Friskare

Äntligen känns det lite som om sjukheten håller på att försvinna! Nu sover jag ända till tre innan jag måste gå ner och hosta tills jag nästan spyr och snyta mig hundra ggr, kissar, hämtar vatten och halstablett. Sen ligger jag i tjugo minuter och hostar innan det äntligen lugnar ned sig så jag kan somna om. Sån tur är verkar Ronnie sova ganska hårt för an vaknar inte, jag hade strypt människan som ligger och hostar så äckligt som jag gör bredvid mig...

I måndags var jag på jobbet, tisdag var jag sjuk, igår var jag på jobbet och idag ska jag till jobbet, nu är det bara hostan och ena örat som måste bli friskt annars är det okej. 

På lördag ska det bli kalas! Två tårtor en smörgåstårta och nutellabiskvier ska jag göra, är lite sugen på bullar med men jag vet inte om jag hinner. Idag slutar jag 18:00, hemma nästan halv sju, måste stryka idag (!) och sen är det nästan bara mat och duscha. 
Sen är det redan fredag, slutar tre och halv sju, senast, ska vi vara hos mamma och pappa. Sen är det lördag och då ska det mesta vara klart. 

Var in på affären igår och handlade en kasse med bara onyttigheter, lite pinsamt... Särskilt när det står en nyttig brud bakom som köper cashewnötter och Wasa mellisknäcke :/
Det blev nutellabiskvier och en moussetårtaigår iaf, tårtan har jag aldrig gjort förut, jag hoppas verkligen den är god, den såg jättegod ut på bilden iaf. Bra att den kan stå i frysen så jag kunde förbereda lite :) 

I tisdags släppte vi hästarna i den stora hagen eftersom vi båda ändå var hemma tänkte jag att det passade bra. Det är en liten, liten Bäck som flyter förbi precis innan öppningen, så liten så att tom Eranthis kan ta ett större kliv över den. Barbie tog ist sats och gjorde ett skutt in i hagen över den. 
Dom tyckte det var kul att kunna springa runt lite och upp och ned för backen :) 
När dom skulle in kom de så snällt när jag ropade, men när vi skulle över bäcken tog det tvärstopp med Barbie... Jag som var trött och så förbannat svag fick stå och ha lite dragkamp, tappade nog tålamodet lite för mycket, (har en tendens att göra det, måste träna på det) Hon är ganska bestämd med vad hon bestämt sig för, vi kanske ör lite lika... 
Det gick verkligen inte, så Ronnie fick gå och hämta halm så vi fick göra en halmbro över bäcken, tog ett tag men till slut kunde vi gå över! Puh...
(Barbie tyckte nog inte det var en trevlig händelse, även fast hon fick massor med bedöm när hon gick över, för igår gick dom och ställde sig längst bort i hagen så jag fick gå och hämta dem.) vi måste träna på tillit och hantering.

Nu hade jag tänkt att jag skulle hinna ut och mocka så slipper jag det efter jobbet, sen blir det frukost innan jag åker till jobbet. 

Imorgon är det fredag! 



Önskelista 2015

Nu kommer lite förslag på födelsedgaspresenter för den som vill köpa till mig :)

Har hittat ett skåp på IKEA som jag vill ha i stallet eller i sadelkammaren, men det är ganska syrt så jag skulle vilja ha bidrag... 

*Presentkort på Ikea
HURDAL Linneskåp IKEA Den massiva furuns ådring och skönhetsfläckar i form av kvistar ger varje möbel en egen naturlig personlighet.
Det som alltid är med, men kommer nog dröja tills jag har...

*KitchenAid



Sedan skulle jag vilja känna mig fin med en klocka 

*Gant klocka


Jag har två styckna ridhjälmar men de är gråa och jag skulle vilja ha en svart ibland.

*Ridhjälm, Strl Tror der är 56. 


Nu när hästarna står i stallet skulle jag gärna vilja ha ett par nya fräscha ridbyxor

*Ridbyxor, Strl, 38, från Hööks



Vi har ett sånt långt matbord nu så jag skulle behöva en lite längre löpare.

*Löpare, kanske från Hemtex?

Jag fick ju lite färg nu när vi var i Thailand, den börjar ramla av... För att hjälpa till och bli jättelen skulle jag behöva en skrubbis!

*Skrubbgrej, Ex. Från The Body Shop




Riktiga och fina bestick och lite fler än vad vi har, så att vi kan börja bjuda folk på mat nu när det blir sommar 

*Bestick, Dorotea-Rostfria


Fina salladsbestick i samma serie

*Salladsbestick, Dorotea


Nya springskor, konstigt nog har jag sprungit så mycket i mina gamla så de börjar gå sönder! 

