Klart godkänt med ledig måndag

Vilken underbar ledig dag jag har haft! Förutom mitt bråk med gräsklipparen. 

Det blev aldrig på någon promenad efter frukosten, jag la mig på soffan med Zoey elchock vilade en timma. Sen ville hästarna ut, jag mockade, slipade och lackade golvet igen i sadelkammaren men fy fan vad fult det blir vi får göra om det där när vi inte har lika mycket annat att göra. 
Solen sken och var jättevarm, fåglarna kvittrade så fint som vanligt. Så jag målade i två timmar så var en hink slut, Rebecca ringde när jag höll på att måla det var kul och det gick lättare att måla. Tyvärr tog mitt batteri slut i allihopa..

Efter lunchen gick jag ut och fortsatte måla lite till, sen när handen krampade för mycket skulle jag klippa gräset. Men våran gräsklippare är lite känslig så när jag körde över en förstor jordklump stannade den och vägrade starta! Höll på i en evighet med att försöka dra igång den men jag bara förstörde min hand... 
Sket i den och sågade ner grenar och buskträd i hagen som ska bli paddock snart (!) :) 
Ronnie slutade tidigare idag eftersom han har fotbollsmatch i kväll. Första seriematchen och med nya målis handskar hoppas jag att de vinner! 
När han åkt gick jag ut och lackade golvet i sadelkammaren för sista gången, men det gör ont i hjärtat när det blir fult :/ 
Jag tog in hästarna och skrapade massa päls från Erran och ryktade Barbie blank och fin. Så mina armar har verkligen fått jobba idag! 

Jag tror jag skulle behöva vara hemma och bara ligga i sängen imorgon för jag känner redan hur hela kroppen värker. 
Men nu har jag iaf målat upp två hinkar rödfärg i helgen som jag sa att jag skulle. Det är jobbigare än vad man tror, men jag har hört rykten att mormor och Klas kanske kommer nästa vecka och då vill man ju ha fint! 

Jag tog en extra lång dusch med skrubb, ansiktsmask, färgning av ögonfransar så nu är jag fräsch! 
Tänkte i fredags - vad bra att jag är ledig tre dagar på rad nu, då kanske mina händer hinner bli lite mjukare. För dom har varit jobbigt och obehagligt torra ett tag. Fast det blev tvärtom, nu är de värre än någonsin efter allt målade, slipande och bråkande med gräsklipparen. Jag har en stick i tummen som värker, sår överallt och blåsa på pekfingret. 

Hoppas semestern kommer fort! ;) 
Jag ska försöka kurera mig med tv-tittande, negerbollar och saft. 

God morgon!

Ja idag var jag uppe tidigt. Ronnie har precis åkt till jobbet och jag kunde inte somna om. De har ju bytt min lediga tisdag till måndag nu, vi får se vad jag tycker om det. Än så länge känns det bra! 

Helgen har varit bra och faktiskt lite solig :) 
I fredags skulle Ronnie ut med jobbet, bowla och äta mat. Så jag åkte hem till mamma och pappa och åt middag och kollade på finalen av Lets Dance. Birger och Christian var också där, Christian hade köpt en röd, fin, alldeles blank Mustang så det hade åkt hit ner för att hämta den. Å vad jag skulle ha en sån... Ångrar såhär i efterhand att jag aldrig provkörde den, det kan ju varit min enda chans i livet att göra det? Närå, jag ska också ha en sån någon gång! 
     Ronnie hörde av sig precis när jag var utanför Falköping och på väg hem, så jag plockade upp honom. För oss som aldrig är vaken längre än till elva så var vi båda duktiga och höll oss vakna till nästan ett. 

Vaknade redan klockan sju i lördags, även fast jag somnade sent. Ronnie sa innan han somnade att han skulle vilja ha hotellfrukost när han vaknade och eftersom vi aldrig handlade på fredagen så åkte jag och gjorde det medan han sov, fixade frulle med skagenbaguetter, kokade ägg, fil, kaffe, banan och apelsinjuice... 
Väckte han vid nio så han fick i sig lite mat så kunde han vila mer sedan. 
Medan han tog igen sig lite gick jag ut och mockade och målade. Det blir så fräscht med lite ny färg! 
Halv 12 blev det skön shopping i Skövde för hela slanten, usch vad folk och usch vad mycket pengar som har rykt denna helg... Man blir lycklig men får ont i magen samtidigt. 
Vi köpte färg, presenter till folk som fyllt år och Ronnies bror som flyttat till hus. 

