Fattiga Cassie undrar var sommaren är

Oj så skönt att det är fredag idag, imorgon ska jag försöka ta sovmorgon för inatt har jag inte sovit mycket. 
Sigge-katten ville sova inne och det känns hemskt att kasta ut honom när han så sällan är inne och nu såg man att han gärna ville vara inne. 
Men man ångrade ju sig inatt när han kommer och ska "mysa" med täcket och mjauar som en CP-katt. Man sparkar ner honom och en stund senare komme han tillbaka, det hade varit lättast att bara gå ner och släppa ut honom första gången men det är man för trött för. Sen har vi den lilla terroristkatten, som när hon är själv inne sover stilla och lungt brevid mig. Men när Sigge är inne är hon speedad och jättejobbig. Inatt jagade hon mina fötter, lekte med Gigge i buren, blomkrukan flög i golvet... 
Tillslut gick jag ner och kastade ut båda två. Somnade efter tag när hjärtat slutat slå så fort, väldigt skönt och som alltid blir man jättetrött så fort väckarklockan ring, det är som om man slappnar av då. 

Efter jobbet igår åkte jag och köpte en järnkratta och när jag kom hem började regnet ösa ner. 
Hade tänkt gå ut i stallet direkt men stannade inne och yogade först ist (idag har jag träningsvärk i magen). Solen kom fram medan jag mockade och höll sig kvar nästan hela tiden medan jag krattade paddocken, jag hade kanske en fjärdedel kvar när det började ösa ner! Shit vad kallt och blött det blev. Skulle ju rida när jag krattat klart men jag fick gå in och äta först och hoppas på att det skulle sluta. Det gjorde det, klockan nio. Då hade jag ingen ork till att gå ut och rida... Så de fick en vilodag till. 

Paddocksbygget kommer ta alla våra sparpengar och det känns jävligt oskönt. 
65000kr ska vi punga ut med nu direkt och idag ska vi säga att han ska komma med sanden innan han kör bort med maskinerna så det finns någon som kan köra ut sanden också. 
Men sanden får han betalt för när vi har fått ihop dom 8000kr, vi skulle få iaf få arbetet med att fixa ut sanden gratis. Men slutsumman kommer ju nästan bli dubbelt så mycket som vad vi trodde från början, 73000kr. 
Grusmannen sa att det var ju fortfarande en billig paddock och det är det ju, om vi hade fått den summan från början. Nu glappet på 33" gör ju att det blev svindyrt, eftersom vi bara räknat med hälften. 
Hade vi vetat att det kostat så mycket så hade vi ju väntat tills vi sparat ihop mer pengar. 
Jag får byta in trisslotten vi har och hålla tummarna. 

Ikväll kommer jag nog inte hem i tid från jobbet eftersom det är morsdag på söndag. Känns segt, jag längtar hem redan nu, till fredagsmys! :) 


Bajskorv

Igår var en ganska tråkig dag. Det började med att jag inte ville åka till jobbet, väl där gick dagen bra. Min jobbarkompis som ibland cyklar förbi mitt hus på morgonen sa att de var och grävde hos oss. De skulle ju inte komma förrän ons/Tors, kul! 
Fick sms om att min klocka kommit så på väg hem fick jag åka och hämta ett paket :) Kul det med, men sen vände det. 
Vi vilade en stund när vi kom hem, lagade mat och sedan gick jag ut för att rida. Det började jättebra, sedan kom vi till gräsklipparen som är sååå läskig samtidigt lät några änder eller nåt som om dom höll på att dö. Det blev takt nästan hela vägen bort tills vi skulle vända, eftersom jag var själv och hon jobbig orkade jag inte gå igenom islandshästgården, vände en bit innan men Barbie visste var vi var så hon vägrade gå. Gnäggade. Gick. Stod fast frysen. Så vi hackade oss fram en bit, sedan började det egna, sedan började det ösregna och halvstorma. Hästen blev inte bättre i studsheten då... En bit, ganska lång bit enligt mig innan huset med gräsklipparen stannade hon och stod rotad. Jag satt av, fick dra fram henne en bit, medan hon var helt stirrig och gnäggade. Efter en stund fick hon fart och sprang nästan före mig. Jag gick hela vägen hem, blöt och kall. 

