Lyckad dag

Vädret idag har inte varit jättekul, men på onsdag ser det ut att Li riktigt varmt och somligt! Då får vi sola lite så kanske jag får någon mörkare vit nyans på huden. 

Klockan tio imorse hade jag bokat in en dressyrlektion med Sandra, en miljard år sedan jag red för någon och på riktigt känns det som. Klockan blev närmare och närmare tio och jag blev så nervös... Men en hel timme red vi och det var så sjukt kul! 
Någon som ser när man gör fel, ser när man gör rätt, vet vad man ska fokusera på och vad man kan strunta i så länge. Jag skärper mig och mosar inte ihop och tycker att jag är värdelös, hästen orkar så mycket mer än man tror, bara man rider ordentligt. Å jag skulle vilja rida för henne två ggr i veckan men det kostar ju 300kr så det skulle bli dyrt... Nu under semestern ska jag rida en gång i veckan iaf :) Det skulle vara kul att fortsätta med en gång i veckan så länge jag kan innan magen blir för stor. 

Anders, Rebecca och underbart söta Harry var och käkade middag hos oss ikväll. Färskpotatis och lax fick det bli och i efterrätt gjorde jag för första gången chokladsuffle, den var god men jag tror inte en riktig konditor skulle ge den 10/10. 

Nu ska vi vila magarna och se på film, min mysiga kille och jag. 


Lördag

Nu har jag haft semester så länge att jag måste tänka efter vad det är för dag, awesome! 
Igår hade vi världens längsta fredag, också awesomw. Det var nog för att Sigge väckte oss så tidigt och jag gick ut till stallet direkt  efter frukosten så redan klockan nio var jag färdig med hästarna och stallet för dagen. Sedan var vi in till Falköping och slängde skräp, köpte färg till hinderbommarna och uttag till vårt lilla kontor. Åkte vidare till Skövde för att köpa kabel, den var mycket billigare där också köpte vi lite putsfärg. 
Efter vi käkat lunch gick vi ut och målade, Ronnie målade vitt och fint medan jag målade bommar :) Dem invigde jag idag, Barbie lär nog vara lite seg i benen imorgon! Hon var jätteduktig, det blir bättre och bättre med igångsättningarna, hon svarar snabbare för varje gång och nu får vi iaf vänster galopp men en ok fattning om vi tar den i en kurva mot stallet och vi kan hålla den hela långsidan ner. Man får vara glad för det lilla! 

Idag var det då lördag och vi var bokade att hjälpa mamma och pappa bära hästgrejer. Bära grejer är väl inte jättekul, men det var kul att se alla saker! Jag hittade nog 4 skor, 2 jackor, muggar ett tårtfat, en tillbringare, flera stora ljuslyktor och endel andra hästsajten jag ville ha...
Hoppas på att mamma vinner drömvinsten ikväll för då skulle jag få några miljoner. Och det vore väl bra om jag då köper upp en stor del av hennes lager, då kommer ju pengarna tillbaka ;) 
Som tack för hjälpen fick vi middag och efterrätt, mums! 

När vi kom hem var klockan lite över sju, jag hade mockning och ridning kvar på min lista för dagen så jag gick ut i stallet direkt. Efter kom Ronnie, han var så snäll och skulle sladda paddocken med gräsklipparen men det gick inte alls så det slutade med att han drog runt den där pallen själv. En riktigt snäll hulk-man har jag <3
Så jag fick rida på en jättefin, bra ridbana idag. 

På kvällen blir det sånt underbart väder ute, det slutar blåsa och blir bara så stilla, soligt och härligt. Jag låg i hängmattan ett tag innan jag gick in och duschade. Att ligga där och se den nyklippta gräsmattan, vara trött i benen (sjukt att bli det av 23 min ridning i paddocken, jag vet..) efter att ha ridit på sin fina häst i en paddock när vädret är som mest perfekt -den känslan kan man bli riktigt glad av! 











