta. Sacke stod och blundade och Despina ramlade nästa ihop en gång, såg lite kul ut. 

Sen mockade jag och åt lunch, då var klockan redan ett. Gick ut och sprang, två veckor sedan sen sist pga att jag varit förkyld. Det blev bara 2km, skön mjukstart. 
Ronnie skulle komma vid fyra så jag ringde Rebecca och pratade med henne. Det är skönt att prata när man vet att man har tid, det brukar bli ganska långa samtal. Det är kul! 

När Ronnie hade slutat jobba kom han till Skara och vi åkte till mamma och pappas nya gård och tapetserade klart i matrummet, det blir väldigt fint! Ronnie är så duktig! 
Sen fortsatte vi att tapetsera i hallen, allt tar så mycket längre tid än vad man tror och jag har så dåligt tålamod... Tur att vi inte har samma temperament Ronnie och jag, han är mycket lugnare och noggrannare. Tur för mamma och pappa ;) 

Jag hoppas Anna och Mauritz hör av sig snart och säger att dom vill ha lite besök :) Idag är det lilla trollet redan en vecka. 
Nästa helg kommer Anders, Rebecca och lille... Jag menar stora Harry! Han väger över 6kg nu och är 60 cm lång. Jag saknar dem allihop. 

Håll tummarna för att vi skrämt iväg alla från budgivningen nu! 

Veckan har startat

Å vad jag gillar måndagar som går fort! Idag har det varit en perfekt start på den här veckan man får tro att hela veckan följer samma mönster. 
Efter jobbet åkte jag hem för att mocka och rida men när jag kom fram hade pappa redan mockat för han var ledig idag, väldigt snällt! Då hann jag tvätta bilen och rida ist. Det var en väldigt spänd Barbie som jag satt upp på, hon hade väl avramlingsridturen kvar huvudet. Det var skönt att pappa var med mig ;) 

Nu är det myskväll med idol och big brother och imorgon är jag ledig och har en låååång "to do list"....


Swisch

Den här dagen har verkligen gått fort! 
Jag sov enda till halv nio, det var skönt. Vi hade tyvärr inte mycket i kylskåpet så det blev bara ägg till frukost och när vi ätit upp det åkte vi till Jula :) 
Resten av dagen har försvunnit åt att spackla, måla, slipa, städa och tapetsera. Jag kan inte allt så jättebra på det men Ronnie kan så han får visa och hjälpa mig då går det bra. Han är duktig och det är jätteroligt att hålla på att fixa. Det blir så fint! 

Det ska bli skönt med måndag imorgon, första gången jag säger det, men det är bara för att jag hoppas att mäklaren hör av sig och att budgivningen drar igång. Men inte så mycket för vi ska vinna den, det har mamma och Labbe sagt att vi gör. 

Hann inte allt jag skulle idag så min "att göra lista" är lång tills på tisdag då jag är ledig. Men nu är det läggdags.. Håll tummarna alla att gården blir vår! :D

Skön lördag

Tiden på jobbet gick så långsamt igår, bara för att man väntar på något roligt :) 
Direkt efter jobbet kom Ronnie och hämtademig och vi åkte till Länsförsäkringar bank. Väldig skillnad på bemötande där jämfört med swedbank, blir det affär av det hela så kommer vi byta bank. 
Mäklaren hade ringt mig tidigare på dagen för att få gång någon budgivning. Det var vi och ett par till son har pratat med banken nu, jag vet inte om det bara är vi två par som är intresserade eller om det är fler men som inte behövde prata med banken. Vi kan ju hoppas att det bara är vi två! 
Vi försökte ringa men det var bara upptaget, då skickade jag sms men han hörde inte av sig så snabbt som jag ville så efter två timmar utan svar så provade jag ringa en sista gång, inget svar men direkt när jag lagt på så ringde han upp. Så nu är första budet lagt! Tyvärr har det inte registrerats än och jag vet inte om de andra fått reda på budet. Jag hoppas att han jobbar idag så att vi får reda på något, jag orkar inte vänta till nästa vecka... 

