God morgon

Imorse fick min kusin sina små flickor! Å vad jag längtar efter att se bild på dem, jag tror att de är supersöta :) Häftigt att få tvillingar, då får pappan och mamman sin egen bebis att mysa med hela tiden ;)

Solen skiner och snart kommer hovslagaren, mamma var inte ledig idag så jag ska försöka hinna med allt det andra jag hade tänkt. 
Trevligt att solen skiner idag igen, då får man lite mer lust att göra grejer.






Måndag

Då var det en ny vecka, som bara innehåller tre arbetsdagar för min del eftersom jag är ledig imorgon och på fredag och slipper även min söndag eftersom det är röd dag på måndag. Tummen upp för det! 

Idag jobbar jag till klockan sex, segt men skönt att det är ljust till halv åtta nu då hinner jag kanske rida när jag kommer hem. 
Imorgon kommer hovslagaren halv nio, sen har jag mycket jag vill hinna med. Åka till mamma (om hon är ledig), att Isabell kommer och rider Eranthis, jag vill själv rida, träffa Anna, sen kanske jag ska spela innebandy på kvällen :s kul, men läskigt och antagligen asjobbigt. Jag kommer nog inte hinna allt tyvärr, men jag ska försöka! 

Sedan är det vanligt jobb onsdag och torsdag, inget speciellt planerat än, förutom att om det inte blir innebandy imorgon så kanske det blir på onsdagkväll. På fredag är det påskkväll hos Ronnies mamma och pappa, då ska vi se filmen från Thiland :) 
Lördag är det middag hos mamma och pappa, söndag är det middag här hos oss, sedan får vi ta det lugnt på måndag innan vi gör en 4 dagars vecka sedan kommer den roliga veckan, då vi ska hämta lilla kisseungen! 

Igår gjorde jag något roligt. Jag var hos "grannen" Åse och lånade en islandshäst och hon visade mig en massa ridvägar. Det är lite annorlunda att rida islandshäst... Jag kände mig som en klumpig nybörjare. Kroppen samarbetade inte så bra och endel kroppsdelar satt och gjorde saker den inte skulle, jag är så stel i axlarna och blir rak och hård i händer och armar. Men det var väldigt roligt! 
Det fanns mycket mer vägar än vad jag trodde där borta, men man måste rida igenom några gårdar och det fanns många saker som kan skrämma en Barbie ;) men kommer man igenom där så kommer man till en gammal järnväg, det var en härlig galoppsträcka! :D 
Jag hoppas vi får svar från ansökan snart och att vi vinner lite pengar så att vi kan ha en paddock i maj/juni så att jag kan (eftersom vi vunnit pengar) ta hem en tränare. Å så kul det hade varit .

Dags att göra sig redo att åka till jobbet. Den här veckan har jag Volvo- vecka, det är alltid lite härligare ;) och eftersom jag vet att det är ledig dag imorgon går allt lättare. 

Lördag

Att vakna halv sju på lördagmorgon är ändå ganska bra, man hinner med endel på dagen då. 

Först trodde jag at jag skulle kunna somna om men jag kände mig ganska pigg så jag klev upp klockan sju. 
För att inte väcka Ronnie så gick jag ut och sprang, Gud vilken dålig kondition och ork i benen jag har! Förstår inte... Annars när jag har sprungit så känner man att det finns en extra växel som man kan kicka in ibland, men inte nu, det är helkört. Hoppas att det snart blir bättre. 
När jag kom tillbaka släppte jag ut hästarna och klippte lite grenar att stoppa i krukan och hänga lite påskpynt i, så ni är det fint på bron! 
Ställde fram mina kycklingar inne också, man blir glad av påsken tycker jag :) det kanske är för att man vet att det snart ät vår då. 

Klockan tio kom Isabell för att rida Erran så jag mockade och städade fint i stallet innan de kom. 
Han var lite busigare och mer lättskrämd idag :p men ändå väldigt snäll och i slutet gick det jättebra. 
Han för träna sina muskler lite och jag ska klippa honom under magen så blir det lite roligare för honom, och henne. 

Otroligt fint väder idag! Lite kallt i vinden men i solen måste det vara 15 grader :) 
Hoppas det blir lika fint imorgon när jag ska till Åse och rida. 