Bildvisning av dagen


Idag har jag målat hinderbommar! Man blir verkligen glad av att öppna nya färgburkar, imorgon blir det bomövningar med Barbie 😄

Blå och vita


Riktiga Barbie-bommar, rosa och lila


Dom här är inte klara, färgen tog slut och jag vet inte om mittenfältet ska vara gult eller om det ska bli en annan färg... 


Så här din har himlen varit idag, herremingud vad jag älskar semester!  


Jordgubbarna kommer! 😃👏


Min dill och gräslök växer som sjutton. 


Underbart med paddock, särskilt när det kommit får ute i skogen och varenda jävla granne skaffat sig en självgående asläskig gräsklippare. 




Idag skulle jag kunnat avslutat alla meningar med ett utropstecken! För jag är så glad! 

Här har vi semester i höstväder

Idag får vi in i vecka tretton, då kan vi andas ut lite. Nu får vi vänta i sju veckor för att se om bebisen ser frisk och normal ut. Jag tror det blir en tjej och Ronnie en pojke, bara 27 veckor kvar innan vi får veta! 

Vädret har verkligen varit tråkigt idag. Molnigt, blåsigt och ganska kallt. Jag får känslan av att det snart är höst och det vill man inte alls känna när man har semester. 
Vi fick iaf till listerna i det lilla rummet, inte perfekt men herregud det går nog inte att få till med snedtaket vridet hit och dit, inte var det lätt så det får duga som det blev. Nu vill jag bara ha el så jag kan flytta in datorn dit så det blir klart någon gång. 

Jag satte upp staketet runt paddocken också, men det var inte heller så lätt. Stolparna får inte så mycket fäste men de står upp iaf och det är ju ingen vidare påfrestning få det så för mig duger det tills vi har råd att köpa oxh sätta upp ett riktigt trästaket. 

Vi var in och mysfikade i stan efter vi varit duktiga och jobbat, sedan åkte vi hem och såg en film - Slow west- en ganska bra film. Efter den var det redan dags för middag så vi fick .ta innan jag gick ut i stallet. 
Jag hade ingen lust att rida ut själv och behöva gå och krångla samtidigt är halva paddocken jätteblöt och tung så det kändes inte kul att tvinga på och gå där inne heller. Så det fick bli lite frihetsdressyr! Och Gud vad duktig hon var! Hon gjorde allt jag sa, på 17 min brallade hon bara iväg en gång men kom direkt tillbaka till mig när jag ropade. Skönt att jag fick springa lite också, jag behöver motion. 
Tänkte göra samma sak med Eranthis, han som alltid brukar vara så duktig. Det var han också, i tre minuter... Sen fick han nog och sprang in i stallet. Tur att han är så söt 😉

Nu hoppas vi på lite sommar och sol imorgon så att vi kan få lite färg och känna att det verkligen är semester. 
Prisa Gud att lönen kommer imorgon! 


Bilder idag


Fina, duktiga Barbie får en guldstjärna idag! ⭐️


Ronnie med😊


Zoey hjälpte mig med staketet 👍


Och båda katterna var med när jag målade bommarna!

Det sitter inte jättebra i marken, men det får duga tills vidare. 






Söta ponnysar som kommer när man ropar. 


Zoey ligger på kontorsstolen... 

Zoey ligger på bordet...



💕


Hit och dit

Nu har vi varit i Norrland, kommit hem från Norrland gått på begravning och sagt hej då till farmor, firat midsommar, kollat på glänsande bilar, åkt Mustang och ätit massor med god mat! 

Jag tycker resan upp gick väldigt bra, vi kom fram lite efter två på natten och då blev vi bjudna på smörgåstårta och te sedan vi kröp ned i sängen och sov så gott. Jag hade gärna sovit lite längre men begravningen började klockan tio. Usch vad sorgligt det är med döden... Men den var stilla och väldigt fin, så som farmor ville ha den hoppas jag. 
Efteråt var det fika i farmors hus, konstigt att inte hon var där men kul att träffa så mycket släkt, det är ju inte så ofta man träffar dem. 