*Springskor, Gärna adidas, Strl. 38,5


Ända sedan man var liten hade man alltid med det här på listan.

*Små fina örhängen


Och snart kommer sommaren och alla byggnader ute behöver rödfärg, alla som har lite med cash fast stora muskler kär mer än välkomna att ta en pensel och måla, måla, måla! :D

Jag vet att de flesta saker är jättedyra och jag förstår att jag inte kommer få allt på min önskelista som man fick när man var liten...
Men man kan gå ihop och ge något tillsammans? Jag ska, även om det är svårt, försöka komma på några saker som inte kostar 3000:- också:)  (Men jag har hört att det blir svårare och svårare ju äldre man blir)(Oj vad gamal jag måste vara nu!)  

Nu ska jag gå ut i stallet och natta mina hästar, som står i mitt stall, på vår gård. Vår katt ligger på vår filt i vår soffa i vårt hus på vår gård också. Underbart!


Sjuk

I onsdags fick jag ont i halsen och igår var det lite sämre...
Efter jobbet igår åkte vi och köpte en kattlåda, mineraler och en sop, det är mycket som man behöver nu när alla djur kommer :) 
Sedan åkte vi och hämtade hö och halm. Ganska värdelöst att inte ha dubbdäck ibland, när vi kom hem kunde vi inte komma upp för den lilla backen upp till stallet utan fick parkera vid garaget och köra alla 50 balar med skottkärran upp till stallet... Hela huvudet dunkade och jag kände mig så anfådd och halsen gjorde så ont.Stackars mig. Världens sämsta tajming på att vara sjuk! Hinner verkligen inte med det just nu. Idag ska vi hämta hästarna, Sigge och Gigge, måste stryka de tre ton kläder, vi måste bygga på sadelkammaren så att vi kan fixa lösdriften och fånga möss!


Inatt vaknade jag med feber och trodde hela kroppen skulle gå sönder, gick ner och tog en ipren och drack te, när Ronnies klocka ringde imorse var det bättre men absolut inte bra. Så nu sitter jag i soffan och är irriterad på att man alltid blir sjuk när det inte passar. 
Så nu får vi se när vi orkar hämta hem alla djur... 


Katt skulle inte skada att få idag iaf, det sprangprecis en mus över köksgolvet. 

Home sweet home

God morgon alla glada! 

Vi landade i Göreborg vid halv åtta igår kväll. Flygresan hem gick mycket fortare än vad jag hade trott, vilket var väldigt skönt. Hemma i huset var vi efter elva någon gång, svensk tid. Men enligt våra kroppar var den vid fyra på natten, så vi var ganska trötta. 
Sängen var som att lägga sig på ett moln! Så mjuk och fluffig och så tyst och skönt, inget kylskåp som brummar, ingen ac som låter och blåser och absolut inga tucktuckar som gasar occh tutar utanför fönstret. Men vi sov inte så gott som vi trodde, vaknade många grr. Kroppen fick väl en chock. 

Jag har varit och lämnat Ronnie på jobbet, tänkte först gå och lägga mig men jag ska nog försöka hålla mig vaken tills han kommer hem så kan vi vila tillsammans. 
Väskorna är iaf uppackade och jag håller på att tvätta för fullt. Ska snart åka in till staden igen och handla så fort affärerna har öppnat, det är helt tomt i kylskåpet. Till frukost har jag ätit 2 smörgåsrån med smör och praliner som finns kvar sedan jul. 

Mössen verkar ha levt loppan medan vi var borta iaf. Hittade en liten levande i min sock och troslåda imorse... Det är bajs under diskhon och på toaletten vid tvättmaskinen. Men nu lever de inte länge till för till helgen kommer Sigge! 

Det här året fick verkligen en raketstart och det känns som om det bara kommer bli bättre. Jag hoppas iaf verkligen det. Blir det som jag har tänkt mig kommer det bli underbart! 

Klockan 12 idag kommer Anna och Saga och hälsar på :) Det ska bli jättemysigt <3 jag har saknat dem. 
Tänkte att jag ska bjuda på lunch, kanske att det blir skagenbaguetter. Det har jag varit sugen på i Thailand, jag som inte ens gillar skagenröra så mycket. 

Tänker på dig idag Ronnie, hoppas du har lagom mycket att göra på jobbet idag. Syns snart! (Kanske kan han få massage ikväll)

Många fina solnedgångar har vi fått se



Ett familjefoto, elva stora människor och två babisar i magarna. Nästa år blir det en större familj :)


Mycket mat...


