Måndag

Imorse när jag vaknade jag sa jag för mig själv att -Det hade varit okej att det var måndag, om det var fredag imorgon. 
Tyvärr kan väl inte veckorna vara så korta men det hade varit skönt.

13 dagar tills bebis ska ut! Shame on hen om den kommer ut senare än så. Det är så spännande att vänta, jag längtar tills jag får se hur den ser ut och säga -Hej det är din bästa moster som talar. 


Tiden på jobbet bara swischade förbi, underbart! Åkte till mitt andra hem och red Despina, hon är tjock så galoppen känns konstig men det är roligt ändå eftersom hon är pigg och framåt. I slutet av ridturen var det stora vita säckar fyllda med sand stående på granngårds infarten som var rikigt farliga. Hon stirrade, gick fram, sprang bak, sprang åt sidan, ner i diket-upp på vägen... Hon var faktiskt rädd, det har jag aldrig varit med om att Despina har varit innan. Det måste har varit, på riktigt, livsfarliga säckar... Kan varit så att hon räddade mitt liv när hon till slut tog sats och räsade förbi dem. (Skulle vilja sett den rushen på film! Rädd, fet arab som springer för att överleva).

Nu är jag jättetrött och ska gå och lägga mig. Kollade i min nya bakbok nyss och kom fram till att jag kommer nog få baka varje helg hela året.. Mums! :D 
 

Ösregn hela dagen

Köpte ett par kortbyxor, ett par sandaler, en bakbok, hudkräm och en påse werthers igår :) 

Rensade upp lite och tog kort på mina saker hos mamma och pappa som jag ska försöka sälja.
När vi kom hem sedan på efretmiddagen och jag skulle lägga in bilderna i datorn och ladda upp dem på köp och sälj sidan så blev jag riktigt förbannad. Datorn hade ingen internetanslutning och vägrade att få det. Blev tillslut så arg att jag gick till den stora datorn och skulle fixa allt därifrån men då hade jag ju klippt ut bilderna från telefonen eftersom jag tänkte att jag inte behövde ha dem där...Då gick den planen åt helvete. Gick tillbaka till den lilla datorn, slog, bankade och gjorde illa min handledsknöl.  2,5h när jag tillslut skrek att vi skulle stata om "hela jävla internetuppkopplingen" så ville det fungera! Men jag har inte blivit accepterad i köp och sälj gruppen än så jag har inte kunnat ladda upp mina bilder. Jag ska köpa skor för pengarna jag får så jag skulle vilja få in cashen snabbt ;P

Var så arg hela kvällen och att höra fotbollen högt skrålande från tvn gjorde inte humöret bättre. Tack vare det vaknade vi till en nystädad lägenhet iaf! Skönt att jag hann bli lugn och glad innan jag somnade så blev inte söndagen förstörd. 




Såg en massa skålar och muggar som det stod Anna på :)
 
 




Åt de här som jag har varit sugen på i flera månader och tänkte på mormor.

Låg på kökssoffan när Sigge kom och la sig bredvid, skulle ta en bild på hur mysigt vi hade men det men budskapet kom inte riktigt igenom... 
 

Min stackars armbåge som fortfarande är ond och brun...


Regnig morgon

Filmen var jätterolig igår! Kom hem vid tolv och somnade direkt. 
Imorse vaknade jag halv åtta, var kissnödig och kunde inte somna om. Men R var så söt där han sov så jag ville inte väcka honom,  klev upp och gjorde yoga istället sen var klockan halv nio och då sa jag god morgon :) 

God frukost med tända ljus, ösregn ute och en lite brownie smakbit i efterrätt. Den var god, det blir bra eftermiddags fika idag. 

Nu kommer snart mamma! 


Smaskigt! 


Det regnar och regnar...


Köpte ett par jättemjuka mjukisbyxor förra veckan, makes My ass look like a nigga ass!

 












Äntligen fredag!

Nu är det äntligen fredag eftermiddag, det väntas som vanligt tacos till middag och efter det lite choklad. Det är fredagsmys det! Och sedan veta att man är ledig både lördag och söndag är så härligt :) 

Mamma och jag ska åka till en presentshop imorgon efter frukosten, de hade lite rea så hoppas vi båda hittar något kul. Efter det ska jag med henne och rensa bland alla mina saker! ..... Tråkigt :p 

Nu ska jag kolla till min brownie ( som ser jävligt god ut!)