Igår var det söndag, sovmorgon på det (till åtta)! Vid elva kom det en kille och köpte Skodan, tur att vi öven cashade in lite när vi har spenderat så mycket. Mia och Isabelle kom också vid elva och red Erran, de blev två galopper för första gången denna ridtur. Han som brukar vara ganska bra på att slängtrava fattade galopp nästan direkt och tyckte det var jättekul! Det tror jag Isabell också tyckte :) 
Sedan åkte vi och hämtade transporten för att shoppa lite till, lister och en stege blev det då. Helvete vad dyrt det är med lister! Sjukt. Men sjukt skönt att vi har en stege nu, då kan vi måla ännu mer. 

Vi målade väldigt mycket igår, vår vita färg är slut, behöver nog 3 hinkar till. Får se om det får vänta till nästa lön. 
Ont i kroppen får man iaf av att måla, det är tur att det blir så fint och att vi bara behöver måla en gång. 
Till middag försökte vi oss på mormor-biffar, blev inte så goda som dem men ändå goda. 

Världens bästa sambo följde ed mig på en ridtur efter maten! Som tack fick han ryggmassage så nu hoppas jag han är mjuk i kroppen till matchen ikväll. 

Det märks att gräset kommer nu och jag blir så rädd, Eranthis har blivit rundare om magen och Barbies mankamm börjar bli hårdare,de lämnar massor med hö med. Hoppas verkligen hon slipper fång i år! Jag har varken råd med dom veterinärkostnaderna eller lust att hon ska bli oridbar ett halvår till  nu när vi börjar komma igång. 

Nu funderar jag på en promenad i det kyliga vädret så kanske klockan är tillräckligt mycket när jag kommer tillbaka så jag kan börja ringa mina samtal. 


Länge sedan sist

Nu var det nästan en evighet sedan jag bloggade! Iaf nästan en vecka sedan. 

Helgen gick snabbt, halva lördagen var tråkig men den avslutades med en rolig ridtur så den slutade bra. 
Söndag var det arbete, alla hade lite att göra så vi slutade en timma tidigare. Skönt var det för jag skulle till mamma och rida efter jag slutat. 
Red Despina för andra gången det här året, jättesnäll var hon som vanligt! Jag gillar henne. 

Sedan var ju veckan igång och när den väl börjat går den väldigt snabbt. 
Igår var jag och kollade på ett hus som Anders och Becci gärna vilja ha, väldigt mysigt läge. Idylliskt med glasveranda, fruktträd och knastrigt smågrus. 
Jag tror de skulle trivas där, bara de får det för en billig peng för det finns lite att fixa så är det perfekt! 

Nu är det äntligen fredag imorgon och ännu bättre blir det eftersom det även är lönefredag! 
Jag köpte rödfärg igår så nu kan vi måla och vi ska köpa lister :) 
Å vad jag gillar lön! 

Ikväll ska Louise komma och äta så vi är på väg in i affären för att handla lite ingredienser till pannkakor. 

Solen - fortsätt skina
Och helgen - var lång! 
Tack på förhand! 


Frrrrrrrrrrredag!

Jag hade nog förträngt att det även är lite jobbigt att ha en kattunge. 
Det är ju roligt att hon från första dagen känt sig så hemma att hon vågar gå runt i hela huset, ligga och mysa med oss i soffan och äta ur matskålen även om Sigge morrar lite. 
Men det här med att klättra i gardiner, sitta på täcket och jaga allt som rör sig när man ska sova, jaga flugor i fönstret så att lampor ramlar och bitar fötterna kunde det varit mindre av ;) 

Det är fredag idag vilket är jätteskönt, så klart. Ronnies brorsa ska flytta idag men jag slutar sent så Ronnie får åka själv och hjälpa till.
Mamma och pappa ska komma och äta middag med mig och hälsa på kattungen, dom kommer älska henne! :) så jag behöver inte vara ensam iaf. 