Grusmannen ringde på kvällen och babblade en massa om hur de hade gjort en paddock för någon månad sedan och frågade om vi ville ha samma upplägg på våran, för vi vill väl göra riktigt när vi gör? 
Ja det är klart, men det sa han ju förra gången oxå och då skulle det kosta 40 000kr att få en färdigställd paddock, nu kommer det upp i 70-80!? 
Jag förstår att grävningen kommer bli mer eftersom det tagit en och en halv dag extra, men själva underlaget till paddocken borde ju vara samma, men om jag räknar på siffrorna jag fick av honom igår så blir summan av bara grus och sand över 40"... Jag får ont i magen och blir ledsen i ögat. Bajskorv. 
Så nu har vi lite att pussla med. 
Hur räknade han innan undrar jag, jag hade en fråga - hur mycket kommer det att kosta för att få en färdigställd paddock? 
Förstår ni vad jag medar då? Alla kostnader inkl. Menar jag. 
Då svarade han, - ja det drar ju iväg, det blir ca 40", men då trodde inte han att det skulle ta två hela dagar att gräva. 
Å så irriterande, vi hade räknat med kanske 50 eftersom det alltid blir mer än vad man tror, men inte 30-40 tusen mer... 

Nu ska jag åka till jobbet, något jag inte har lust med. Vill bara dra täcket över huvudet. 
Jag kan inte rida min häst, jag är ful i fejset och vi kommer nu bli ruinerade. 


Solen är varm men vinden kall

Nu har jag beställt en klocka! :D 
För pengarna jag fick av Ronnie i födelsedagspresent, det blev inte den som jag sedan länge sett ut konstigt nog. Vet inte om jag tittat mig mätt på den, jag hoppas iaf att jag kommer trivas med den jag beställt. 

Dom har varithär och grävt nu i två dagar men är inte klara, gräv- Bengt hade annat jobb emellan så han kunde inte komma tillbaka förrän på onsdag eller torsdag. 
Vi får hålla tummarna att de hinner färdigt till nästa vecka! 

Anders och Rebecca kommer ner imorgon för att kolla på lite hus och åker hem på onsdag. Jag hoppas för deras (och min) skull att de fastnar för något av husen och har turen att allt klaffar så att det blir deras så att de flyttar ner hit om cirkus en månad :) Det hade varit så kul! 

Idag. Vi vaknade till sol genom rullgardinerna, jättehärligt. Men lite varmare i luften kan det gärna få bli... Man brukar ju gå i kortbyxor vid den här tiden. 
Jag vaknade till ganska tidigt, rädd för att försovit mig till jobbet. Men kom på att det var lördag, vilken underbar känsla av lugn och frihet när man kommer på att man har hela helgen på sig att vara ledig! 
Vi tömde transporten, jag mockade, Ronnie målade, jag rensade rabatter, Ronnie åkte och hjälpte Louise, jag målade. Isabelle kom och red Eranthis, superpigg var han och hon ramlade tyvärr av :/ jag hoppas inte hon blir rädd och tycker det är tråkigt nu, det är så kul när de kommer. Jag fick en jättefin bukett av dem som de hade plockat, man blir så glad av snälla omtänksamma människor. 
Vi var ute i över en timme och red, men Erran verkade inte ens lite trött! 
Efter att de åkt hem och Ronnie trimmat lite åkte vi till mamma och pappa, jag köpte en stor kanelbulle på Preem, något som jag var sugen på hela dagen igår och herregud vad mumma det var. Vi på MB- bagaren måste nog se upp när preems bake-off bullar är godare än de bullar vi gör... 
Vi lastade av höet som var kvar hemma hos dem och fyllde transporten med halm, fick fika innan vi åkte hem. (På väg hem fick jag en mjukglass)
Väl hemma gick jag och vilade på soffan, jättelänge.... Jag var så trött att ögonen inte ville vara öppna. 
Ronnie tömde halmen och tvättade båda bilarna. Nu åt vi varma mackor till middag, lyxigt värre. Men jag var nog fortfarande mätt från glassen. 
Nu är jag ganska pigg men Ronnie jättetrött. Jag måste ut och rida innan det blir soffmys, får se om min fine sambo orkar hänga på ;) 


Tick tack

Hur mår Cassie då? 
-Jättetrött och lite stressad, annars väldigt bra! 