Två timmar till fredag

Det var roligt att vara i kallis idag, dagen gick fort och huvudvärken blev inte värre. Gott att jag hade med mig matlåda också, har inte haft det på hela veckan och det är så mycket godare med varm mat till lunch! 

Åkte till mamsen efter jobbet, mina kort hade kommit så nu har R och jag gjort ramen fin :) 
Maten var nästan färdig när jag kom hem, R's goda kotletter i ugnen och potatisgratäng blev det idag, smaskens. 
Nu ska jag nog yoga lite innan klockan är så mycket så jag måste  duscha och sova. Mannen sitter och spelar på datorn, det var tydligen många kompisar som också spelade och det var så roligt då! (Söt) 


Redan fredag imorgon och ledig helg så otroligt skönt! 






Hjärnan har nog växtvärk

Blä idag vaknade jag med ont i huvudet. Tog ett piller, hoppas det går över. 

Bara 17 dagar tills jag blir moster nu! Kanske bara 14... :p 
Det ska bli så roligt att se hur den ser ut, om det är en Harry eller Penny om den har mycket hår, stor näsa? :) 

Veterinären var ute och tog prover på Barbie igår så nu får vi vänta och se vad dem säger. Hon ska iaf inte ridas på två-tre månader :/ känns som om vi kan pensionera den stackars hästen, snart 12 år och kan inte någonting... Hon skulle gå i en liten hage och vi fick gärna göra underlaget mjukare, med halm eller sand. Å Jesus, hoppas jag eller mamma och pappa flyttar snart! 
Idag ska jag försöka hinna hem och hälsa på henne iaf, har inte sett henne sedan i söndags. 
Hoppas verkligen skallen mår bättre snart, det är så jobbigt att köra bil annars. 

Skönt är det iaf att det är torsdag redan, snart bara tre veckor till semestern. Det ska bli så galet skönt! 

Idag ska jag vara i kallskänken hela dagen, det var länge sedan, vi kan ju tro att det är lite att göra så det går bra ;) 



PS. Mormor jag längtar efter dig och Klas! DS.



Lillördag+lön

Skönt, idag är det mitten på veckan och lön. Till helgen är jag ledig! Jag hade turen att bara på en söndag på fyra veckor, tack för det. 

I em kommer veterinären ut och tar provet på Barbie, spännande! Synd att jag jobbar så sent annars hade jag kanske hunnit vara med.

Vi skulle grilla igår också, kött den här gången. Men vi var nog för hungriga och otåliga, skulle ha väntat till glöden hade blivit mer glödig för det hände ingenting.... Vi fick tillslut låna grannens gasolgrill så vi slapp svälta ihjäl och fick god mat. 

Slog i armbågen på jobbet igår och satan vad inte det gjorde! Idag är den om och brun/blå. Stackars mig. 
Hoppas jag inte gör illa mig idag. Snart dags att gå och ta reda på om jag gör det. 



Bananträdet växer fint nu! 


Drömmar om flytt, ledighet & att klippa gräset

Jag vill inte behöva vakna av väckarklockan mer! 19 ggr kvar att höra den innan det är semester...

Det var en ganska lugn dag på jobbet igår, jobbade över 20 min men då lämnade vi inget till natten, hundra år sedan det hände. Tummen upp för det. 
Vi invigde vår lilla grill igår :) den var bra, korvarna blev smarriga. Nu kanske vi grillar varje dag hela sommaren. 

Veterinären hade inte tid att komma ut igår och tjejen som var ut förra gången jobbade inte förrän imorgon, så först imorgon kväll har jag någon information. 
Barbie fick komma ut en stund igår iaf, hon hade varit busig och blev väldigt glad :) 

Fick äta en äcklig frukost idag, vatten och macka med smör och lite gurka. Så blir det när kylskåpet är tomt. 
Tänkte handla imorgon när lönen har kommit, men jag har ju faktiskt lite pengar kvar så jag skulle kunna handla idag ist, så får jag en god frulle imorgon! 

Det är någon ute och trimmar, jag vill oxå trimma.. klippa gräset, måla staket, fixa hagar, riva tapeter, bygga boxar. Jag har jätte-jättelust att flytta! Hoppas det går över snart, eller ännu bättre - att vi flyttar snart! 



Fyra veckor till semestern

Nu kan jag börja räkna ned till min egna semester när första perioden är igång! 
Gruvar lite för de här veckorna, hoppas verkligen att det blir mycket bättre än förra sommaren, då var det inte så roligt. Det går ju snabbt när man har mycket att göra men man vill ju inte gärna göra allt...