Just nu sitter jag i solen och väntar på att Anna och Mauritz 



Troligtvis en underbar helg

Det har varit en lång vecka som gått fort. 
I onsdags efter jobbet åkte jag hem och vilade lite, lite längre än vad som var planerat... Mockade och tog in hästarna sedan kopplade vi transporten och åkte till mamma och pappa. 
Det var länge sedan jag såg gården i ljuset och nu när det nästan inte finns något skrot kvar så blir det en väldigt stor och härlig gårdsplan. De snickrar på med deras sadelkammare som kommer bli jättefin, det blir allt som gör. Hästarna är ju så gosiga att de gärna går på och igenom en, de hade nog gärna velat sitta i knät :) 
Jag ska ta mig tid och åka och rida dem någon dag. 

Idag när jag vaknade var jag helt död, min kropp vaknade nog inte förrän efter lunch idag. Jag var ju uppe till halv 12 både onsdag och torsdag och jag blir ju så förbannat trött då. 
De sista timmarna på jobbet gick iaf fort, när klockan var kvart i tre kände jag friheten när jag gick ut, mot den lediga helgen, mot påskveckan och mer ledighet och varmare, ljusare dagar! 
Mötte upp familjen Hagman på Lindex för att hitta en present till lilla Tyra som blivit ett år och som vi ska på kalas hos imorgon (Fick hålla, lukta och mysa lite med Saga också <3 ) 

När jag kom hem var klockan redan fem och Ronnie var ute och sprang, han har blivit duktig han! 
Jag gick ut i stallet för att mocka och rida. Det är så mysigt att vara i stallet och det känns som om hästarna känner sig lugna och hemma här nu :) 
Det regnade väldigt mycket igår så det var väldigt halt och jobbigt för Barbie när vi red runt i hagen, men det blev nog 20 min, hon börjar kännas lugnare och lyssnar bättre så snart ska jag nog våga mig ut på vägen. 
Eranthis verkar vara full med energi! Jag longerade han på gräsmattan idag med, lite mer seriöst den här gången. Han är så söt, sparkar med frambenen i galoppfattningarna och har svårt för gångarten, skritt. Antingen så står man stilla och äter gräs, eller så springer man! 

Klockan tio imorgon bitti kanske Isabell kommer oxh rider Eranthis, jag hoppas jag hinner rida innan det. Sedan är det kalas klockan två till fyra. 
Klockan sju är det bowling med Ronnies familj och efter det middag på Olearys. 

Söndagen börjar med en härlig frukost och förhoppningsvis en ridtur innankag ska cykla till grannen med islandshästar, hon är snäll och lånar mig en höst och visar lite ridvägar, hoppas det inte regnar. 

Så var det måndag igen! :D 

Natti natt

Det blev en väldigt härlig tisdag idag. Underbart väder när jag var ute och mockade i morse, god, lång frukost innan jag åkte till jobbet i solen. Tiden gick fort och vi hann städa ganska mycket på, då är det alltid skönare att åka hem. När man känner sig klar och nöjd.

Chrille har varit och fixat elen idag så nu lyser det i stallet och även i sadelkammaren! Jättefint och mysigt :)  Måste bara fixa lister, golv,  måla runt fönstret och köpa ett element, sen kan vi äntligen bocka av sadelkammaren på listan. Det blir skönt när den är helt klar. 
       Jag tog in hästarna och tänkte rida en stund på Barbie, precis när jag suttit upp ropar Ronnie att maten var klar så det blev ingen lång ridtur alls, 10-15 min kanske men jag travade lite idag det var så roligt, hon lyssnade bra och kändes lugn. Häftigt, nu har jag ridit  två dagar i rad! :) 
Synd att vi inte vann på våra trisslotter igår... Jag skulle verkligen behöva en paddock. 
Det tog emot att gå in och äta, jag hade gärna varit ute i stallet hela kvällen. 

Nu är Ronnie och tränar fotboll, jag har gjort lite yoga och snart ska jag sova. 
Imorgon ska jag ju upp klockan fem och efter jobbet åker vi till mamma och pappa för att hämta halm och de är så snälla att bjuder på våfflor till middag, mums så gott det ska bli :) 

(Äsch jag är nog vaken till Ronnie kommer hem) 

Fin tisdag


Sigge spanar! 