På fredagen gick jag och Ronnie på djurparken, vi fick se ett lodjur väldigt nära. Vargarna höll sig tyvärr på avstånd, men vi klappade getterna och pratade med smågrisarna. 
Sedan var det middag där man var tvungen att ta om tre ggr.. Inga problem för det var jättegott, det är bara synd om lilla magen som får ont efteråt. Man får ta endel promenader så den håller igång. 
Efter frukosten på lördagen åkte vi hemåt, så fort jag satte mig i bilen fick jag ont i kroppen :/ men det gick ändå ganska bra, mycket fika, endel pauser. 
Hela helgen hade vi underbart väder, hemma hade det varit grått och regnigt så vi åkte till rätt ställe under midsommar. 

De flesta vet nu också min och Ronnies hemlighet vi har hållet tyst om i tolv veckor! En bebis väntas komma i början av Januari :D 
Alla blev glada, men inte så förvånade tror jag ;) 

Det känns så skönt att ha semester! Det får gärna sluta regna för vi behöver sätta upp staket, måla och klippa gräset. Och det är inte så roligt semesterväder heller, man vill inte känna  att man gärna skulle sitta inne, tända brasan och dricka te... 

Imorse började vi med att ta en ridtur innan regnet skulle börja. Barbie var pigg och framåt men ändå lugn, tills vi kom till fåren... De hade bytt hage och blev så glada när de såg oss så dom slutade aldrig bräka. 
Vi taktade oss hem, efter gräsklipparen slappnade hon av och startade ett frustningsmaraton. Tyvärr kunde vi inte hålla den avslappnade känslan hela gen hem för vi var tvungen att gå förbi två röjsågar med gasen i botten. 
Jag tog några varv i paddocken (där det är någorlunda oblött) tills hon kändes lugn. Egentligen var det bara sju dagar sen jag satt där uppe men det känns som en envishet sedan och ååååå så kul det var! 
 
Galen katt som håller mig sällskap r jag mockar 😄

Vi skrittade tydligen så hårt vår halvtimme att vi skummade när vi kom hem? :p

Rolig, liten pappa! 


Jag kände mig tjock, sen fick jag en bild på Rebeccas mage. Jag ska nog vänta med att känna mig tjock, det kommer bli värre 😜👍







Bara två dagar kvar

Imorgon klockan tre är det semester! Oh vad skönt det ska bli :) 
Men idag slutar jag halv sex oxh har mycket att göra, efter jag slutat ska vi åka och hälsa på Ronnies mamma och pappa en sväng. Sen ska vi hem och äta, mocka, rida, rengöra åt Gigge, packa, tvätta, skriva en lapp till Åse (som är underbart snäll och tar hand om både häst, katt och svin) och gärna hade jag velat motionerat mina söta hästar nu när de kommer få vila i fem dagar. 
Jag skulle nog klivit upp tidigare idag.... Men å det orkade jag verkligen inte, det var så skönt i sängen. 

Hoppassat är en lugn, men snabb dag i degen idag. Kanske så att man kan kompa en halvtimme ;) 

Jag red Barbie igår kväll, det blev paddocken igen. Klockan var halv nio och jag orkade inte försöka rida ut och vara ute i minst en timme. Det blev åttvoltsträning på ridbanan i ca tjugo minuter. Jag måste nog se henne som en treåring när vi rider i paddocken, hon har nog inga muskler för att ridas där. Iofs är det väl inte så konstigt, hon har aldrig gått där och nu är hon12 år och ska lära sig och orka mycket på så kort tid, jag förstår att det blir mjölksyra. Hon är iaf väldigt söt, snäll att sadla och tränsa, inga problem de första tio minutrarna innan hon blivit trött i benen. Men hon håller sig alltid glad ändå det är bra med henne, hon surar aldrig och sparkar eller så som Ciwi kunde göra, hon bara stannar :p 


Endel verkar tro att bordet är en viloplats..