Midsommarafton var mysig och vi hade ovanligt fint väder :) Jag har gått upp ett kilo efter helgen, åt massor (!) men det var väldigt gott. 
Det var kul att hinna träffa Anders och Rebecca en gång till medan bebis fortfarande är inne i magen. Den har blivit väldigt stor nu :) ser exakt ut som om hon bara gömt en fotboll under tröjan. 
Det ska bli så roligt att se hur hen ser ut! 

Barbie har idag stått inne i 19 dagar och fått medicin i två veckor. Hon börjar bli trött på att stå inne nu och känner sig nog bättre och förstår inte varför hon inte får gå ut. 
Men hon är så snäll, står alldeles lungt alldeles ensam, gnäggar endel men inget mer.
Veterinären ska ut och titta på henne idag igen och ta prov på PPID, hoppas att det är det så man vet och kan behandla ist för att det bara är konstig fång och man fortfarande inte vet vad man ska göra åt det. 
Mamma och pappa fixade en ny liten gräsfri hage igår, hoppas hon hinner gå ut lite i em. 
Efter jobbet får jag höra hur det gick! 




Våran lilla grill vi köpte i helgen :D 


Skoskav

Idag ser det ut att bli jättefint väder och det passar ju bra när jag jobbar till klockan sex...
Men det finns väl lite sol kvar även klockan sex får vi hoppas. 

För länge sedan gick jag till Lena på jobbet och bad om en lapp så jag kunde hämta ut ett par nya jobbskor. Den lappen har legat i bilen länge, men i slutet av förra veckan kom jag äntligen iväg och hämtade ut dem. 
Fick då två olika att prova, de ena var jätteobekväma -nej till dem. 
De andra med lila på kändes sådär, de var mjuka och kändes okej bara lite stora i strl.39 men för små i 38. Tyvärr fanns det inga andra, förutom de par jag har haft 2 ggr innan och tyckt båda ggr att de blivit som träskor nästan direkt. 
Tog de lila och tänkte att det får bli bra. 
Gubben sa att jag kunde gå runt med dem hemma och om jag ångrade mig kunde jag byta, om de inte var mjöliga. 
Det gjorde jag inte. 

Tog med dem på fredagen och märkte nästan direkt att skorna och jag kommer inte att trivas ihop...
De går så långt upp på hälsenan att det trycker och skaver på ärret. 
Nu vet jag varför jag valde de hårda skorna förra sommaren, för de går inte så långt upp. Igår fick jag ta på de gamla och dom kommer jag måsta ha ända tills nästa sommar, stackars mina fötter. 

Bara onsdag och torsdag kvar nu! Sen fredag, woho! 

Ajaj...


I väntan på mat

Det kommer inte ut några nya gårdar alls nu, alla väntar väl till efter sommaren och semestern. Tråkigt. 
Men det är väl bra så vi hinner skrapa ihop lite mer cash! Man får ju försöka tänka positivt, även fast det är nu sommartid man verkligen längtar till en egen gård. 

Jag sitter i soffan och är jättehungrig, maten kommer snart. Men glassbilen åker ute och låter, dumma glassbil, för hur gott hade det inte varit med lite glass i förrätt? Sån tur är vågar jag inte gå ner och köpa...Det har räddat mig många tisdagar när den plingar utanför vid klockan åtta, så lagom bra tid efter middagen då sötsuget slagit till och något bra tv program börjar. 

Nu ska vi bara klara av två arbetsdagar till, sen är det fredag och midsommarmys! Jag ska göra potatissalladen och en jordgubbstårta :) 
Åååå jag längtar redan nu efter att äta på fredag! 






Bil, gubbar och tjocka hästar

Nu är det många på jobbet som går och räknar ned, snart är det semester för dem. 
Men det blir skönt för mig nästa vecka oxå för då kan jag själv börja räkna ned! 
Det ska bli så skönt att vara ledig :) 

I lördags var jag, Ronnie och pappa till Vänersborg och hämtade bilen som vi var och kollade på förra lördagen. 
Konstigt nog blev det en Volvo. Ronnie och jag har aldrig pratat om att köpa en sån och jag har aldrig gillat Volvo. Men den här modellen är riktigt fin och faktiskt den första bilen som vi kunde tänka oss båda två. Provade den och gillade den ännu ner och nu står den nedanför balkongen och glänser! 
Gud vad skönt det är med en tyst, ren, hel, nydoftande, ac utrustade bil :D 

På fredag är det midsommarafton, jag längtar dit. Anders och Becci och magen kommer <3 vi ska grilla, jag ska göra en jordgubbstårta och jag ska visa fina bilen ;) 

Nu har Barbie snart stått inne i två veckor. Lite rund om magen har hon blivit nu när hon inte rör på sig.
Despina är fet som fan men ändå helt okej att rida. Sacke som verkligen inte är igång är jättesnäll men väldigt tittig och måste få på sig bakskor igen om han ska börja gå mer.