Vår personalansvarige på jobbet slutar v.27 och då är det chefens dotter på 21 år som ska ta över schemaläggningen. Det känns om jag ska vara ärlig, sådär... Inte vet jag, hon kanske är jättebra på det där, men jag tror inte att det är lätt att göra ett schema för trettio heltidsanställda och alla som har specialanställningar, folk vill vara lediga, man måste ha en viss vila mellan arbetspassen, man måste ha vissa timmar i veckan, vem kan vad? Det är nog inte bara att skriva in nåt och tro att det blir bra. 
Och vem ska vi ha som personalansvarig? Det kommer inte finnas någon att prata med. Jag vill inte vara negativ men jag tror att det kommer gå åt he****e....


 Igår när vi kom hem var vi ute, Ronnie kapade träd och jag drog ris och stammar. Jag hade velat elda lite ris, men vi vågade inte ensamma. Pappa är gullig och kommer och hjälper oss i eftermiddag, jag hoppas att det slutat regna tills dess! 
Jörgen, mannen med gruset, ringde igår och de kommer imorgon :s 
Han ringer idag om vilken tid det blir. Jag frågade om dom inte ville komma och titta så att allt såg ok ut med de nedtagna träden och så innan de kom och skulle börja. Men han sa att det var lugnt, han litade på mig. Faaan det ska han väl inte göra! Så nu hoppas jag verkligen det är bra och att det inte kommer bli mer än 40". 
Tänk om jag rider i paddocken på lördag!? 

Efter sju gick vi in och lagade mat för jag var så hungrig och Ronnie var ganska trött i ryggen. 
Kvart över åtta kom jag mig ut till stallet och gjorde iordning Barbie för att försöka komma ut på en tur. 
Jag hade inga förväntningar på att vi ens skulle komma ut från gården. Pulsen var utanpå hästen redan innan vi gick ut på gårdsplanen!? Alltså jag förstår inte vad det är hon stressar för...
Kom två steg efter jag suttit upp, sen stopp. Men efter en stund gasade hon på och vi kom hela vägen till islandshästarna! Hon var ganska på helspänn hela tiden men vi kom framåt hela tiden :) 
Det blev iaf fastfrusen vid pållarna, vi kom till den näst sista hagen sedan var det stopp på riktigt. Jag ville inte sparka så mycket så jag satte av ganska snabbt, det gick hackigt och jag fick dra endel. Vi måste träna på tillit och ledövningar. 
Hon blev lite irriterad och lättade lite fram en gång. Då gick jag sicksack på vägen och matade med maskrosblad, hon åt dem aldrig eftersom hon var lite stel. Vi flyttade rumpan hit och dit och tillslut var vi förbi! 
Jag gick kanske bara femtio meter efter gården innan jag vände eftersom klockan var så mycket och jag orkade inte bråka mer.
Promenerade genom hela gården och gick fram och försökte hälsa på endel saker som hon tycker är läskiga. Gör vi så 100ggr till så kanske det går bra sen! 
Skulle sitta upp efter hästarna och rida hem men hon ville nog stanna hos sina kompisar, försökte förklara att Eranthis nog vill att vi kommer hem men det förstod hon inte. 
Jag blev lite förbannad och sparkade igång maskinen! 
Det är okej om hon stannat här och där men, särskilt på hemvägen, då ska jag inte behöva be fler än tre ggr snällt för att hon ska börja gå. Inte ska jag behöva slå och sparka?! Hon vet ju att det är hemåt, då brukar dom ju iaf gå. 
Traven var fram och tillbaka, hög och flaxig, galoppen blev så ful så jag hoppas att inte ens räven såg oss...
Det blir bra om vi kan drilla i paddocken, så vi får ordning på det där med stil på ryttaren och lydighet på pållen. 

Nu är det bara 4 veckor kvar till semestern, jag räknar ned men tiden går så otroligt sakta. Jag har nog aldrig längtat så här mycket efter semestern som i år. (Jag tror jag säger så varje år) det är som om man inte hade haft någon semester så hade man aldrig överlevt. Det är ju bara att tacka Gud att jag har tidig semester i år annars vet jag inte hur det hade gått 😉

Så var det snart dags att åka till jobbet igen. Jippi. 