Provade lite galopp igår när jag red, trögstartad var hon men när Ronnie cyklade först på hemvägen gick det. Det var länge sedan hon galopperade med ryttare så hon tyckte det var tungt! Men Gud vad kul det var för mig :D 


Tänk när han var så här liten, Harry... Och nu är han snart storebror! 



En katt rikare

Jag vet inte vad som har hänt men de tisdagar jag är ledig är jag så jättelat. Idag har jag inte gjort mycket... Mockade och pratade med Rebecca, gick på en minipromenad. Sedan var det dags att åka och hämta kissen! 
Det kändes inte som om hon växt mycket alls sen vi var och kollade på henne för fyra veckor sedan. Sigge är nog sex ggr så stor! 😛
Jag stoppade in henne i buren och bältade fast henne i baksätet. Till en början gick det bra men efter halva vägen var hon ganska orolig, en lucka på taket satt inte fast ordentligt så helt plötsligt hade jag en katt i knät! 
Så fick hon sitta resten av resan för då var hon lugn, hon satt stilla och kurrade som en galning.

Hon är väldigt tuff, kollade läget i hela huset direkt. Hälsade på Sigge, men han var reserverad så det var lite läskigt. Sin egen spegelbild var också väldigt läskig.. 
Sedan kom hon och myste med mig i soffan. 
Sigge tycker nog att det var onödigt med en sån liten vild, platstagande brud. Försökte förklara för han att det var för hans skull vi köpt en till katt, men jag tror han redan vant sig att vara ensam och nummer ett. 

Lekte med Anna och Saga mellan halv ett och tre, fick god kaka och gosa bebis, jättemysigt. 
Efter att jag kommit hem har jag inte gjort någonting... Rengjort åt Gigge, tömt diskmaskinen och lagat mat det är nog det enda vettiga jag gjort idag. 
Snart är det sån tur är läggdags så slipper jag ha dåligt samvete. 

Vi skulle spelat innebandy ikväll men Louise hade ont i ryggen så det blev inget, det gjorde inte mig något direkt för jag känner mig snorig och seg. 




Super helg

Den här helgen får 10/10, Top notch alltså! Lördagen var ju som ni vet, superhärlig och söndagen var inte sämre den. 

Då klarade vi att sova ända till åtta(!), gjorde amerikanska pannkakor till frukost, smaskens. Sedan satt vi i soffan och kollade på tv till halv elva ungefär, en slö-söndag får man unna sig ibland, särskilt när det blåser storm ute. 
Vi åkte in till Falköping vid elva och svängde förbi Ronnies föräldrar och hämtade en plåt som vi ska ha under dörren till stugan, vi fick även två tunnor. 
På väg hem handlade vi mat, kylskåpet var ganska tomt... Men nu ska vi väl klara oss, nästan ända fram till lön. 
Jag plockade undan lite och dammsög när vi kom hem, sedan satt vi i soffan igen ;) 
Ronnies mamma och pappa tittade förbi på en kopp kaffe på eftermiddagen det var trevligt, alltid kul med besök särskilt om det är dåligt väder när man inte har något att göra. 

Till middag gjorde jag en ny, god potatisgratäng med kotletter och god sås. Efterrätt blev det också, kladdkaka med chokladganasch och grädde med lite blåbär på toppen. 

Jag gick inte ut och mockade förrän jag skulle ta in hästarna, vid åtta. Då hade det nästan slutat blåsa så jag frågade Ronnie om han kunde föröka med mig på en liten ridtur. Såg att han inte ville, men Så gjorde han det iaf! <3 
Skönt att ponnisarna fick lite motion :) 
Idag har de fått vila, jag hade ingen lust att rida Barbie i hagen och Erran fick vila för han behöver nog det efter helgen. 

Nu väntas min lediga dag imorgon, sjukt skönt! Klockan 10 ska jag åka och hämta lilla Zoey :) äntligen är det den dagen som jag väntat på i en månad. 
Sen ska jag göra allt det vanliga och även åka och hälsa på hos Anna och Saga :) 

Nu: Natti natti! 