Han är så snygg min prins


Utsikten fårn balkongen i Aonang


Stranden och havet på Koh Lanta. Det var nog mitt favoritställe av de tre hotellen.
 




 
 
 
 
 

Sverige, nu kommer vi tillbaka!

Vips har två veckor gått och vi är packade och klara för att åka mot flygplatsen. Det blir konstigt men skönt att komma hem :) 
Hoppas flygresan går lika bra nu som när vi åkte hit! Det kommer ta nästan två timmar längre, känns lite drygt.. När man är på väg hem vill man bara vara framme. 
Lyfter härifrån vid ett och landar klockan 19:00 svensk tid, ligger kanske i sängen vid elva. Det skulle vara skönt att kunna sova lite på planet :) 

Snart får jag träffa min mamma och pappa! 

Soliga Thailand

Igår förrgår var vi sista dagen på Koh Lanta, vi klev upp och åt frukost innan vi gick och solade. Vi hann ligga någon timme innan det var dags att packa och äta lunch, sedan åkte vi till piren och åt glass nedan vi väntade på vår båt. 
Båten var gammal, varm och väldigt äcklig men efter en timma fick vi byta till en färja, mycket trevligare. 
Tre timmar senare var vi äntligen framme i Phuket, där vi fick hoppa in i en minibuss. Låten klibbade i en timme mot skinnsätet innan vi var framme vid hotellet, man är glad varje gång man kommer fram utan att ha krockat :) 
Rena lyxhotellet har vi gått de här sista dagarna jämfört med de andra vi bott på! Härligt med lite bättre tryck i duschen, en fräsch toalett och ett gym precis utanför vår dörr. 
         Vi hann inte mycket mer än att duscha, äta och ta en liten promenad den kvällen. 

Igår efter frukosten gick vi till stranden, var där mellan halv tio och två. Lite länge i solen tror jag för nu har jag bränt mig lite så det gör ont...
Besökte även gymet i 20 min, fy fan vad svettigt! Men då var vi värda en trerätters middag på kvällen inne i Phuket town! På väg dit såg vi tre elefanter (en megastor!) gående längs vägen i den galna trafiken :) 

Nu är det näst sista dagen, det ska bli så skönt att komma hem! Men ändå lite tråkigt :) 
Dags att gå ut i solen✌️



Någon som ja däckar i sängen... :) 



Sommar och sol

God morgon! 
Solen skiner starkt även idag, vi har verkligen tur med vädret! 

Här är klockan snart nio men hemma i Sverige är det mitt i natten, konstigt det där :) 

Jag kan meddela att det är bara fyra månader tills jag fyller år :D så ni som är sugna på kalas kan börja ladda och ni som känner att det skulle vara kul att ge mig en present kan börja klura på det. En förslagslista kommer snart 😉

Ut i värmen igen.... 

Tisdag, tror jag...

Idag är det lika fint väder som igår, nästan inte ett moln på himlen! Riktigt tur att det blåser annars hade man nog nästan inte kunnat bara ute. 
Startade dagen med lite frulle sedan hoppade jag i poolen och simmade lite, det är skönt där på morgonen för då är det ingen där :) 
Sen solade vi och jag tror mina ben börjar få lite färg, yey! 
Min bränna sedan igår gör faktiskt inte ont idag, det kan jag nog tacka aloevera aftersun gelen som vi köpte för :) 

Solade fram till lunch, efter lunchen gick jag till rummet och vilade lite. Tycker det är skönt att gå och svalka hjärnan ibland. 
Nu går det bättre men jag tycker det är väldigt svårt att bara sitta i solen- göra ingenting, bada, äta, sola... Jag kanske fattar det sköna med det precis innan vi åker hem 😉 

Nu är klockan duschdags sen lite mer chill och sedan middag :) 
 
Gårdagens- mixed fruitshake 


Åt jättegod pizza 


Och i efterrätt- glass! Det blir endel glass.... 

Idag har magen varit bra! 

Somnar och vinter

Hemma stormar det, är minusgrader och snö. Här ligger vi på stranden och löser korsord, med inte ett moln på himlen och trettio grader varmt. Världen är häftig. 

Tyvärr har strömmen gått i vårt hus så all mat i frysen är kaputt, jag hoppas verkligen inget hinner frysa och att det snart funkar igen! Det är jobbigt att vara så långt borta när det är något som krånglar. Chrille är värd något gott som tack för hjälpen sedan! 