Vad fan är det för dag?

Igår var vi uppe och såg nästan två filmer efter att Ronnie kommit hem efter matchen, så vi kom inte i säng förrän klockan ett. Så länge har jag inte varit vaken sedan nyårsafton. 
Det gjorde att jag tog sovmorgon idag, ända till klockan nio! Det var okej för mig, hästarna var väl inte riktigt lika ok med det men ut kom de ju iaf till slut. 

Efter frukosten åkte vi en snabbis till Skövde och köpte munkorgar till mina stackars pållar... Imorgon är det allvar, munkorg på varje dag till september/oktober. Ber till Gud att de behåller dem på! 

Klockan blir mycket så snabbt när man kliver upp så sent, det gör mig så stressad. Har också gått och känt mig stressad över att jag trott att det är söndag och att jag missat åka till jobbet. Oskön känsla :/ 
Det blev en tur hem till mamma och red 20 min på Despina, väldigt gosig att borsta och kändes pigg när jag red. Tyvärr hade jag lite bråttom hem för jag och Ronnie hade tänkt äta på ett ställe där jag fått ett presentkort av jobbet i julas, men klockan hann bli för mycket så deras lunchbuffé hade stängt. Fick bli pizza på Affes ist, men det var väldigt gott! Sedan var vi bjuda till Ronnies syster, kul att se hennes nya lägenhet och vi fick dajmtårta och glass, blev som efterrätt för oss :) 

Väl hemma såg vi klart slutet av filmen igår, vilade en hel timme innan jag gick ut och mockade. Regnet hade avtagit lite så jag tog med Barbie ut på en sväng, tänkte jag iaf. 
Jag hann knappt upp innan jag kände hur spänd hon blev. Tog tre steg och stannade... Redan på gården. 
Vi kom kanske 50m ut på vägen, sedan var vi fastfrusna.... Då kom en bil så jag var tvungen att vända och rida in på en mötesplats. Red hem igen för jag kände att det var helt omöjligt själv. 
Ringde Ronnie som precis var nyduschad och redo för att sätta sig i soffan, om han ville komma ut och gå med bara en liten bit så att hon kanske lugnade ner sig lite.
Medan jag väntade såg jag riktigt hur pulsen hoppade ur kroppen och den slår så fort så att det ser ut som om hon ska ramla ihop i en hjärtinfarkt... 
Hon vägrade gå även när Ronnie gick brevid så han hämtade Erran, det gick bra så länge hon kunde gå precis efter honom. 
Vi skrittade bara idag så att hon skulle lugna ner sig. 
På hemvägen tänkte jag gå först, men inte en hemåt ville hon gå först!? Bara tvärstopp och vägra gå. 
Var är min Barbie!? Jag blir så ledsen, det är inte roligt att rida, det är inte min häst som jag sitter på. 
För två veckor sedan red jag ju ut själv, visserligen inte på en j.ttelugn häst men en häst mn kunde prata med och var mentalt lugn, bara lite tittig på normala saker. Nu är hon stenhård och superrädd för minsta lilla, en fågel som kvittrar lite högt, en bil som står parkerad, ett blad sov vajar till i vinden. Allt som rör sig känns som det är döden för henne och hon är ute och går alldeles själv, jag kan inte övertala eller lugna på nåt vis... Jättetråkigt. 
Och hur kan det ändras från en dag till en annan. Jag tror det är det där jävla gräset, det var samma förra våren. 
Jag hoppas det blir bättre när jag kan träna och rida oftare när paddocken kommer, om den kommer just nu känns det alldeles för mycket som ett påhitt. 

Vi får se nästa vecka helt enkelt, nu blir set mer film! 

Sol på min lediga fredag

Nu har jag haft en härlig morgon och jag tror att det är dags att ta tag i dagen innan Ronnie kommer hem :) 

Vaknade efter att Ronnie åkt och trodde att jag sovit jättelänge men då var klockan bara tio i sju... Så jag kanske hade sovit i en kvart.
Trodde inte att jag skulle kunna somna om men jag vaknade klockan åtta, fick nästan panik för att det kändes som om klockan var så mycket. Men om man är ledig och trött borde man få sova lite längre. 
Hästarna fick komma ut, dom tyckte nog att jag hade tagit lite väl lång sovmorgon, så fort jag släpptedem galopperade de upp för backen! 