Jag är lycklig

Tidigare än tuppen vaknade jag imorse, halv sju, även fast vi inte somnade förrän lite efter tolv eftersom vi var och såg på bio igår. 
Men jag kände mig pigg iaf och klev upp, käkade frukost sedan gick jag ut och släppte ut hästarna. 

Det var dimmigt men varmt ute. Mockade först, efter det tömde jag halmen som fanns kvar i transporten (något jag skulle gjort för tre veckor sedan) sopade ur, krattade upp bosset och även utanför stallet och bort till hagen.
Solen började komma fram genom molnen och klockan hade nästan hunnit bli åtta när jag var klar med det. Men Ronnie sov fortfarande så jag började hugga ved, ganska mycket faktiskt så nu har jag ont i mina underarmar. 

Vid halv nio kom Ronnie ut och då fyllde vi transporten med de gamla brädorna och stockarna vi inte fick med förra gången vi åkte, samt brädorna som blivit när vi bytte dörr. 
Isabelle skulle eventuellt komma vid tio och rida men de hade inte hört av sig när klockan var lite innan tio så vi åkte in till tippen i Fkp så länge och sedan svängde vi förbi Jem&Fix och köpte plank till dörr och fönsterfoder. 
Mia hörde av sig sedan och de kom vid halv 12. Vi hann fixa dörrfodret, så nu ser det snyggt och fräscht ut. 
       Erran skötte sig bra även idag! Isabelle ville filma hästarna idag när vi släppte ut dem i hagen för förra gången racade som galningar och det tyckte hon var kul :) 
Barbie drog iväg upp för backen direkt och bockade som tokig! Värre var det för Eranthis, det gick riktigt segt... Han var nog trött efter ridturen men han avslutade med ett skutt och en rush. 

Vädret har varit underbart hela dagen, 12 grader och strålande sol. 
Fåglarna kvittrar så härligt, man har en egen gård, sommaren & semestern är på väg, man är bra lycklig! 

Ronnies syster kom förbi på em. Liten stund senare kom även ena brorsan och hans brud. Vi grillade korv och satt ute enda till halv sex. Så vi har njutit massor! Jag skrapade och målade grindarna medan vi satt där ute, de blev fina och jag skulle viljans dem någonstans men jag vet inte var än.. 
 
Efter 12h utomhus blir man tydligen trött så nu ska jag gå och sova, det är så skönt att det kommer en söndag imorgon! 

Det underbara vädret fortsätter vara underbart

Idag kom jag upp i rätt tid, alltid bra ;) 

Huvudvärken var och är inte helt borta och jag är snurrig i bollen. Men det kommer och går sånna perioder för mig, vet inte varför och det är inte roligt men jag kan inte göra så mycket åt det. 

Jag har iaf kunnat vara ute och njuta hela eftermiddagen i det fina vädret! 
Ronnie kom hem strax efter mig, jag plockade undan, startade diskmaskinen och bäddade sängen. Sedan åt vi glass ute på bänken i solen :) 
Efter det hängde vi på dörren, nu ska vi bara spackla och måla där den är trasig och fixa handtag och lås. Till helgen ska vi spika upp foder och kanske lyxar vi och köper lister till lilla rummet samtidigt, annars får det vänta tills lönnen kommer. 
Sedan gick vi till sadelkammaren och spikade upp talisterna som vi fått av snälla mamma och pappa. Nu börjar det kännas som ett rum, snart är det hel klart! Ska bara köpa färg och måla fönstret och fixa golvlister, sedan själva golvet som jag inte vet hur vi ska göra med. 
Ronnie högg ved, jag mockade. Sedan red jag Barbie i hagen, det gick bra men var inte så kul. Jag har kommit till stadiet där det inte är roligt längre att rida i en hal, knölig hage med en pigg höst som behöver röra på sig mer men även aktivera skallen med övningar. Två saker som inte är lätta att fixa till i en hal, knölig hage... 
Provade lite galopp (bort från stallet) gick inget vidare.. Två steg sedan saktade hon av. Hem hade det nog gått utav helvete så det provade jag inte ;) 
Det blir inte mer än 20 minuter sedan tröttnar jag, tyvärr. Hon var duktig iaf. 
Det känns som om jag fegar och det kanske jag gör, men jag vill att det ska gå bra varje gång så att det är kul att fortsätta men nu vill jag komma vidare och det går inte på så ojämnt underlag. 
Eranthis, energibollen nummer ett! Han har blivit duktig på att bli longerad, han har hittat mellan trav och orkar galoppera mer än ett halvt varv men halt som han hade lätt för innan börjar bli svårt ;) han är så alert och så söt!