Idag verkar det bli härligt väder, nästan tre plus, lite blå himmel och solen skiner igenom molen ibland. 

Så skönt att lönen kommer imorgon, då ska vi handla mat och hämta halm i den kraschade ladugården hos mamma och pappa :) 
Jag jobbar till halv sex idag och när jag kommer hem hoppas jag att elen fungerar i stallet! 😃





Nöden har ingen lag

Måste börja med att säga, jag hoppas Cornelia hade en bra vecka, både på mitt jobb och hemma hos oss! Det är tomt nu när hon åkt, skönt att resan hem gick bra. 

Faktiskt är jag glad att det är måndag, jag vill att veckorna ska gå ännu lite fortare än vad de redan gör. Jag längtar så till den 14 april (då är det bara en månad till min birthday) när vi ska hämta vår kissebebis, längtar till tre veckor framåt då vi förhoppningsvis har fått svar om vår ansökan om att bygga paddock och efter nästa helg när familjen Widing kommer ner, blir spännande att se om magen växt sedan sist :) 

Igår jobbade jag, trögt att kliva upp på morgonen särskilt när det blivit kallare igen. Men det gick ändå ganska lätt att jobba eftersom man visste att det skulle gå en hel månad innan det var våran söndag igen, riktigt skönt att det var våran söndag vid påsk. 

Vi skulle egentligen fått ström till stallet idag men det är något som är fel någonstans så el-Chrille kommer förbi imorgon igen. Skulle vara riktigt roligt att kunna tända lamporna i sadelkammaren! 
Jag hade bestämt mig för att springa direkt när jag kom hem och det gjorde jag, men det var otroligt tungt... Sedan gick jag ut och mockade, tog in hästarna för att rida Barbie, det blev 13 min. Tog även ut Eranthis på gräsmattan och longerade i grimskaft, det tyckte han var lajban! Vill att han ska få lite kondition om så Isabell kan få lite roligare bör hon är här och rider. 
Innan jag gick in klöv jag lite ved, slutade när jag missade vedklumpen och yxan svingade förbi mitt knä, mina underarmar var trötta och jag ville inte också sätta ett jack i knät. 
Till middag provade vi något nytt, tacos-torsk i tortilliabröd. Det var riktigt gott, även fast vi inte hade alla ingredienser. 

Efter maten, efter Farmen var jag sugen på choklad. Jag frågade Ronnie om han behövde köpa snus. Det behövde han inte för han hade, men det var mindre god snus. Så vi åkte in till Coop och köpte lite chokladkakor från Lindh i lösvikt som de nyss har börjat med till mig och snus till Ronnie. Ibland måste man göra så. 

(Min rygg är öm efter det lilla huggande av ved, där har jag hittat muskler som måste tränas!) 

Snälla bestämare, låt de tre kommande veckorna gå JÄTTEFORT! 


Lediga dagen

Dagen började så bra, klev upp med Ronnie och Cornelia och skjutsade dem till jobbet. Sedan åkte jag hem och åt god frukost innan jag hoppade i snickarbyxorna och tapetserade klart det lilla rummet! Gick bra faktiskt och nu vill jag bara att det ska bli lön så vi kan fixa golv och lister sedan kan vi göra iordning så att vi ha datorn där inne :) 
Vi funderar på att snickra ihop en liten väggfast bokhylla under snedtaket oxå. Vi fick två rullar tapeter över så när jag skulle in till stan skulle jag se om det gick att lämna tillbaka dem.

Var ute och sprang en liten sväng innan jag åkte till Anna och Saga, där fick jag kaka och äppeljuice och tiden gick otroligt fort! Hade kunnat stanna två timmar till. 

Åkte och hämtade Cornelia på jobbet, så gick vi på stan, Cornelia köpte lite grejer och jag fick med mig en pensel. Åkte och kollade  tapeterna, men det gick inte att lämna tillbaka dem tyvärr.
Hade gärna velat köpt golv och fick nästan igenom det hos min ekonom men jag slösade 500kr på en helt onödig parkeringsbot. Jag glömde lägga fram den lilla p-skivan och det kostade mig golvet... Fan var irriterande! 