Det är soligt och fint idag, men det blåser ganska mycket och det är tyvärr kalla vindar... Men så länge solen skiner. 

Jag hade en bra födelsedag igår :) 
Vaknade sex och klev upp sådär att släppa ut hästarna så de hann vara ute lite innan vi skulle åka till tandläkaren. 
Supersnälla var dom, gick på transporten direkt, snälla med tandläkaren och ännu snällare att lasta när vi skulle hem! Mina gulliga små hjärtan. 
När vi kom hem värmde vi en grandiosa pizza till lunch. Mamma och pappa kom nästan direkt när vi kommit hem, redo för att hjälpa oss ta ned träd! (Dom är så snälla!)
Många träd har försvunnit och det ser så konstigt u. Men nu kN jag se hur det kommer bli med en paddock där och det kommer bli fiiiint! Hoppas det kommer gå lätt och snabbt och smidigt att gräva. 
Men oj det är endel träd kvar... Helgen på oss att fixa ;) 

Jag städade, garnerande smörgåstårtorna och bakade klart iför kalaset. Sedan fick jag städa lite (mycket) med. 
Halv fyra var det kalasdags! Fina presenter fick jag och jag tror alla var mätta när de åkte hem. 
Ronnie följde med mig och red, jättemysigt. Innan vi gick in klippte han gräset och jag körde med trimmern och målade. 
Klockan var nog nästan halv tio när vi kom in, då tog vi lite smörgåstårta och tittade, iaf Ronnie tittade på hockeyn. Jag somnade nog för jag minns inte vem som vann.. 

Idag ska jag dragning en jävla massa ris, tänkte försöka hinna måla, mocka, rida, gå på visning åt Anders och Becci, skulle vilja åka till mamma och rida men vet inte om jag hinner och åka in till stan och köpa två munkorgar! 

Fredag/onsdag

Jag hade blandat ihop det i måndags, mamma var inte ledig... Men pappa var det! Och mormor och Klas hade kommit tillbaka hem till mamma & pappa. Dom höll på att riva den gamla ladugården, drog spik ur alla plankor (!), sorterade upp dem och gjorde så fint. 
Det var kul att få träffa dem iaf :) rida vågade jag inte göra när de höll på och riva men jag putsade lite på en vägg där uppbindningsplatsen ska bli i deras stall. 
Jag lånade med deras transport hem så nu hoppas jag att hästtandisen hör av sig idag så att jag får komma till honom imorgon. 
Fast om han inte gör det så hinner vi kanske såga ner träs ist och det behövs verkligen, det börjar bli bråttom! Det kommer säkert gå bra att ta ned dem, värre och längre tid tar det att få undan alla kvistar och sly som kommer bli...  Hoppas bara att det inte ösregnar. 

Imorgon fyller jag år! Jag tror att jag nyss, äntligen  bestämde mig vad det kommer bli för käk och vad efterrätten kommer bli. Skulle behövt handla innan jag åker hem idag så jag måste skrivit klart handlingslappen innan jag åker. Hoppas det duger och att alla kommer att gilla det. 

Den här veckan är det kalas. 
Nästa vecka är det paddockbygge. 
Vecka 22 kommer hovslagaren och Ronnie kanske är ledig på mån.
Vecka 23 fyller Ronnie år så då är det kalas igen! 
Vecka 24 är tyvärr tråkig, inget inplanerat än. 
Sen är det äntligen midsommar veckan, veckan innan semestern! :) 
Ååååå snälla låt det går fort! 


Söt- Sigge! 






Ledig dag med sol

Då va den lediga helgen slut och vi är inne på min födelsedagsvecka. Nästan bara tre dagar kvar! 
Men eftersom vi hade lite kalas i lördags så känns det som om jag redan fyllt år och fått mina presenter. Men sån tur vet jag att jag jag har iaf två kvar att öppna ;) 


Ronnie var så duktig och åkte till jobbet imorse medan jag fick ligga kvar och ha det bra... Tyvärr vaknade jag kvart i sju och var jättekissnödig sen var det ju ingen mening att gå och lägga sig igen. 