Gos-Sigge




Tre dagar kvar till semester

Då var det bara tre dagar kvar till semestern! How crazy is that? 
Direkt efter jag har slutat på onsdag så åker vi iväg mot Junsele, pappa kan nog blunda och ändå hitta dit nu när han varit där två ggr på kort tid. 
Det är ju inte av någon rolig anledning vi åker dit... Men det ska ändå bli kul och visa Ronnie vart jag bodde när jag var liten.
Men jag tror att han kommer tycka det är riktig långt ;) 

I fredags kom ju sanden så nu kan vi börja sätta upp staket och göra fint. Snarast måste vi skaffa någonting att halva med också för att kratta för hand är alldeles för jobbigt, jag krattade en fjärdedel igår och har sjuk träningsvärk i ryggen! Jag måste försöka komma igång och träna igen...

Idag red jag för första gången i sanden, kändes bra för mig, men Barbie verkade väldigt trött. Jag vet inte hur man ska få upp energinivån riktigt... Men det är väl bara att rida varierat och rida mycket. 
Men jag tycker faktiskt att jag ridit så mycket att hon ska orka skritta och trava i en halvtimme med ett varv galopp i varna varv, men galoppen får vi verkligen kämpa med, har jag tur kommer CI en långsida. Och saktar jag från trav till skritt och inte underhåller skritten (jobbigt ofta) stannar vi. Jag behöver hjälp och inspiration! 


Zoey ska bo hos Ronnies syster medan vi är borta, å vad vi kommer sakna henne.


Fredag- den bästa dagen på veckan

Egentligen brukar jag kunna sova till klockan sju när jag börjar kvart i nio. Men idag fick jag kliva upp kvart över sex med Ronnie, för idag skulle de komma med sanden! De brukar komma kvart i sju och jag ville få ut hästarna innan maskinerna var igång, jag hann precis. 
Det ska bli skönt att få klart den så vi kan sätta upp staket och snygga till lite. 

Jag fick ont i huvudet igårkväll, antar att det är för att jag druckit för lite och det försvann aldrig under natten.. Jag har drömt så mycket så jag slappnade väl aldrig av ordentligt. 
Jag tog en alvedon, drack vatten och hällde i mig massor av Brämhults goda apelsinjuice så nu hoppas jag att det går över. 
Ikväll direkt efter jobbet ska jag iväg med jobbet och äta, vill gärna känna mig pigg tills dess, annars blir det inget roligt. 
Jobbigt att jag slutar så sent, jag skulle vilja åka hem och fräscha till mig lite. Man känner sig så äcklig efter man jobbat. Idag är jag i kondiset så då kommer jag vara kladdig och lukta jordgubbar.

Efter idag har jag bara tre arbetsdagar kvar till semester! Jippi!
Vi fick våra semesterscheman igår och jag kan inte klaga, bara en dag till halv sex annars slutar jag som senast kvart över fyra :) 


Det ser ut att bli ännu en fin dag! 







Katten bajsar och jag äter glass

Imorse började jag klockan fyra så nu är min arbetsdag slut! 
Tyvärr är man ganska trött när man kommer hem eftersom man ändå klev upp kvart över tre. Man skulle ju bara vilja göra grejer nu när man slutar tidigare och det är så fint väder. Det skulle behövas städas... Men jag får nog allt ladda om först, annars kommer ingenting bli bra. 

Sanden till paddocken skulle ju kommit förra veckan men eftersom det regnade så mycket fick de skjuta upp det. Vid det här laget trodde jag faktiskt att de skulle kommit, nu är det ju en vecka sen. Jag kanske får ringa och höra hur det går. 


Först tror jag att jag tar lite glass och lägger mig i hängmattan och vilar! 
Ut ska jag iaf för nu har katten bajsat :s 



Sol

Min lediga måndag blev riktigt härlig, men vi kan börja med helgen.