Spegeln har kommit upp i sadelkammaren nu på kvällen , hästarna är borstade och jag ska snart gå och duscha, måste bara orka resa på mig. 
Sedan ska jag skriva en lista på allt vi ska göra i vår och sommar :) 

Alla får hålla tummarna nu att det går jättesnabbt att få ett besked om dispensen. ✊✊✊✊✊✊


Måndag v.12

Då var det måndag, igen. Det gör inte så mycket om veckorna går fort nu för jag längtar efter att få hem vår kattunge och längtar till påsk, då kanske man får någon dag ledigt och familjen Widing kommer ner igen :) 


Men det blir kul att slippa åka till jobbet själv idag iaf! 


Igår tapetserade jag alldeles själv, visserligen var det ingen mönsterpassning och korta väggar men ändå. Det kommer bli fint och ljust där inne. Imorgon ska jag, om jag vågar, göra klart sista väggen men då är det mönsterpassning så det kanske går åt helvete. Vi får se. 

Skulle ringa kommunen och prata direkt med stadsbyggnadsavdelningen, men människan jag skulle prata med var på semester och kom inte in förrän klockan nio. Jag hoppas att jag hinner ringa vid fikat idag, annars får jag vänta till imorgon då jag är ledig. 

Helgen har iaf varit helt underbar! Kanske tjugo kilo för mycket fika men det får jag ta och springa bort sedan när jag inte är snorig längre. 
Ronnies pappa och lillasyster skulle springa hem igår efter att de varit här och hälsat på (!) galet, hur orkar man det?! Dom gjorde det galant iaf... Jag vill också ha sån bra kondition, jag måste verkligen börja pressa mig lite när jag tränar så att jag blir bättre och inte bara mesar på. Jag vill ju att fettet ska försvinna snabbare. 

Snart åker vi mooooot jobbet! 

Bilder


Duktiga Erran! 


Supersöta Harry :) 



💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕


God efterrätt på kalaset, passionspaj med maräng. 


Pallen i solen utanför puben :) 


Världens finaste väder

Idag blev det god morgon 06:24, då kunde inte jag somna om. 
Hästarna blev Arlanda att jag kom ut tidigt eftersom de fick komma in redan kvart över fyra igår då vi skulle åka till mamma och pappa och äta middag. 
Dom hade kommit långt med sadelkammaren, kul! :) 
Och kul var det att träffa familjen Widing, Harry tyckte i te att det var så kul att se mig i början men efter ett tag gick det bra. Det kanske var efter jag matat honom med gröt som han ändrade sig ;) 

Efter jag mockat gick jag in och skulle fixa frukost men det var väldigt tomt! Hade tänkt göra gröt men vi hade ingen mjölk så en omelett fick det bli. 
Det har varit mitt favoritväder idag, strålande varm sol, kvittrande fåglar, glada gästar, mysig katt och fin man. 
Klockan tio kom Mia och hennes dotter Isabell och provade rida Eranthis. Hon borstade och gjorde iordning honom, han såg ut och njuta. Hon var ganska lång men inte för lång och hon tyckte han var snäll. Och det var han, så länge han blev riden och han sköter sig perfekt. Jag tror han tyckte det var jätteroligt, hoppas det blir fler gånger :) 

Innan det var dags för kalas städade vi och bäddade för vår kommande veckogäst, sedan gick vi ut i solen och byggde en bänk, hoppas det är lika fint väder imorgon så kan vi sitta på den och sola. 

Planerna för imorgon är art vi ska titta på kattungen, rida, tapetsera lite i lilla rummet och på eftermiddagen kommer Ronnies föräldrar förbi en sväng. 

Nu, nu tror jag att jag måste sova! Stackars Cornelia som har suttit på tåget hela dagen och inte ätit något kunde inte äta så mycket innan hon fick ont i magen. Det får bli en stor frulle imorgon :) 
Hoppas hon kommer sova gott och trivas bra! 

Jag älskar vår

Näsan kliar, halsen känns tjock och huvudet är tungt. Jag har inte tid och inte lust att bli sjuk igen. 
Nästa vecka får vi besök så då kan jag inte vara sjuk... Får göra alla dom här sakerna som gör en frisk, äta glass, dricka te, bara göra roliga saker, vila mycket och käka en och annan chokladbit ;) 

Vädret kan vi inte klaga på iaf! Kallt och stjärnklart på natten och sol med blå himmel på dagen, jag tycker man blir lycklig ända in i själen när det blir sånt fint vårväder :D 
Hästarna hade det skönt i solen uppe på kullen hela dagen igår, nu börjar sommarpälsen komma fram och vårkänslor har de massor av. 