Idag ska jag åka till mamma, som också är ledig, och rida på Despina. Hämta transporten för att hoppas på att Johan Lund kommer ihåg att höra av sig och att det är möjligt att få komma dit på torsdag fm. Det ska bli så skönt att rida med bett sen! Och tänk om två tre veckor, då rider jag (förhoppningsvis!) med bett i min egen paddock! Om det blir så är det ju helt otroligt, som i en dröm. 

Prata med Rebecca ska jag också göra, njuta i det fina vädret och kanske måla lite. 

Sedan blir det om bara jobb, tisdag, onsdag och söndag den här veckan. Gud så skönt då kommer det nog gå fort och vips var det bara fem veckor kvar till midsommar :) det här ska nog gå bra! 

Katten har morgon- knäpp så start får vi nog gå ut! 










Hemsk onsdag och trött torsdag

Igår var ingen bra dag på jobbet... Det var nära ett tag att jag gick hem, men klockan blev tillslut tre och jag kunde få ut genom dörren mot friheten och åka hem! 

Ronnie skulle träna fotboll och jag gick ut och mockade. Sedan började jag snurra ihop tråden i hegen där paddocken ska bli och det slutade med att hela hagen var borta, stolpar och allt. 
Det känns fortfarande overkligt att det verkligen ska bli en paddock där, jag vågar inte vara glad innan den verkligen finns där. 

Efter det tog jag in hästarna och gjorde iordning Barbie för en ridtur. Nu kunde jag byta schabrak eftersom hon nästan slutat fälla, kul! 
Det var lite hackigt och trögt men jag tycker faktiskt hon var jätteduktig iaf för det är var ju bara andra gången vi red ut själv, tan cykelsällskap. 
Men man kan ju bli lite irriterad vid vissa tillfällen som när vi kom till islandshästarna. Vi hade nästan kommit igenom hela gården när hon fryser fast! Jag försökte nog i en halvtomma och försökte få henne att gå framåt! Det gick inte riktigt bra heller att försöka leda henne, jag är nig lite feg eftersom hon kastade sig och stack en gång så det känns som om jag har mer kontroll om jag sitter på. 
Hon som bor dör kom ut med en häst och skulle ut så då fick jag draghjälp en bit, inte helt problemfritt men det gick tillslut :) 
Hem gick det jättebra, även fast gräsklipparen i slutet var ute så sprang vi bara förbi den ;) 

Det gick bättre på jobbet idag men jag har gått och gäspat och gäspat, så trött jag har varit idag. 
Skulle handla lite innan jag åkte hem och då träffar jag mormor! :D tänk vad kul om dom skulle bo här, då kan man stöta på sem lite oftare. Det skulle roligt. 
Mormor sa att jag kunde gå och prata med Klas medan hon handlade, så det gjorde jag. 
Kom hem precis innan Ronnie, jag skulle egentligen skynda mig och  boxas sedan duscha, åka till Skövde och lämna tillbaka sadelgjorden och köpa en present till någon som fyller år snart. 
Tänkte svänga förbi pappa på jobbet också. Men eftersom jag kom hem senare ön vad nag tänkt och var tröttre än vad jag ville vara så satt jag i soffan och sa, - Gud vad jag har bråttom! I ca 20 min, innan jag äntligen gick och duschade. Jag hann alltså inte boxas. 
Sedan åt vi mat för att få lite energi. Då var klockan halv sex redan så vi hann inte in innan pappa slutade. 
Vi har iaf en present och ingen sadelgjord nu. 
Kollade även på kläder, hittade massor med fint på H&M, i huvudet var det jättefint på mig men när jag provade sa spegeln något helt annat. Alla kakor synds så väl och slapp omusklad mage och dallriga gropiga lår, fy fan måste ta tag i träningen igen! 
Blev deprimerad. Tröstköpte två par skor. Hoppas de är sköna imorgon med... 