I lördags var det ju IKEA med mamma, söndagen började med städning och bakning. Sen åkte vi och handlade mat till kalaset, klockan gick ganska fort så ganska snabbt efter vi kommit hem var alla gäster här. Vi invigde den nya grillen,som får klart godkänt! Alla var mätta och jag tror belåtna, men det fanns ändå plats för lite efterrätt. 
Vid sju hade alla åkt hem, jag fick gå ut och mocka för det hade jag inte hunnit på förmiddagen. Hade tänkt rida men det stormade så mycket så hon slapp. 
Eftersom vi ätit så mycket ville jag ändå röra på mig så jag frågade Ronnie om vi kunde cykla en sväng. Jag har velat cykla en runda för att se vart man kommer så vi tog den. Men den var lite längre än vad jag trodde och det var motvind hela vägen så mina ben blev så trötta (inte Ronnies, han verkar vara jävligt tränad...) 9km blev det innan vi var hemma. Skönt! 

Min lediga måndag blev jättehärlig :) 
Började lite stressigt, jag skulle vara hos frissan kvart i tio och jag tänkte att jag skulle hinna, mocka, rida och duscha innan jag skulle åka. Det hade fått om jag hade valtkläder lite snabbare, om inte kissen vält en vassa attrahera fick torka vatten och om jag inte åkt ifrån min telefon och fick vända. Sju minuter sen blev jag, men det gick bra. 
Tre timmar senare var min gröna färg borta och håret 20cm kortare. Det känns lätt och sommrigt men väldigt ovant! 
Sen åt jag lunch med Anna och Saga, söta Saga. Hon sov när hon kom men när vi ätit färdigt vaknade hon och bara log och visade hennes söta små tänder :) 
Anna skulle köpa jeans och hittade tre stycken! Wow, ibland är det kul och handla. 

Ronnie hade match på kvällen, jag hade ingen lust att vara själv.. Då skrev mamma och frågade om jag ville komma dit, jippi! Jag fick middag och vi åt på deras balkong i det fina vädret. Det känns som om sommaren är på väg på riktigt nu :) 
Igår var det jobb... Men sån tur var så slutade jag tidigt så jag kunde njuta länge ute i det underbara vädret. Målade upp den lilla rödfärgande som vi hade kvar. Mockade, vi åt middag och när det blivit svalare, sådär halv nio, gick jag ut och red på Barbie och 
longerade Erran. Sen var jag så trött! Lika trött var jag när jag skulle kliva upp imorse kch det känns inte som om det kommer bli bättre... 

10 dagar kvar till semestern. 

Får, farmor, farbror

Imorse ringde klockan kvart i åtta men jag var så trött så jag kom aldrig upp förrän den blivit tio över. Tog en snabbdusch, käkade frukost och släppte ut hästarna, sen åkte jag till mamma! Vi har varit på IKEA i Uddevalla, mamma skulle handla lite till sadelkammaren och jag skulle bara följa med som sällskap. Men jag fick med mig en spegel, en bricka och en sopkorg :) 

Jag kom hem vid halv fem tror jag, la mig lite på soffan och somnade... Sov länge, vid sex hade jag vaknat till liv och tog mig ut. Ronnie hade tvättat bilarna och målat, medan jag var borta hade han även burit undan en massa träd till vedhögen. Han är så duktig! 
Och snäll. För han följd med mig och cyklade medan jag red. 
Vet inte vad det är för fel på min häst... Vi kommer bara in på grusvägen innan det blir tvärstopp, med mycket möda kom vi fram till den läskiga gräsklipparen. Den var inte ute idag men hon vägrade gå förbi iaf, jag satt av och ledde henne förbi alla hus, satt upp, travade lite. Det kändes som om hon var ömfotad bak idag, hoppas det inte är pga fångkänning. 
Efter ca 100m var det tvärstopp igen, för ingenting! Då lät jag på något konstigt sätt, skulle kunna tänka mig som ett jättejobbig tonårstjejstjut... Då fick hon fart framåt iaf. 
Sedan var fåren ute i hagen, första gången vi träffade sånna! Då stannade hon till, höjde huvudet till skyn, pulsen på max och utanför kroppen. Sen jävlar studsade vi fram och förbi i en jävla obekväm påhittad gångart. Men framåt gick det, tack och lov. 
Kom till islandshästarna, tvärnit mitt på gården. Jag satte av och ledde en bit men hon var nog stressad av fåren så hon ville inte gå ifrån kompisarna. 
Jag ledde henne framåt, backade, flyttade rumpan och gick fram lite till. Sen vände vi hemåt, klockan var så mycket och jag orkade inte dra, locka, muta, bli arg mer.. 
Men fan vad tid det tog att komma från gården och förbi fåren igen. 
Hon tränar verkligen mitt tålamod...
Sista biten hem blev ändå kul så det slutade bra. 
Det värsta är ju att hon stannar och bara stänger av, det går inte att Ronnie leder, inte att svänga, backa? Man blir ju totalt galen tillslut! 
Men som fåren tex, då är hon ju rädd, men då lyssnar hon ju på mig, driver jag på lite så går vi framåt. Men när hon bara stannar och man vet inte riktigt varför, då går det inte att få kontakt. 
Det är en klurig ponny jag har. 