Åkte hem till mamma för att rida efter mötet. Jag red ute på stubbåkern och mamma var med och tittade, på åkern mittemot var  en traktor ute och "gjorde den slät". Det såg ut som han var färdig och skulle åka in till vår maskinhall och parkera grejen så jag tänkte att jag rider lite längre bort så att inte Barbie behövde bli rädd för allt buller. Hon skrittade lugnt och började frusta massor, som hon alltid gör, hon kändes lugn. Jag såg att han inte var färdig utan fortsatte ute på åkern så jag vände, Barbie blev lite piggare och travade till lite. Jag höll in och vi skrittade några steg, sen flög vi upp i luften! Och igen och igen och igen, sen satt jag inte kvar mer, kändes som om jag landade på alla fyra, som en katt, jag fick inte ont någontstans :) 
Barbie fortsatte med sin rodeo och avslutade med en jävla spurt hem. 
Hon har nog väldigt mycket mer energi fylld i kroppen än vad hon visat innan och igår var det tvunget att komma ut! Förståligt med boxvila en hel sommar och bara en liten, liten hage att rasta sig i. 

Så idag kanske jag måste bjuda på tårta? 


Äntligen torsdag!

Nu är det äntligen torsdag och jag ska så snart jag ätit en macka, gjort mig fin och sprutat på lite lukta-gott och skjortan är på ska jag åka till banken och charma brallorna av bankmannen och fixa ett otroligt bra lånelöfte! Eller ja... Jag ska iaf sitta och nicka och se ut som om jag fattar allt han säger och förhoppningsvis få lån på det jag ber om. 

Igår fick min kompis Anna och hennes Mauritz  sin lilla bebis. Det blev en väldigt söt liten flicka :)  helt otroligt hur det där med bebisar fungerar. 
Längtar tills vi får hälsa på dem, tänkte köpa lite kläder i helgen om jag hinner. Kul att få köpa lite tjejkläder nu också :) 


Bank, gudmor och mormor

Igår när jag vaknade så hade vädret helt slagit om, från strålande sol och 20 grader så var det mörkt och regnet bara öste ner, samma är det idag. Det blir så svårt att kliva upp på morgonen när det är helt svart irummet. 

Jag mår bättre men är fortfarande inte helt bra. Det är verkligen tråkigt att inte känns smak eller lukt så bra och att man inte kan hoppa och skutta som man vill för att man blir alldeles andfådd och får ett dunkande huvud. 

Min kompis Annas bebis har inte kommit ut än, idag är det fem dagar över tiden... Har väntat hela helgen på ett sms, men det kanske blir nu till helgen hen kommer då :) 

Vi hade trott att vi skulle få ett lånelöfte igår när jag ringde till banken, men de vill ju så klart träffa oss och det fanns inte tid förrän på fredag. Hade tänkt avboka tiden hos swedbank på torsdag om Länsförsäkringar hade varit snabbare, men nu skulle det vara kul att gå på båda mötena för att ha lite att jämföra med. 
Tyvärr lade vi inget bud igår då, känns säkrare när man har allt klart med banken. Mäklaren sa att vi kunde lägga iaf och jag hade nog gjort det om inte Ronnie bromsat mig, det är bra att jag har honom! 
Det var tydligen fler som väntade med bud tills de pratat med banken. Känns inte som om vi kommer vinna den här budgivningen... Men man vet aldrig, vi kan ha tur? 

Rebecca frågade igår om jag ville vara gudmor till Harry! Ja sa jag! Sen fick jag läsa om vad det innebar att vara gudmor och det var mest att jag skulle finnas där och uppvakta honom vid högtider, det känns som om jag klarar av det där :) 
Så jag ska få stå framme i kyrkan på dopet! Jättegulligt att jag fick den äran, tack! 

På onsdag kommer mormor och Heléne, det ska bli så kul att träffa mormor! (Helen också, men det var inte så länge sedan vi sågs nu ;) )

Å vad jag längtar till slutet av veckan när vi varit hos banken! 



Frukost...