Igår var det en planerad dag på havet. Det började ned ganska tidig frukost, så fort jag hade ätit, bara en bit melon och två tuggor av mackan kände jag att jag var tvungen att skynda mig till toaletten. Efter blev det bättre men blev mer illamående... Fick något pulver av Kerstin som skulle vara bra om man var dålig i magen. Lite bättre blev det och vi åkte iväg! Plockade upp en massa underliga människor och tillslut var vi 32 pers på båten. Började med 30 min snorkling vid en klippvägg, jag satt jvar på båten-kan inte snorkla och gillar inte djupt vatten. Sån tur är gör inte Labbe det heller. 
Två styckna snirklade iväg för långt och åkte bort med strömmen, det blev lite kalabalik på båten men allt gick bra tillslut. 
Åkte till en strandkant och snirklade ytterligare 40min. Det var så klart och fint vatten att vi som var kvar på båten även såg endel fiskar. Sedan åkte vi till en annan vit och fin strand där vi fick jättegod lunch! Sen sola och bada i en halvtimma innan vi åkte iväg till en grotta som endel modiga simmade in i och tittade på. Innan vi åkte hem kollade vi på en klippa där de hängde en massa fladdermöss, stora som hönor sa de att den var! Dom låter väldigt jobbigt... 
Jag mådde illa till och från men klarade mig ifrån att bajsa ner mig och spy iaf. Efter lunchen blev det bättre och på kvällen kände jag inte av det mer. 
Inte en dag av favoritaktiviteter för mig, men de andra tyckte det var jätteroligt och det är ju deras resa så det är ju huvudsaken! 
Kvällen blev roligare tyckte jag, förutom att illamående, mycket sol och för lite mat resulterade i kvällshuvudvärk. Vi var och tittade på live thaiboxning! Lite töntigt och uppgjort, men häftigt ändå! :) 

Idag finns inte ett moln på himlen. Tur att det blåser mycket så att detgårattvaea ute över huvudtaget :) 
Samma sak hände idag efter frullen... Men jag mår inte så illa som jag gjorde igår.. Det är väl någon liten bakterie i magen jag har, skönt att jag inte blivit så förkyld som stackars Ketstin än iaf.... 
Men jag har simmat i poolen och solat endel idag. Nu ska jag ut igen! 

Thailand

I går vaknade vi upp till ett ganska molnigt och lite regnigt väder. Klockan hade vi fått ställa på sju för att hinna vara klara i tid till att bussen gick upp mot berget. 
Vi skulle rida elefant! 
Kom fram lite tidigt och blev serverade ananas och vatten i väntan på vår tur. 
Jag, Ronnie och Louise skulle rida på en elefant. Det var en gammal man med ett öga och en lika gammal elefant, vi hoppade på och gick sakta, sakta iväg. 
Bara efter en liten stund orkade den gamla gubben på elefantens huvud och sa att jag skulle sitta där ist, läskigt men kul. Jag hoppade ned och satte mig och då hoppade han av! Lite läskigt att han bara gick bredvid och lite vingligt i början men vi hade nog världens snällaste elefant så hela trippen gick fint! Elefanten tryckte till och med fast mina ben i nedförsbackarna :) 

Efter ridningen åkte vi och tittade på varma källor och ett vattenfall, men det var inte mycket att se.. Sedan var det lunch, jättegod! Efter det fick vi oss en promenad i skogen, kom fram till en pool som endel hoppade och tog sig ett dopp innan det var dags att åka tillbaka.
Kom hem, duschade och käkade mat. Dagen slut, sista dagen i Aonang! 

Det blev en ganska tidig morgon idag med då vi skulle med båten ut till en annan ö, koh Lanta. 
Efter två timmar med båt var vi framme, det är fina små stugor som vi bor i nu, med en bättre toalett men sämre tryck i duschen, typ inget... 
Efter vi käkat lunch gick vi till havet som ligger ungefär 100 meter från vår stuga och solade i två timmar. Jag har blivit ljusrosa och fräknig, inte speciellt snyggt.. Jag hoppas att jag hinner få en ljus nyans av beige innan vi åker hem :) 
Sex nätter ska vi bo här sen åker vi till vår sista destination och bor där i fyra nätter. 


Jag och Ronnie på stranden

Syskonen i havet

En fin fjäril!

Vattenfallet 

Elefant! 