Nu är det lördagsmys med film som gäller och imorgon blir det grillkalas! 
Just det! Ronnie blev farbror idag! :D det var en stor grabb som kom, 54 lång och 4360g. Han var ju 19 dagar över tiden så han har gottat till sig det sista :) 

(Hoppas du har det bra i himlen nu farmor!<3)

16 dagar till semester

Imorgon fyller min fina Ronnie 26 år! Det ska vi fira med att göra hans favoritsyssla, handla mat :) sen blir det väl god mat och en bakelse också. 
Av mig har han inte önskat sig något annat än en helkroppsmassage, så det (schh skvallra inte) ska han få. Eftersom jag känner att vi inte är jättetäta just nu så får paket vänta tills en annan dag. Men jag lovar, den kommer komma så småningom om. 

På måndag ska jag klippa och färga håret klockan tio och efter det ska jag och min fina vän Anna och så klart lilla söta Saga, äta luch ihop :) det blir en kul dag! 
Bara jag slipper bli förkyld... Det är så många på jobbet som är sjuka och jag känner mig lite varm och snorig ibland. Jag vill inte bli sjuk nu, inte på semestern och inte på de andras semesterperiod. 
Så kanske i september i så fall. 

Jag har precis ätit mat, för mig själv. Ronnie är och spelar match, jag håller alla tummar att dom vinner det skulle vara så kul för dem! Då kan han vara extra glad på sin födelsedag.
Men jag skulle kunna äta en hel portion till... Usch jag äter som en riktigt stor lastbilschaufför... 

Igår gjorde jag upp ett ridschema, för att ha en plan. Men vad hjälper det när det stormar och ösregnar, då kan man fan inte hålla sig till den. 
Regnet öste ned hela dagen och hela kvällen och hela natten igår. Vår lilla å här nere är överfull nu, paddocken har en väldigt blöt kortsida och jorden från den branta kanten har flutit ner... Sen får sig en riktig prövning. Sanden kommer nog inte kunna komma i veckan för nu är det blött... 
Idag hade jag verkligen velat rida, särskilt eftersom det inte blev något igår, men det blåser så otroligt mycket att det kommer inte bli kul. Får se om jag trotsar eller inte. 

Inatt ska jag börja jobba klockan tre ist får sex eftersom det är studentdagar som nalkas, folk har som vanligt beställt enorma mängder tårtor. Applåder till dem som fortfarande käkar lite tårta!
Det kommer bli tungt att kliva upp mitt i natten, tre är en dålig tid för mig, jag lir inte människa på flera dagar efter det. Men lite extra cash så här i fattiga tider och kommande utgiftsbomber så tackar man inte nej till den tiden!

Tack och god natt!