Dags att sova snart, innan jag går och hämtar glass och jordgubbar.

 

Slut på lediga dagar

Allt jag har gjort är klivit upp, gjort frukost och jag är svettig. Fy vad varmt det är, det kommer bli olidligt att jobba idag :s bara fem och en halv vecka kvar till semester! 

Barbie såg ut att må mycket bättre igår, bara 11 dagar kvar med boxvilan.. Hon är duktig på att stå kvar själv i stallet fast alla hästar kommer och går, hon bara gnäggar då och då. 

Jag har ju varit ledig fyra dagar i rad nu och det har varit jätteskönt, egentligen har jag ingen lust alls att gå och jobba. Men jag måste ju få in lite pengar. 
Hoppas att schemat för sommaren har kommit oxå! 

Nu får vi hålla ut i två veckor, då är det midsommar- Anders, Becci och magen kommer då! Barbie får komma ut i lilla hagen! Semestern börjar och de fyra veckorna kommer gå svisch! (Hoppas jag) 



6veckor till semester

Det här är min fjärde lediga dag på rad, det är jätteskönt! Jag låtsas att jag har semester och det känns helt okej! I helgen har det varit riktig sommar, soligt och väääldigt varmt. Igår brände jag mina axlar lite..solen tar mer än vad man tror. Ska smörja in mig idag och sola lite, jag hoppas att mina ben kan bli lite bruna :) 

Min Barbie har blivit sjuk... Men veterinären tyckte precis som mamma och mig, att det verkar inte som om hon har riktig fång. Hon är smal, har ingen feber, reagerade inget när Vet. Tryckte med visitertången men hon hade dock puls särskilt höger fram. 
Veterinären nämnde en sjukdom som heter PPID, innan har forskarna trott att det bara är gamla hästar som får det men så är det troligtvis inte.

http://iloapp.equinfo.se/blog/forskning?Home&post=91

http://www.hastsverige.se/ppid_veta.html

Där kan man läsa om vad det är. 

Jag vet ju inte vad som ingår i sjukdomen men det känns som om en del punkter stämmer in Barbie.
Ibland när man ska ut och rida så kan hon droppa i svett bara efter några meter. Hon har ett par ggr ex.vis Varit inne i boxen och börja skaka. Hon har fått fångkänning på sommaren även fast vi har varit sååå förstiktiga med det där.  Förändrad hårrem, manen har blivit tunn och risig. 

Allt det där kan man få. 

Så nu har hon boxvila i två veckor och äter smärtstillande. (Hon är så snäll och duktig fina lilla ponny!) 
Efter det ska vi göra ett test och se om hon har PPID, det ska tydligen gå att behandla men jag vet inte riktigt hur och det gäller för resten av livet och hon kommer få en hage utan gräs... 

Nu ska jag hem och mysa med henne! 


Babe 25!

Jag har klivit upp, men jag vet inte om jag är vaken. Den här veckan har jag varit sååååå trött! 

Igår efter jobbet var jag och handlade, mest glass och chokladsås kändes det som... Det ska vi ha imorgon då det är det kalas :) 
När R kom hem igår så åkte vi till mamma och pappa där fick vi god mat och jordgubbar i efterrätt och han fick öppna lite presenter. 
Innan maten skulle jag rida på min fina vita häst, men när jag skulle hämta henne i hagen så hade hon så ont i fötterna att jag nästan inte fick in henne. Så nu måste veterinären komma ut och ta reda på vad det är, det verkar inte som fång riktigt... Hon fick ju såhär två ggr förra sommaren oxå men sen har hon varit vanlig sedan dess. Jag skulle vilja vara hemma och ta hand om henne idag! 

Efter middagen var vi hemma klockan nio och hjälptes åt med att göra smörgåstårtan och cheesecaken, vid tjugo i elva kom vi i säng och det var nog lite sent för min del. 
Men idag fyller min Babe 25år! Jag hoppas han har en riktigt bra födelsedag, att han är nöjd med alla paket och att sm-tårtan är god ikväll! :D 
Hoppas dagen går jävligt fort och att kvällen blir lång. 





RSS 2.0