Dag1 & 2

Efter jobbet i söndags åkte vi till Ronnies föräldrar och käkade lunch. Nästan direkt efter var vi tvugna att åka iväg mot Ulricehamn för att hämta upp de tre sista som skulle med. 
Det var så underbart väder! Strålande sol och 2 plusgrader, kändes som vår och jag blev ganska ridsugen! Hade hoppats på att det skulle vara kallt och regnigt när vi skulle iväg så hade det varit lättare ;) 

Det kändes som en evighet innan det verkligen var dags att gå på planet, vi hann äta och titta i affärer, kissa tre ggr... Men jag hade ju väntat nästan sedan 12 så innan klockan hunnit bli sex hade det gått ganska många timmar. 

Det var riktigt coolt när flygplanet drog iväg och sedan när man kände att vi lyfte från marken! Jag förstår inte hur något så stort och tungt kan sväva? Otroligt häftigt. 
Det var ganska långa tio timmar, iaf på slutet när man var så förbannat trött men inte kunde sova. 
Fick se soluppgången genom fönstret (Gud vad fint) och käka lite frukost innan det var landningsdags. Det blev en riktig värmechock när man kom ut på gatan! Så varmt och så fuktigt. Har inte vant mig vid det än, fortfarande går jag och tror att jag ska frysa till när det kommer en vind, men det gör man verkligen inte, det är bara skönt! 
Vi fick åka taxibuss i två timmar för att komma från Phuket till vårt hotell i Aonang. Det var väldigt varmt och klibbigt under låren och jag var så himla trött! Tillslut, ungefär en minut innan man inte klarade mer bilåkande var vi framme. Fick hotellrummet, de sa att man inte fick spola papper i toaletten utan slänga i en papperskorg brevid, utan lock, blä äckligt. Jag känner mig bortskämd för jag vill gärna ha det som i Sverige med toalettbestyren 😜
Efter vi kommit in i rummen hoppade vi i poolen för att svalka oss! 
På kvällen efter dusch och vila gick vi och åt, jag åt en kyckling med ost och skinka med pommes. Mums! Sen var det tidig kväll! 

Inatt var det väldigt svårt att sova, det var inte så jättevarmt, tack vare acn! Men det körde bilar, regnet smattrade mot plåttaket och någon tyckte att det var en bra idée att hålla på med vinkelslipen.. Morgon blev det till slut iaf, fick gå och äta frukost. Älskar att bara kunna ta för sig och äta utan att behöva plocka bort :) 
När alla ätit färdigt gick vi runt och kikade köpte present tiln Harry, åt lunch. Jag tog en cecarsallad och nypressad ananasjuice, jättegott 😄 pappa hade nog gillat den goda, färska ananasen här! 
Vi kom tillbaka till hotellet, solade någon timma och spelade yatzy tills det var dags att duscha och äta. Åt på ett annat ställe idag och tog cashewnötter med kyckling och sötsur sås. Och i efterrätt en chokladglass kula! Smaskens! 











Nu är det dags

Det var skönt att jobba lite och göra något "normalt" nu på förmiddagen så att man inte bara väntade på att klockan skulle bli ett så att det var dags att åka. 

Nu väntas lite lunch sen bär det iväg! 
Det ska bli väldigt spännande, härligt att inte behöva ställa väckarklockan på två veckor och inte har några måsten. 
Det här kanske blir perfekt semester och uppladdning för det kommande året man vet ju aldrig hur jobbigt det kan bli :) 

Hej då huset! 



Syns snart iden Harry! 



Nu är jag blek-snart är jag brun! 😊

Söta Saga som vi var på dop för igår. 
Lite ledsen i kyrkan, men väldigt söt! 
Jättegod smörgåstårta och ännu godare och jättefin tårta 👍


Snart åker vi

Ååååå nu är det nära! på söndag bär det iväg till varmare breddgrader 😊 
Det är med blandade känslor... Det var riktigt skönt att säga till dem som inte jobbar på söndag att vi syns igen 21 januari! Men ändå är jag lite pirrig, jag tror jag kommer längta hem och det är ju inte bara att åka hem när man vill jag måste hålla ut i 15 dagar. Jag ska vara positivt och inte tänka så mycket. 

Imorgon klockan elva ska vi befinna oss i kyrkan och se Saga döpas 😄 Efter det åker vi till mamma och pappa och säger adjö, käkar lite mat, min moster-kock och hennes man ska nog göra thailändskt det är ju bra att vi kan börja vänja magen 😃

Sen är söndagen kommen. Jag jobbar mellan 7-12 så jag måste packat färdigt allt imorgon! Efter jobbet hämtar Ronnie upp mig så ska vi äta lunch hos hans mamma och pappa, sen åker vi! 

Ikväll ska vi iaf mysa, tyvärr till hockey men jag får väl titta på paddan. 💜


RSS 2.0