Min fina storasyster kommer närmare

Jag är så glad, jag är så glad, för den 1 juli  flyttar min storasyster 27 mil (ca) närmare mig! Jippi! 
Hoppas dom kommer trivas, få jobb och stanna kvar:) 


Skönt att veckan är igång för jag längtar till min långhelg. Och på måndag ska jag klippa mig! Vet inte hur, men det kommer bli lite fräschare iaf. 
Sanden kom inte igår och troligtvis inte idag, hoppas den kommer imorgon. 
Jag hade tänkt rida ut med Barbie igår men det blåste så himla mycket och vädret var så opålitligt, rätt som det var kunde det börja  ösregna, så vi tog det säkert och redo paddocken. Struntade helt i galoppen och då var allt jättekul, hon gjorde fina travökningar (för hennes förutsättningar) och fina halter, hon var glad och vaken. 
(Jag hade ätit och vilat, det är toppen de!)
Klockan blev så mycket så Eranthis fick vila, men idag hoppas jag att jag hinner med båda, bara det kan sluta blåsa och regna då hade allt blivit mycket roligare. 
Vi behöver ju måla färdigt våra byggnader, nu ser det helt knäppt ut... Målat här och där. 

Nu har jag knaprat i mig mina hårdbrödsmackor, redo för att jobba. Hoppas det är en lugn dag till nu, lugnet före stormen på fredag-studenten! 

Söt


Hur söt!?


Nedräkning mot semester fortsätter

Då var det första juni idag och bara tre veckor till semestern. Egentligen inte ens det, 18 dagar om man ska vara exakt! :) 

I veckan ska sanden komma och Ronnie fyller år på torsdag, annars blir det nog en ganska lång och seg vecka för jag är döttstrött redan nu och det är sex jobbdagar på rad, troligtvis blir det kalas på lördag så på söndag kommer jag sova hela dagen;) 

Ronnie skulle ju blivit farbror den 19 maj men den lille bebisen håller sig kvar inne i magen än... Han kanske väntar på att det ska bli lite varmare här ute i den stora världen, eller så kommer den på hans födelsedag. 

Helgen går ju väldigt fort när man jobbar söndagen. I lördags öste regnet ner hela dagen. Jag hann longera Eranthis på morgonen, då regnade det inte så mycket. Lilla födelsedagshästen skötte sig bra! 
Sedan satt vi i soffan och kollade på Rasmus på Luffen som gick på tvn, jag bakade en tårta som vi på eftermiddagen åkte till mamma och pappa och käkade för att fira morsdag en dag tidigt. Vi fick jättegod mat ochde hade köpt en tårta så det blev tårtkalas i efterrätt. 
Kollade in sadelkammaren som dom håller på att greja med, den kommer bli så fin! Det är så hög i tak och den känns så lyxig. 

Igår fick jag kämpa för att komma ur sängen och åka till jobbet, shit vad trött jag var och värre blev det ju längre dagen gick. 
När jag kom hem igen var klockan närmare fyra och jag skulle mocka, rida och gärna yoga. Mocka slapp jag för det hade söta Ronnie redan gjort! :) 
Han följde med mig ut och visade att han hade kört med gräsklipparen på paddocken för att packa stenmjölet lite, det hade han gjort med hjälp av däcken bara så där hade han fått skumpa på gräsklipparen ett tag. Mycket fastare och bättre blev det. 
Ronnie longerade Eranthis när jag gjorde iordning Barbie, jagskulle träna på galoppfattningar i högervarvet, men det var nog lite väl ambitiöst.. Hästen blev trött, jag kan inte rida och blir totalt jätteledsen, som man alltid blir när man äntligen kommer dit med sin häst när man kan börja "rida" på riktigt, tränar någonting och inte bara rida rakt fram i skogen. Men när man sitter där själv och försöker, man vet att man gör fel, den 12 åriga hästen som aldrig lärt sig galoppfattningar förstår inte vad jag menar och blir trött, jag förstår att bag sitter och gör något fel men kan inte se, känna eller komma på vad. Då kommer man till den hopplösa känslan, jag har ridit hela livet och kan inte rida... Fy fan vad tråkigt. Man känner sig värdelös. 
Men jag måste försöka göra upp en plan, få mer styrka och kondition först innan jag börjar traggla sånna problem. Och nummer ett, var alltid mätt och utsövd innan jag sitter upp, så slipper hästen mitt dåliga humör. 

Dags att dra till jobbet, 18 dagar kvar! Kämpa! 


RSS 2.0