Skittråkigt väder idag faktiskt, sol, regn och blåsigt. Segade ner mig en stund igen när vi kom hem sedan gick jag ut och mockade och borstade mina mysiga hästar. Orkade inte rida, jag hade nog somnat och trillat av. Nu är det äntligen dags att sova, underbart att det är fredag imorgon! Hoppas dagen går fort, det ska bli kul att träffa fam Widing på jobbet! :D 
När jag kommer hem ska vi börja ta ned lite träd, utan att såga oss i knäna. (Hoppas jag) 

Håll ut alla kompisar, det kommer snart en helg! 

Mina hästar sväller

När jag kom till jobbet idag kände jag att jag ville vända hem. Konstigt att man kan ha mindre lust att jobba när det är dåligt väder än när solen skiner. 
Sen när jag får veta att chefssonen inte behagar komma och jobba idag (heller) blir jag ganska irriterad, vissa har lyxen att få stanna hemma om de vaknar och inte känner för att jobba och klarar sig galant med att ha kvar jobbet och råd och leva iaf. Själv får man tvinga iväg sig vissa dagar för att måste ju, och dessutom ska man vara normal och trevlig så att ingen blir sur på en eller tycker att man är jobbig att jobba med. 
Nu vet de om att han är söndercurlad Och det är ju bar, men sen måste de ju göra nåt åt saken med! Om de inte har hjärta och sparka honom (som vem som helst annars skulle blivit) så kan dom ju ta bort han från schemat och om han har lust någon dag kan han bara komma och få vara pool. 
Just nu är det bara pinsamt. 

Så här på kvällen har det slutat regna och blivit ganska varmt så Ronnie åkte och tränade. Om det hade varit kallt och regnigt hade han tänkt stanna hemma och vila kroppen. 
Jag lagade mat innan jag gick ut och ta in hästarna, som faktiskt kom emot mig när jag skulle gå och hämta dem. Nu är Eranthis helklippt! Superful. Eftersom han är klippt två ggr innan är han nu många olika nyanser och eftersom jag inte ville att han skulle få den allra kortaste pälsen så klippte jag honom medhårs och då blev han tyvärr ganska randig.. Men nu slipper han svettas så mycket iaf :) 
Igår hann jag aldrig rida så idag var jag tvungen, jag har bestämt att hon inte får stå två dagar i rad nu när set är så mycket gräs. Det märks att det finns ganska mycket nu, de äter inget hö som jag lägger ut, de börjar bli runda om magen och bajset är grönt och luktar förskräckligt. 
     Jag chansade och satt upp för att rida en sväng. Barbie var jätteduktig! Det finns en självgående gräsklippare i ett sommarstugehus som hon verkligen inte gillar, men hon tänkte framåt hela tiden så vi sprang en krok ner i diket och snabbt bort från den. Sedan stannade hon inte en gång, förrän vi skulle vända precis innan vi kom in på gården till Islandshästarna, hon ville nog gå och hälsa på dem :)
Det luktade otroligt gott efter allt regn och nu när det blivit varmt, så skön känsla när man kommer överens med hästen och känner sig ensam i hela universum. 

Just det! Jag fick tag i tanten på länsstyrelsen och det var ok från dem med, så nu kommer paddocken stå klar någon gång under vecka 21! Helt galet! :D 

Nu vill jag bara att veckan ska gå sviiiiiiiiinfort så att jag får träffa familjen Widing till helgen och att jag får vara ledig.

Måndagsdepp och vill inte jobba

Det som var så soligt, varmt och fint väder igår så vaknar man till blåsigt regnväder och knappt sex grader varmt idag. Blä. Jag har ingen lust alls att åka och jobba, jag vill bara att det ska vara nästa vecka! Eller midsommar och semester... Snart bara sex veckor kvar. Håll ut Cassie. 

Jag hoppas hästtandläkaren hör av sig idag så vi har en bokad tid för att åka dit, ska bli skönt att rida med riktigt träns ;) 
Ska försöka ringa tillåter och inte förlänga mitt abonnemang, och till Länsstyrelsen ! Sen förhoppningsvis till grusmannen och boka tid för paddockbygge, å det känns så osannolikt att vi kommer ha en paddock i juni. Tror inte riktigt på det förrän den är där. 

Lillkatten är galen just nu, jag skulle behöva vara hemma och busa av henne idag. Hon har varit ensam hemma ganska mycket i helgen och det är nog inte jättejippi enligt henne... 
Hoppas det har slutat regna när jag kommer hem och till och med att solen skiner så kan hon vara ute och leka medan jag målar. 