Jobbdagen kändes som en evighet för att jag var så otroligt trött, jag kunde ha somnat stående. Eftersom jag inte hann springa i helgen tänkte jag göra det igår direkt när jag kom hem, men när jag skulle gå upp och hämta kläder så låg Sigge på sängen och såg ut att ha det så skönt, så jag la mig brevid och vilade lite... Vaknade efter 20 min och tog på mig kläderna och gick ut men då kom Ronnie hem, han tyckte inte att jag skulle springa när jag var snorig så då gick jag in igen och vilade lite till med honom. 
Det var riktigt skönt, men efter en halvtomma var jag tvungen att gå ut och mocka och vara i solen lite. Rebecca ringde så vi pratade medan jag först mockade och sedan satte jag mig på en sten i hagen,  hästarna tuggade rötter och jag njöt i solen. 

Ronnie hade börjat sätta upp gipsskivorna i lilla rummet när jag kom  in, jag gick upp och hjälpte honom så nu är skivorna uppe, elkablarna borta och allt spacklat första gången. 
Jag hoppas att vi hinner och orkar tapetsera på söndag :) 






Jag orkar inte jobba idag, huvudet gör redan ont. 11 timmar kvar innan jag är hemma igen. 


Vecka elva har startat

Helgen gick så fort, det blir liksom ingen helg när man jobbar söndagen för då har man bara lördagen ledig och den går alltid så fort att man inte ens hinner reagera. Men nu känns det skönt att veta att den lediga helgen närmar sig. 

Jörgen och Bengt kom punktligt i lördags och de var trevliga och hjälpsamma. 
Om det blir en paddock så kommer det bli där hagen bakom huset ligget ist för uppe på kullen som jag trodde skulle vara lättare. Det var ju bara positivt för mig att det blir direkt utanför stalldörren :) 
Men de har ju grävt för jordvärmen där och vi vet inte var vattnet går, så det måste vi kolla upp och sen är inte vår gård någon jordbruksfastighet utan villa och då kanske vi behöver mark eller bygglov för att göra en paddock. 
Mailade kommunen igår, ringde även så att de förstår att de måste skynda sig. Han sa att han ska försöka svara idag, annars på onsdag. Hoppas han mailar idag! 
Jag ville att vi bestämt oss till imorgon och  ringa och säga ja eller nej till bygge. Så otroligt mycket onödiga regler det finns, låt mig bygga vad jag vill på minerna mark.
Det skulle iallafall inte bli så dyrt som vi gissade, det var kul :) 

På söndag ska vi åka och titta på en kattunge som sedan är leveransklar 19 april, Sigge kommer bli så glad! 

Igår var vädret helt underbart! Idag vaknar vi till storm och regn... Men jag tror att solen kommer tillbaka  imorgo, då slutar jag tre igen så det blir bra. 
   Efter att vi hämtat hö igår, (Det var lite lättare att lasta av den här gången när vi kunde backa upp ända till stalldörren ist för att lasta på skottkärran nere vid garaget och köra upp för backen snön) tog jag in hästarna och borstade dem, sedan gick jag en liten promenad med Eranthis :) han tyckte det var jättekul! 

Idag åt jag frukost innan stallet, tänkte att hästarna ville vara inne lite längre idag när det är så tråkigt väder. Men nu börjar dom nog bli otåliga :) 

Tapetlycka

Nu har vi hämtat tapeterna och jag tror det kommer bli jättefint :) 
Innan jag blir trött av lunchen ska jag gå upp och börja ta ner de gamla listerna och ta bort kablarna. Eventuellt att vi hinner sätta upp någon gipsskiva innan Jörgen kommer :) 


Full rulle

Jag hade tänkt börja dagen med årets första springtur, men det stormar jättemycket så jag hade verkligen ingen lust att springa i motvind. Det skulle vara nog tungt att bara springa, så jag tar det senare kanske eller imorgon...