Imorgon är det fredag och det tackar vi Gud för. 


En del dagar blir bara så tråkiga

Dagen kunde börjat bättre. 

På innebandyn igår gick det ganska bra, eller ja det gick väl inte jättebra men det var roligt och ingen skrattade åt mig. 
Vi började med uppvärmning, sedan sköt vi på mål, passövningar och sedan skott på mål igen. Dom övningarna var jag ingen stjärna på! Dålig koll på bollen och lösa skott på mål, för det mest bredvid...
Den sista halvtimmen körde vi match, mitt och Louises lag vann, 4-0! Jag gjorde första målet :) ett jävla tur mål, bollen kom lite bakom målvakten och stötte i henne så den rullade in i mål, men det var kul ändå. 
Sedan gjorde tjejen som höll i träningen de tre sista målen, hon sa att hon kände sig hotad av mig så mu kändes det bättre efter hon gjort lite mål. Vet inte om det var sant eller om hon bara sa så. 

Så till min tråkiga morgon! Klockan ringde, jag kände huvudvärk och trötthet, det kändes inte som om jag sovit klart på långa vägar. 
Jag suckade och klev upp. På väg nedför trappan ser jag hur ljust det är... Kollar på klockan och ser att den är 06:06 ist för 05:06 som jag trodde den var. Fan, jag ställde klockan fel igårkväll. 
Ringde till jobbet och skyndade mig snabbt som sjutton att göra mig iordning, snälla Ronnie släppte ut hästarna  så jag kunde gasa iväg till jobbet, stämplade in 06:27 så det var ganska bra gjort ändå tycker jag. 
Sedan fortsatte min dag med att jag skulle köra ner ett stick tekakor i jäsen och stöter i ett annat, då sticker en plåt ut och skär rätt in i lillfingret. Aj. På med plåster och vante. 
Klockan nio kom facket så då bar det möte i en och en halv timme, efter det blev huvudvärken värre och det fortsatte så ända tills jag slutade fast jag tagit tabletter... Det var två långa timmar efter lunch innan klockan blev kvart i tre. Jag hade tänkt jobba till kvart över eftersom jag kom sent men jag orkade inte, det fick bli komp. 
Strålande sol ute, underbart väder alltså. Inga solbrillor i bilen så jag fick köra kisande hem. Det blixtrade bakom ögonen och jag blev illamående när jag rörde mig. 
Jag mår så dåligt över att jag legat i soffan hela eftermiddagen, när det varit så fint väder ute. Jag ville rida, leka med erran, fixa dörren till stugan, bara vara ute i det fina vädret... 
Imorgon får det bli ist förhoppningsvis. 

Söta, underbara Ronnie är bäst i världen iaf. Han låg och vilade med mig en stund, sedan hade han mockat, tagit fram käk till middagen, åkte oxh köpte glass som jag nu sitter och käkar på, servade med vatten och Ipren :) 
Nu mår jag bättre efter mat, vila och glass och lite borstande av mina fina pållar. Lite snurrig och dunkig i huvudet Fortfarande men det hoppas jag går över tills imorgon! 

(Bara sex dagar kvar tills vi ska hämta kissen)

Tisdag

Jag vill bara stanna hemma och ute idag! Fåglarna kvittrar så härligt och det är 5plus, ingen sol men det känns underbart ändå :) har jag sagt att jag älskar våren? 