Tråkigt att vara sjuk

Hur mycket snor kan en människa producera? 
Äckligt är det.
Och på Nyhetsmorgon säger dom att man ska gå ut om man kan för det kommer bli underbart väder! Buhu, jag vill vara ute och rida...
Hoppas verkligen jag är piggare imorgon, dagarna är verkligen långa när man bara ligger i soffan, sova bort dagen verkar vara omöjligt med allt snor och hosta. 
Bra att Ronnie slutar ett så jag slipper vara ensam hela dagen. 


Ingen bebis för min kompis Anna än, men snart kommer den nog :) hoppas det blir idag! Då får jag snart åka och köpa mer bebiskläder



Te, halstabletter, snorpapper och lypsyl.
 :) 


Min tur att vara sjuk

Här sitter jag i soffan med mitt gula snor som gör så att det känns som om hela skallen ska explodera! 
Fy fan. 

Igår efter jobbet var vi och kollade på en gård en mil utanför Falköping. Egentligen inte stilen på hus och gård som varken jag eller Ronnie har i huvudet som drömgård, men när vi klev ur bilen och gick runt så kändes det väldigt bra. Lugnt och skönt, mysigt hus, kanske lite litet men vi får väl bygga ut eller flytta när/om det blir mer än två barn. 
Huset var väldigt mysigt och det mesta nyrenoverat, stallet var oxå väldigt mysigt men det finns mycket att pyssla med och saker man kan göra finare och bättre. Men att själva huset är inflyttningsklart är ju väldigt skönt. 
Inatt har jag drömt om både julafton och grillkvällar på altanen där. 
Vi ska dit imorgon också, hoppas att i gen annan gillar det så mycket som vi och att vi gillar det ännu mer imorgon. 
Känns väldigt dumt när jag är så förkyld men det skiter jag i! 
Mäklaren var bortrest så det ska vara tjejen som bor där som visar runt, hoppas hon gillar oss och låter oss ha första tjing! Man kan väl alltid drömma.... 

Idag är det datumet för Anna och Mauritz bebis att komma ut, jag tror att den kommer imorgon :) det ska bli så roligt att se hur hon/han ser ut! Träffade dem igår en snabbis på jobbet, de är så söta :)

Nu ska jag fortsätta ligga i soffan och hoppas på att jag inte exploderar.. 

Idol och kladdkaka

Skodisen behöver lite omvårdnad för att gå igenom besiktningen, det var inte så stora fel så nästa gång går den nog igenom lätt som en plätt. 
Kände mig riktigt sjuk inatt och nu har jag väldigt ont i halsen och huvudet känns tungt. Jag vill inte bli sjuk, inte imorgon iaf för då ska vi ju titta på hus! 
Ronnie var hemma idag och blir nog hemma imorgon också, han är inte så pigg... 

Var hem till mamma och pappa för att sköta om djuren. Det är så härligt med djur, de är snälla, glada och kärleksfulla (för det mesta),
dom gör en glad. 
Underbart väder har det varit idag, jag red Barbie på stubbåkern vi båda var väldigt nöjda :) 
Har redan börjat längta efter att trava men det är 10 dagar kvar innan jag smått får börja med det! 

Gjorde en kladdkaka idag... Den här veckan har inte börjat nyttigt. Men så får det väl vara när man är sjuk? 

Idol nu :) 




V. 36 måndag

Min man är sjuk och jag har fått ont i halsen. Hoppas jag slipper bli sjuk... Dagen har gått snabbt och det är så skönt att vara ledig imorgon! Tänk om man bara jobbade en eller två dagar veckan, hur bra hade inte det varit? Eller, här kommer en galen ide, om man hade ett jobb som man längtade efter på kvällen när man lägger sig!? Nä det är nog svårt... 

Den lediga dagen börjar med besiktning av skodan 07:00, sen god frukost med lille sjuklingen :) städa och stryka skulle jag behöva göra men vi får se om jag har lust. Springa tänkte jag göra också om jag inte har mer ont i halsen och hem till mamma och pappa för att mocka och rida. 
Igår tvättade jag och städade bilen iaf så det känns skönt att den är ren och fin. 

Längtar till onsdagkväll när vi ska titta på hus! Håll alla tummar då, det skulle vara så roligt! 




RSS 2.0