Så snart Ronnie har vaknat till liv ska åka till tippen med lite skräp, köpa gipsskivor, hämta tapeterna (jag tror dom har kommit) och handla lite mat. 
Vid två kommer grus och grävmannen och kollar läget! Det ska bli spännande och se vad dom säger. 
Sedan kommer kanske min jobbarkompis och hennes dotter och kollar på Eranthis. Mia hade berättat för Isabelle, hennes dotter, att jag hade en shettis som behövde motion och att hon kunde få komma och rida ibland. 
Dom har just tagit bort deras häst så hon hade blivit jätteglad, -Ja! Ja! När då? Nu? Imorgon? :) Dom hade tagit fram måttbandet och mött hur hög han är och allt. Roligt, hoppas de gillar varandra och att hon inte växer mer ;) 

Hästarna är väldigt busiga idag, det är väl blåsten som gör det.
Barbie ser lite irriterad ut också och jagar iväg Eranthis hela tiden...Jag undrar om hon ska brunsta snart.

Igårkväll fick jag lust att baka så jag gjorde lite bullar, muffins, negerbollar och kolakakor så nu kan vi fika hela helgen :) 
Vi hade ju tänkt gå på bio men det var inte några bra platser kvar så vi stannade hemma och kollade på Lets Dance ist, än så länge har jag ingen favorit som jag hoppas ska vinna. 
Jag skulle så gärna vilja vara med, det ser så roligt ut! 




Fredag!

Det var ju onödigt att göra bilarna så fina igår, för idag regnar det. Helt onödigt, varför kunde inte det fina vädret hålla i sig i några dagar? Hoppas det kommer tillbaka imorgon :) 

Idag klev jag upp med Ronnie halv sju så jag har hunnit äta frukost i lugn och ro så nu ska jag gå ut och släppa ut pållarna och mocka. 

Min konstiga Sigge :)







Den gröna dörren! 


Dom här tapeterna blev det tillslut, den vita är inte så vit i verkligheten utan mer åt créme hållet. Väggarna är så fula så vi får sätta upp nia skivor tyvärr. Men det är ju bättre att göra det fint när man ändå ska göra om. 


TGIF! Förra fredagen blev det ingen tacos så ikväll ska det bli riktigt smarrigt 😃
Hörde att det är en tjej som ska äta tacos varje dag i 100 dagar, än så lände har hon ätit det i åtta veckor och har inte tröttnat på det. Hon tyckte snarare att det kändes fräscht att äta så mycket grönsaker ist för massa pasta. Bara fem veckor kvar för henne ;) 

Solig härlig dag

Det var svinkallt när jag klev ut imorse, 7 minus och fullmånen lyste så starkt. Det var verkligen jättefint! Hade gärna tagit ett kort om jag kunnat ta ett fint, men jag får alltid bara en liten ljus prick som ska vara månen och resten är svart och dött, inget bra alls...
Det är så skönt att ha en bil som kan vara varm när man kliver upp innan solen är uppe, inga rutor att skrapa och inga kalla fingrar på ratten :) 

Vädret har sett underbart ut genom fönstren på jobbet, nästan så att man har mått dåligt av att vara fast inomhus. Tur för mig att jag slutade tre idag så jag hann hem och njuta lite i solen. 
         Bilarna är nu rena och fina både på utsidan och insidan! 
Och dörren in till sadelkammaren är målad för andra gången och är nästan färdig, det är bara gångjärnen som ska bli svarta innan den är helt färdig. 
Annars har jag inte hunnit med mer än att prata med Rebecca, vilat lite och borstat hästarna. 
Nu är jag nyduschad och redo för att det ska bli fredag. 

Imorgon har vi planerat att gå på bio, på lördag blev vi bjudna på middag hos mamma och pappa, jag hoppas jag hinner rida både lördag och söndag, att Gräv/grus mannen Jörgen kommer förbi på lördag. Sedan är det redan söndag och dags för jobb,   Jag ska ringa och fråga om vi kan komma och hämta hö på söndag em också. 
Jag längtar så till påsk, äta påskmat, dricka påskmust och leta påskägg :) hoppas tiden svischar fram nu några veckor! 



Onsdag var de nu då

Min katt är jobbig. Han går bara runt och mjauar. Är jag ute i stallet är han med mig och mjauar hela tiden, sen går han med mig in, äter lite och sedan vill han ut och släpper jag inte ut han direkt börjar han skrika. Han behöver nog en kattkompis. 