Igår var det verkligen perfekt väder, strålande sol, lite vind och 6+. Efter jobbet åkte jag till Granngården och köpte penséer och glass. 
Vi satt på bänken i solen och käkade glass och bara njöt! 
Sedan planterade jag blommorna i blomlådorna utanför stallet och stugan, hängde upp gardiner där inne med så ser det inte så öde ut utifrån. 
Mockade och tog upp höhögarna som jag krattat ihop i hagen, satte upp hängmattan och la mig där en stund. 
Leif var här och hjälpte Ronnie med veden så nu har de kommit en bit! 
        Innan vi gick in och åt så började vi byta ytterdörr till lilla stugan, tyvärr hade vi inte tillräckligt långa skruv så vi får göra klart idag. Men fräschare blir det :) 

Snart ska jag åka och jobba, kommer hem vid sex och ska iväg halv åtta och spela innebandy :s det ska bli kul men läskigt. Jag har inte tränat på ett tag (man hinner inte riktigt r man har en hel gård att göra andra roliga saker på) också har man ju käkat endel påskgodis och fika.. Så formen känns inte på topp... Men jag får försöka hänga med! 

Påskriset borta i krukan på bron! 


Här kan jag ligga i sommar :) 


Bygger lite här och lite där... 


Jordgubbar, smultron, dill och gräslök 

Blommor!



Det kommer knoppar :D 


Saknar grabben <3

Vi åkte förbi en paddock som grävmannen sa att vi kunde kolla på för de hade nyligen anlagt den. Å herregud vad jag vill ha en paddock nu! :/ :p :) 



Glad påsk

Den här veckan gick ju fort! 
Igår efter jobbet, (där vi för övrigt jobbade asbra!) åkte jag till mamma för att rida på hennes hästar för första gången på fem månader :) Det blev bara Despina eftersom Sacke är så ömfotad nu när han går utan skor. 
Det var inga problem med någonting! Mysigt att bli borstad, på med sadel och träns bara och ut på gårdsplanen där hon aldrig varit förut... Jag har ju ridit henne mest av alla våra hästar så hon känns så trygg och mysig och väldigt hemma. Hon är ju iofs så i sig själv hela tiden och det kan jag bli lite avundsjuk på, att inte Barbie har lite mer dem egenskaperna ;) 

Jag kom hem ganska sent och var väldigt hungrig och när jag är hungrig då blir jag tråkigt nog ganska vresig. Vi skulle göra kycklingenchiladas som går superfort, men kycklingen var frusen så det tog lite längre tid än vad jag ville... Inte kul. Jag försöker att inte bli irriterad, men just när jag är hungrig kan jag bli det på det mesta. Tycker lite synd om Ronnie vid de tillfällena :/

Imorse var det kallt men jättefint ute och det fina vädret har hållt i sig hela dagen! Hoppas det fortsätter så hela helgen :) 
Efter att jag duschat och vi ätit frukost och hästarna var ute så åkte vi till Jönköping för att ta en sväng på IKEA. 
Vi kom på när vi åkt en bit att det är ju Elmia hela helgen i Jönköping... Men det var lugnt i den änden av stan där vi var och vi var ju där väldigt tidigt så det gick bra. Men på hemvägen såg vi endel polisbilar! :) 
Tack vare mitt presentkort som jag fick av mormor i julklapp är vi nu 12 tallrikar rikare och en hängmattan fick vi med oss också, så nu kan gästerna komma på söndag och sommaren när den vill. 

När vi kom hem stod det ett påskägg från Anna och Mauritz på bron, full med choklad! 
Tre ägg har jag fått i år, rekord! Tack A&m tack mamma och tack Ronnie :) 

Ronnie spelar just nu sin första fotbolls match, jag var och tittade och fotade i första halvlek men i pausen åkte jag hem. Solen är jättevarm och skön men det blåser iskallt! Trodde en stund när solen var bakom moln att jag skulle frysa ihjäl. 
Jag hoppas det går bra även nu i slutet och att han kommer hem glad, nöjd och hel :) 

Tror att jag ska hitta på nåt så jag får upp värmen och sedan göra mig fin för att åka till Ronnies mamma och pappa för att äta mat och se på Thilandsfilm, och påskmysa lite. 



De nya tallrikarna :) 


Ägget från A&M

Från mammi :) 


Min fina gooalie! 










RSS 2.0