Nu ska jag ta tag i telefonsamtalen innan det är dags att åka. 


Trött, hungrig och lycklig

Då har det nästan redan gått en vecka sedan jag skrev. 
Det är konstigt hur fort tiden går! Det var så klart skönt med en kortvecka igen nu kommer en tuff sex dagars vecka men sedan blir det en röd dag som kortar ner och snabbar på allt. 

I torsdags gjorde vi inte så mycket, jag och Ronnie. Han var hos sin kompis och hjälpte honom la tak så han kom hem ganska sent. Efter vi vilat lite gick jag ut och mockade sen red jag en lång sväng med Barbie, Ronnie var snäll och cyklade med. Det var kallt men solen hade kommit fram och regnet hade slutat så det var ganska härligt ändå. 
Valborg firade vi inte speciellt mycket, men god middag blev det iaf :) 
Fredag förmiddag blev det städning för mormor och Klas skulle komma och hälsa på vid tolv och tre jobbarkompisar skulle kika runt innan vi skulle åka till Bettinas fest. 
Fick massor med blommor av mormor så nu är jag tvungen att hålla dem vid liv! Vi fikade g'o fika och sedan åkte de hem. Strax efter åkte Ronnie iväg och hjälpte till med taket igen och vid fyra blev jag upphämtad. 
Frisk-festen var trevlig och maten var smarrig, tyvärr vann jag inte tipspromenaden men det gjorde inte jättemycket när jag såg priserna.  Blommor har jag redan tillräckligt nu ;) och vin dricker jag ju inte. 
Jag kom hem strax efter nio men Ronnie kom först efter elva så Zoey och jag hann gå och lägga oss. 

Igår var en ganska seg morgon. Vi åt frukost på donken för att vi i te orkade göra nåt själva, hur lata var vi inte då liksom?! 
Sen låg låg vi i soffan och kollade på svarta vita rosen, fast jag blundade mest... 
Tillslut kom jag iväg ut och mockade, tråkigt regnväder.. Gräset växer nog som hejsan nu. 
Efter jag duschat åkte vi till Ronnies brorsa och gravida sambo för att titta på det nya huset och lämna present. Det var ett hemtrevligt och fräscht hus, där kommer dem nog trivas! Bebisen kommer om bara tre och en halv månad, det går verkligen fort. 
Vi blev bjudna på jättegott fika där med, hela helgen har jag proppat fika. 

Vi kom hem och tog en ridtur, Barbie var pigg men inte jättekul att rida. Det är jobbigt när hon är rädd för allt och stannar hela tiden, vägrar galoppera utan att slängtrava i 100 meterhögt och höger galopp fungerar inte alls.. Jag tröstar mig med att det brukar vara så när dom börjar komma igång, rider jag bara lite mer så kommer man till det roliga där hon lyssnar och är lagom pigg, med muskler och kondition. När vi kom hem kom solen fram, så jag ville rida mer men  Eranthis fick en joggingtur ist. Han verkar ha otroligt mycket bättre flås än mig! Tummen upp till honom. 
Kvällen var bokad med grillkväll hos Ronnies kompis. Klockan sju skulle vi komma och klockan sju kom vi. Men middag blev det inte förrän halv tio, då hade de jobbat färdigt på taket för dagen... Två korvar och massa fika hade vi bara ätit på dagen... Jag blir på ganska surt humör när jag inte för äta när jag behöver det var tur att jag hade en rolig liten tjej att prata och leka med. 
Men när det väl blev mat så var det underbart gott! 
Halv tolv åkte vi hem så det blev ganska sen kväll för mig som skulle upp och jobba (eftersom jag är van att lägga mig tio) men Ronnie var gullig och tog hästarna imorse så jag fick sova nästan en halvtimme längre.. 

Nu är jag jättetrött men jag ska gå ut och mocka och hoppas att jag blir piggare. Ronnie är och spelar match! Håll tummarna att de går bra för dom. 
Ev, om vi hinner och han orkar ska vi till mamma och pappa en sväng ikväll. 

Mys-Zoey ligger och sover bredvid mig i soffan 💜



RSS 2.0