Alltid när man är ledig går dagen så fort och man hinner inte hälften som man ska göra, jag måste fortfarande fixa garderoben och städa. Man skulle ha fler lediga dagar i veckan. 
Jörgen-grävmannen Ska iaf komma och titta och sedan räkna vad det skulle kosta att göra en paddock, kanske imorgon eller på lördag. Jag blev alldeles stressad av att han ska komma hit, det känns som om jag måste göra en nu :s men jag sa på telefon att jag bara ville ha prisuppgifter och att jag inte visste om det blir bygge nu i sommar eller nästa...  Han var väldigt trevlig iaf :) 

Nu är de nya tapeterna beställda, jag hoppas de blir bra! Jag tömde det lilla rummet igår, tog bort skruvar som satt i väggen och började spackla. Men det är så många gamla tapetskarvar och övertapetserade lister så jag vet inte riktigt hur vi ska göra det här billigt och snyggt. 

Trodde Gigge var död igår, han låg på sidan under höet och rörde inte på sig när jag ropade på honom. Jag sa till Ronnie att han fick gå och peta på han för jag ville inte, men då skuttade han in i huset när han öppnade buren! Tur, han skrämde skiten ur mig. 

Jag köpte även grön färg till sadelkammardörren igår, grundmålade den igår och imorse målade jag den grön. Vet inte om jag är helt hundra med färgen jag valde... Får se ikväll när jag kommer hem och den torkat hur det känns. 
Bara för att jag målade dörren hann jag inte mocka, så tråkigt att ha kvar det efter jobbet. 
Blä vad tråkigt det är att börja kvart i nio, det blir alltid så stressigt. Redan dags att göra sig iordning :( 
Men det är redan onsdag, det är nice! 


Köpte tulpaner till min nya vas igår :) 


Ledig

Äntligen är min lediga tisdag här :D känns som om det är evigheter sedan sist, det var det ju iof för sist fick man ju hoppa in och jobba eftersom det var fettisdagen. Jag välkomnar dig tillbaka efter en månads tid, lediga tisdag! 
       Men idag skulle jag behöva en dubbelt så lång tisdag för jag har så mycket jag ska hinna med. 
Tapeterna vi beställde i söndags hade utgått så vi måste välja nya... Och det är inte det lättaste, vi satt hela kvällen och letade men vi hittade inget som vi fastnade för. De tapeterna vi hade valt kostade bara 172kr/rulle ganska billigt och bra, men de vi tittar på nu ligger mellan 400-700 :/ det känns lite onödigt dyrt. Fast vi skulle fortfarande på 25% så det kommer ju bli lite billigare iaf. 
Jag har fått uppdraget att åka in och välja nya idag, det kommer bli svårt.. Sen ska jag vara hos Anna klockan tio, det blir kul! 
Sedan det mindre roligt är att den där jäkla garderoben ska fixas idag.. 
Det är bra när man vet att det kommer besök till helgen så får man lite fart även på de tråkiga sakerna. 

Ett litet samtal till sandmannen ska jag också ringa, även fast jag nog vet att vi inte har råd med både paddock och byta tak i sommar så vill jag ta reda på vad det skulle kosta så jag helt säkert kan förstå att det är omöjligt. 

Lite snö ligger det på marken idag, inte jättepeppande men det smälter väl bort under dagen. Å vad jag längtar efter sol och lite värme! 

Idag ska jag iaf komma ihåg att ta kort på tapeten vi väljer så ni får se hur den ser ut :) 

Som dom säger på Mello, -Nu kööööör vi! 




God morgon

När Ronnie åkte till jobbet imorse kom Sigge in, han gick där nere och mjauade, mjauade och mjauade... Sen kom han upp och fortsatte att mjaua, försökte hålla kvar honom i sängen men han hoppade ner och gick runt och skrek. 
Då blev jag arg och sprang ner och släppte ut honom, efter det var det svårt att somna om och när jag vaknade nu känner jag mig arg och irriterad. Hoppas det går över under dagen. 

Än så länge är det soligt och fåglarna kvittrar så fint, men det skulle bli regn i eftermiddag. Tråkigt. 

Kaklet satt kvar iaf! Jag ska föröka köpa fog imorgon så kanske det blir klart innan helgen. 

Blä jag är pool idag och jobbar ända till sex... Får försöka överleva, jag får tänka på att jag är ledig imorgon. Då ska jag till Anna och Saga vid tio, vi ska gå en promenad och mysa :) 
Då ska Saga få det jag köpte till henne i Ullared. 
Sen måste jag verkligen ta tag i garderoben, det är fem veckor sedan musen var där inne och vi har ännu inte städat där inne... Alla våra rena kläder ligger i sovrummet och det ser inte direkt trevligt ut. Min lediga dag kommer att gå fort! 


Helgen

Jag har haft en ledig helg med många roliga saker! 

Fick jobba över en halvtimme i fredags men det gjorde inte så mycket för det väntades en ensam kväll hemma, Ronnie var och hjälpte hans lillasyster att flytta. 

När jag var klar i stallet tog jag in hästarna och pysslade om dem. Dom är mysiga 💜
Sen gick jag in och tränade och duschade, till middag fick det bli bullens korv med bröd, orkade inte fixa någon riktig mat och orkade inte städa. Sen skulle jag se Lets Dance men jag somnade snabbt och vaknade av att Ronnie kom hem. Jag är så trött på kvällarna, somnar alltid i soffan på Ronnie vid nio... Det är skönt men det känns lite stört, man brukar ju vara pigg så här års? 

Igår var det tidig morgon då mamma och jag skulle åka till Ullared! Jag kände mig ganska överkörd nöt klockan ringde, det var skönt att slippa köra så kunde jag blunda lite längre ibland.
Vi var framme ganska tidigt, kom in direkt och det var inte allt för mycket folk. 2,5 h senare var vi klara, slutsumman blev ungefär hälften av vad vi gissade det skulle bli när vi stod och väntade i kön,  fick nästan känslan av att man sparat pengar :) 
Jag blev bjuden på lunch och i man vi åkte hemåt gick vi in och köpte en sak var som vi hade glömt första gången, då var det mycket mer folk! Lite tungt att stå i kö för en sak... Men det finns ju många människor att titta på där ;) 
Såg även Ola Conny! Stackarn fick ta selfies med två flickor, det bli nog några sånna på en dag... 
Jag är nöjd med alla mina saker jag köpte :) känns inte som om något var direkt onödigt. 
Hann med en tio minuters ridtur i solen innan Ronnie skulle in till stan. Lycklig blir man av det! 

Idag vaknade jag ganska tidigt 07:20. Jag var väl ganska utvilad efter jag somnade ifrån Beck  vid nio igår... Ronnie frågade flera ggr om jag verkligen skulle sova? Men jag kunde inte få upp ögonen :/ 
Gick ut till hästarna som stod redo att komma ut! 
Mockade klart direkt och hittade en fin "låda" där uppe vi har halmen. Gick in och fixade g'o frulle och väckte mannen <3 
Sen gjorde vi ingenting tills klockan blev tio då åkte vi in till Falköping för att titta på tapeter, men dem öppnade inte förrän elva Så vi väntade hos Ronnies föräldrar, Louise åkte med och fikade och sedan tittade vi på tapeter :) vi beställde ett par till datarummet och köpte färg till dörrfodret. Otroligt roligt! 
Så hema eftermiddagen har jag målat :D 
Tyvärr köpte vi bara en liten burk färg eftersom "jag ska ju bara måla runt dörren" jag hittade lite mer jag ville måla så jag får åka iväg och köpa mer i veckan. 
Sen har vi varit lite smått sega idag, hängt lite i soffan och orkade inte laga middag. 
Fast vi gick ut och rev det äckliga staketet, satte upp de sist två sadelhängarna och nu på kvällskvisten limmade vi upp kakelplattor ovanför diskbänken iaf. 


Plockade snödroppar till frukosten :) 

Det blev mycket hemtrevligare med klockan och de fina nya lamporna. Och korgen måste jag komma på en uppgift till, köpte den för att den var så fin. 



Målning pågår! 

Den fina lådan jag hittade ska bli vit, men färgen räckte inte riktigt...


Riktigt dålig bild men från svart till vitt! Mycket fräschare, i väntan på pengar till nytt kök. 


Snart börjar en ny vecka, jag tror att den kommer gå riktigt snabbt och att den kommer vara rolig :) 
Längtar till april då det är vår på riktigt, även fast jag är väldigt glad att det är första mars idag :) 
Dags att natta pållarna! 
RSS 2.0